جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

همبستگی دانشجویی برای غزه؛ از ایران تا آمریکا

تهران-ایرنا- دانشجویان دانشگاه‌های ایران نیز برای همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین دست به تجمع در صحن دانشگاه‌ها زدند. تحصن و تجمعی که برای حمایت از مردم غزه و در اعتراض به نسل کشی صهیونیست‌ها بود، از آمریکا شروع و حال به اروپا و آسیا رسید و همه یک خواسته دارند: Free Palestine

تهدید هسته‌ای دوباره مکرون علیه روسیه

رئیس جمهوری فرانسه امروز (یکشنبه) طی سخنانی از آمادگی کشور خود برای گفت وگو با دیگر کشورهای اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.

باقری: ایران پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد/ ۲۳ کشور به صهیونیست‌ها کمک کردند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران با اقتدار پاسخی قاطع به تجاوز رژیم صهیونیستی داد، گفت: دشمنی‌ها علیه انقلاب اسلامی تمام نشده و ادامه دارد، اما درایت رهبری باعث شد که دشمنان در این زمینه شکست بخورند.

Loading

میراث فرهنگی عراق در معرض سوءاستفاده و تخریب

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بهره‌برداری مخرب از آثار و منابع فرهنگی برای اهداف سیاسی، به یکی از ویژگی‌های برجسته در چشم‌انداز سیاسی عراق پس از سال 2003 تبدیل شده است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در گزارشی نوشت: از سال 2003 تاکنون، نخبگان عراق، میراث فرهنگی غنی این کشور را در خدمت برنامه‌های مختلف نامطلوب خود قرار داده‌اند که از تجاری‌سازی آن‌ها تا تبلیغ روایات سیاسی یا مذهبی – فرقه‌ای را در برمی‌گیرد. بخش‌های بزرگی از میراث فرهنگی عراق برای منافع شخصی به کار گرفته شده و از همین رو، نقش آن‌ها به‌عنوان یک کالای عمومی قابل‌دسترسی برای همه عراقی‌ها کاهش یافته است.

دلیل اصلی این تحولات، نظام تقسیم قدرت سیاسی در عراق است که پست‌های کلیدی دولت را بر اساس خطوط فرقه‌ای تقسیم می‌کند. بر اساس این سیستم، درآمد و سایر منابع حاصل از میراث فرهنگی به‌طور فزاینده‌ای به دولت عراق تعلق نمی‌گیرد، بلکه در اختیار نهادهای محلی قرار می‌گیرد که ملی‌گرایی، فرقه‌گرایی و اهداف مذهبی مدنظر خود را ترویج می‌کنند. این امر نخبگان فرقه‌‌های مختلف عراق را تشویق می‌کند تا تاریخ‌ و هویت مشترک عراق را به‌عنوان ابزاری برای ایجاد شکاف‌های فرهنگی و اهداف موردنظر خود تحریف کنند. این امر همچنین به حیات فرهنگی عراق آسیب‌زده و جامعه را بیش‌ازپیش تحت تأثیر سیاست‌های فرقه‌ای قرار خواهد داد.

میراث فرهنگی به یک منبع مهم اقتصادی و سیاسی و به‌تبع آن، به موضوع رقابت بین گروه‌های سیاسی و مذهبی تبدیل شده است. همچنانکه گفته شد درآمد و سایر منابع حاصل از میراث فرهنگی به دولت تعلق نمی‌گیرد، بلکه به نهادهای محلی تعلق می‌گیرد، اما اغلب نمی‌توان به چنین نهادهایی برای نظارت مسئولانه و غیر حزبی بر آنچه دارایی‌های ملی مشترک محسوب می‌شود، اعتماد کرد؛ بنابراین، اقتصاد سیاسی میراث فرهنگی عراق به‌طور فزاینده‌ای به نهادهای محلی وابسته است که به‌طور فعالانه‌ای ملی‌گرایی، فرقه‌گرایی و اهداف مذهبی را ترویج می‌کنند.

تداوم و پایداری فرهنگی نیز به دلیل عدم اجرای قوانین ملی در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی و همچنین به دلیل ناهماهنگی و ارتباط ضعیف بین گروه‌های سیاسی و مذهبی آسیب دیده است.

در چنین شرایطی، یک عزم ملی و بین‌المللی برای بررسی تأثیرات مخرب نظام تقسیم قدرت عراق بر میراث فرهنگی این کشور موردنیاز است. وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق باید در کنار سازمان‌های جامعه مدنی و دانشگاه‌های عراق در کانون این بحث‌ها قرار گیرند. مشارکت‌کنندگان باید توسط دولت عراق و سازمان‌های بین‌المللی حمایت و تقویت شوند.

یک چارچوب مبتنی بر اخلاق برای مدیریت میراث فرهنگی عراق با قید فوریت موردنیاز است. سازمان‌های بین‌المللی می‌توانند نقش کلیدی در این زمینه ایفا کنند، اگرچه عزم داخلی و حسن نیت همه نهادهای دولتی و محلی برای اصلاح این وضعیت به همان اندازه مهم هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *