جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading
رصد اندیشکده‌ها

از بازدارندگی هسته‌ای پس از اوکراین تا بیداری آلمان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بازدارندگی هسته‌ای پس از اوکراین، سفر هرتسوگ به آنکارا، اوکراین فرصتی برای آزمودن چشم‌انداز راهبردی چین، تاثیرات اعمال محدودیت‌های فن‌آوری علیه روسیه بر چین، رای سازمان ملل درباره تهاجم روسیه نشانگر آفریقای در حال تغییر، موانع بر سر راه آرمان‌های سیاسی جنوب یمن، رقابت و شکیبایی در فضای سایبر از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند. در عین حال بیشترین موضوع مورد تحلیل و بررسی در این اندیشکده‌ها حمله روسیه به اوکراین و بررسی جوانب مختلف و پیامدهای منطقه‌ای و جهانی این رویداد بود.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بلفر

بازدارندگی هسته‌ای پس از اوکراین: جنگ روسیه بار دیگر مسائلی را در رابطه با بازدارندگی هسته‌ای مورد توجه قرار داد و به رهبران جهان یادآوری کرد که کاهش ریسک باید در راس دستور کارشان قرار داشته باشد. نتیجه جنگ اوکراین که می‌تواند به جنگی طولانی تبدیل شود، هرچه که باشد، مسائلی را زنده کرده که نیازمند توجه است.

چرا روسیه به بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اوکراین حمله کرد: متیو بان، کارشناس سیاست هسته‌ای و استاد دانشگاه هاروارد معتقد است که روسیه قصد تخریب نیروگاه هسته‌ای اوکراین را ندارد، بلکه این نیروگاه یک هدف راهبردی محسوب می‌شود. این نیروگاه در کنار رودخانه‌ای قرار دارد که اوکراین را به دو بخش تقسیم می‌کند؛ بنابراین روسیه به دلیل موقعیت راهبردی آن خواستار تصرفش است.

آیا پوتین قصد دارد دکمه هسته‌ای را فشار دهد؟: رئیس جمهور روسیه نیروهای بازدارنده ارتش خود را در وضعیتی ویژه قرار داده است، اما کارشناسان در این باره که آیا او واقعاً برای عمل به تهدیدهایش علیه اوکراین آماده می‌شود یا خیر اختلاف نظر دارند.

 

بروکینگز

سفر هرتسوگ به آنکارا: اولین گام در مسیر عادی سازی روابط ترکیه-اسرائیل: اسحاق هرتسوگ، رئیس رژیم اسرائیل قرار است به آنکارا سفر و با رجب طیب اردوغان دیدار کند تا روند عادی‌سازی روابط اسرائیل و ترکیه آغاز شود. این امر پس از گذشت بیش از یک دهه روابط ناپایدار میان دو طرف صورت می‌گیرد، زیرا اردوغان در تلاش است سیاست خارجی ترکیه را به سیاستی در راستای مشارکت و همکاری تبدیل کند. در نهایت جنگ اوکراین انگیزه‌ای مضاعف را برای هر دو طرف ایجاد می‌کند تا در رابطه با هم تجدید نظر کنند و آمریکا هم باید از آن حمایت کند.

اوکراین فرصتی برای آزمودن چشم‌انداز راهبردی چین: تصمیم واشنگتن و پکن در ماه‌های آینده می‌تواند تاثیر زیادی بر روابط آمریکا-چین و در واقع نظام بین‌الملل برای مدت چندین دهه داشته باشد.

 

پترسون

تحریم‌های مالی اقتصاد روسیه را تخریب می‌کند: از آغاز حمله روسیه به اوکراین در تاریخ 24 فوریه اتفاقات زیادی در بخش مالی رخ داده و حوادث با سرعتی بالا به وقوع پیوسته است. در زمان نگارش این تحلیل، روسیه تحت فشار تحریم‌های شدید مالی که توسط ائتلاف حامیان اوکراین اعمال شده قرار دارد. نظام مالی اوکراین آسیب دیده، اما همچنان فعال است و نظام مالی اتحادیه اروپا شوک اولیه را جذب کرده، همان طور که نظام مالی جهانی این کار را کرده است.

