جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا اخراج ۱۱ هزار لبنانی را به تاخیر انداخت/ علت؛ درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه جمعه پنجم مرداد در یادداشتی اعلام کرد که به دلیل درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله در جنوب لبنان، آمریکا برای حدود یازده هزار و پانصد شهروند لبنانی که هم اکنون در آمریکا هستند، مجوز کار صادر می‌شود و از اخراج از این کشور معاف هستند.

افزایش مبتلایان به کرونا در ژاپن

رسانه های محلی ژاپن روز گذشته (جمعه) گزارش دادند موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است و کارشناسان بهداشتی خواستار اقدامات پیشگیرانه در طول فصل تعطیلات تابستانی هستند.

بلینکن: ما سخت تلاش می‌کنیم تا به آتش بس در غزه دست یابیم

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) گفت که ایالات متحده “با پشتکار روزانه” برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه و یافتن راهی برای صلح و امنیت تلاش می‌کند.

Loading

ابعاد پیشنهاد‌های امنیتی روسیه برای آمریکا و ناتو

شورای راهبردی آنلاین – رصد: روسیه بزرگ‌ترین زرادخانه هسته‌ای جهان و قدرتمندترین نیروهای نظامی متعارف در اروپا را در اختیار دارد. در حال حاضر، نیروهای روسیه در اوکراین، گرجستان و مولداوی مستقر هستند. درحالی‌که با افزایش قدرت نظامی روسیه در نزدیکی اوکراین جرقه بحران‌زده شد، رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین خواستار تضمین‌های امنیتی الزام‌آور برای روسیه شده است.

استیون پیفر در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: در 17 دسامبر، وزارت امور خارجه روسیه در اقدامی غیرمعمول، پیش‌نویس توافق‌نامه‌های امنیتی میان روسیه – آمریکا و روسیه ناتو را منتشر کرد که تضمین‌های موردنظر مسکو را در برمی‌گیرد. ماهیت تضمین‌های درخواستی و نحوه اعلام آن توسط روس‌ها، پیشنهاد جدی برای مذاکره مطرح نمی‌کند؛ اما اگر کرملین در مذاکرات جدی باشد و تنش‌ها در نزدیکی مرزهای اوکراین را کاهش دهد، غرب ممکن است به برخی از این تضمین‌ها متعهد شود. بااین‌حال، بسیاری از آن‌ها عملی نخواهند شد؛ همچنان که خود پوتین نیز به آن آگاه است.

 

پیش‌نویس توافق‌نامه ناتو و روسیه

بر اساس پیش‌نویس پیشنهادی روسیه، کشورهای ناتو نسبت به عدم الحاق اوکراین به ناتو و گسترش بیشتر این ائتلاف متعهد می‌شوند. اگرچه در ناتو اشتیاق کمی برای قرار دادن اوکراین در مسیر عضویت وجود دارد، اما بااین‌حال، این ائتلاف سیاست درهای باز دیرینه خود را تغییر نخواهد داد. روسیه و ناتو همچنین متعهد می‌شوند که موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد را در مناطقی که ازآنجا امکان هدف قرار دادن قلمرو یکدیگر وجود دارد، مستقر نکنند. در پیش‌نویس توافق آمده است، روسیه به ناتو پیشنهاد می‌دهد برای حفظ تماس‌های ضروری «خط ارتباطی» ایجاد شود. همچنین روسیه به ناتو پیشنهاد داده است تا به‌طور منظم در مورد تمرینات و مانورهای نظامی تبادل اطلاعات صورت گیرد.

پیشنهاد ممنوعیت هرگونه فعالیت نظامی ناتو در اوکراین، اروپای شرقی، قفقاز یا آسیای مرکزی، اگرچه زیاده‌خواهانه است، اما ممکن است برخی اقدامات برای محدود کردن تمرین‌ها و فعالیت‌های نظامی به‌صورت متقابل امکان‌پذیر باشد.

 

پیش‌نویس توافق‌نامه آمریکا و روسیه

پیش‌نویس توافق‌نامه امنیتی بین آمریکا و روسیه نیز حاوی مفاد غیرقابل قبولی است که بعید است واشنگتن با برخی مفاد آن موافقت کند. به‌ویژه آنکه مسکو نشان داده تعریف بسیار گسترده‌ای از آنچه معتقد است می‌تواند امنیت آن را تضعیف کند، دارد. به همین ترتیب، درخواست مسکو از آمریکا برای جلوگیری از گسترش بیشتر ناتو غیرواقعی است. واشنگتن با بستن «درهای باز» ناتو موافقت نخواهد کرد و حتی اگر هم بپذیرد، نمی‌تواند تمام 29 متحد دیگر خود را متقاعد کند که با این تغییر سیاست موافقت کنند.

علاوه بر این، بعید است آمریکا با ممنوعیت موشک‌های میان‌برد خود در اروپا موافقت کند و از اروپا خارج می‌شود. همچنان که روسیه نیز آزاد است که چنین موشک‌هایی را علیه کشورهای ناتو مستقر کند.

بر اساس این پیش‌نویس، روسیه به ایالات‌متحده پیشنهاد می‌کند که در شرایط برابر امنیتی تعامل داشته باشند، نه اینکه امنیت یکدیگر را تحت تأثیر قرار دهند.

سایر مفاد مربوط به فعالیت‌های نظامی نیز باید موردبحث قرار گیرند.

 

هدف روسیه از انتشار پیش‌نویس توافق‌نامه‌های امنیتی

مفاد غیرقابل‌پذیرش در هر دو پیش‌نویس توافق‌نامه، انتشار سریع آن‌ها توسط دولت روسیه و کلیدواژه‌هایی که توسط مقامات روسی برای توصیف خواسته‌های مسکو استفاده شده است، این نگرانی را ایجاد می‌کند که کرملین ممکن است به دنبال رد آن باشد. چراکه مسکو به دلیل برخورداری از قدرت نظامی قابل‌توجه در نزدیکی اوکراین، می‌تواند آن را بهانه دیگری برای اقدام نظامی علیه همسایه خود قرار دهد.