تاثیر اعمال محدودیت‌های فن‌آوری علیه روسیه بر چین: چین تقریبا یک چهارم فن‌آوری‌های پیشرفته روسیه را تامین می‌کند. پس از اعمال محدودیت بر کنترل صادرات این فن‌آوری‌ها به روسیه توسط آمریکا، همه نگاه‌ها به چین است تا ببینند آیا به این محدودیت‌ها پایبند خواهد بود یا خیر. اگر چه مقامات چین تحریم‌ آمریکا را محکوم کرده‌اند اما ممکن است مجبور شوند برای جلوگیری از اعمال کنترل جدید بر واردات چین از آن پیروی کنند.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

جنبش مقاومت زیرزمینی برای اوکراین: اگر روسیه موفق به اشغال بخش‌های بزرگی از اوکراین شود، ممکن است یک جنبش مقاومت در این کشور شکل بگیرد، اما این رویداد فقط در صورتی رخ خواهد داد که غرب به شکل‌گیری آن کمک کند.

ظهور اوکراینی جدید: غرب معتقد است در این باره که مستقیماً با ولادیمیر پوتین در اوکراین مقابله کند یا خیر، حق انتخاب دارد، اما واقعاً اینطور نیست. روسیه فقط معنای قدرت و عمل را می‌فهمد. حقیقت این است که پوتین مناقشه مسلحانه با غرب را اجتناب‌ناپذیر کرده است. هزینه کمک به اوکراین در صورتی که پوتین موفق به اشغال این کشور شود، بالا خواهد رفت.

غرب باید درباره اوکراین قاطع‌تر باشد: تحریم‌های غربی نتوانسته مانع اقدام روسیه علیه اوکراین شود. اتحادیه اروپا و ناتو هرگز مانند امروز با هم متحد نبوده اند. اما باید اقدامات بیشتری انجام شود و این کار با ممنوعیت نفت روسیه آغاز شود.

آلمان بیدار شده است: با گذشت حدود دو هفته از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، آلمان جدیدی در حال ظهور است. آلمان پس از چندین هفته تردید و انتقاد متحدان، موضعی بسیار سخت علیه اقدامات کرملین اتخاذ کرد: این کشور قصد دارد بودجه دفاعی را دو برابر کند و رویکردی جدی تر در قبال روسیه اتحاذ کرده است.

 

چتم هاوس

رای سازمان ملل درباره تهاجم روسیه نشانگر آفریقایی در حال تغییر: با وجود حضور روسیه در سراسر آفریقا، رای سازمان ملل درباره تهاجم روسیه به اوکراین نشان می‌دهد که این قاره چنین تهاجمی را چندان تحمل نمی‌کند. سه عضو غیردائم آفریقا در شورای امنیت یعنی غنا، کنیا و گابن اقدامات روسیه را محکوم کردند.

 

مرکز کنترل تسلیحات و منع اشاعه

تهدید، ارعاب و کنترل تسلیحات: با وجود تهدید و ارعاب هسته‌ای، بحران در حال عمیق‌تر شدن اوکراین باید مدرکی باشد که ارزشمند بودن کنترل تسلیحات و منع اشاعه را نشان دهد. اگر این کار درست انجام شود، ممکن است به عنوان ابزاری در خدمت افزایش امنیت بین‌الملل باشد و راهی را به سوی تنش زدایی، بدون جایزه دادن به پوتین در ازای ارعاب هسته‌ای فراهم کند.

تسلیحات هسته‌ای و نیروگاه‌ها: ساموئل هایکی می‌گوید جنگ اوکراین اولین جنگی است که در اطراف راکتورهای فعال هسته‌ای در گرفته است. هیچ راکتور هسته‌ای برای فعالیت در منطقه جنگی طراحی نشده و در واقع این اولین باری است که یک راکتور غیرنظامی تحت حملات نظامی قرار گرفته است.

 

کارنگی

موانع بر سر راه آرمان‌های سیاسی جنوب یمن عمدتاً در جنوب قرار دارد: در حالی که درگیری‌های یمن ادامه دارد، یکی از چالش‌های اصلی این کشور تحقق آرمان‌های سیاسی یمنی‌های جنوبی است.

 

رند

رقابت و شکیبایی در فضای سایبر: این گزارش به بررسی نقش هنجارهای بین‌المللی در ارتقای امنیت سایبری آمریکا می‌پردازد و دستورکار جدیدی را برای استفاده از هنجارهای سایبری با هدف محدود کردن رفتارهای بی‌ثبات‌کننده در فضای سایبری ارائه می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *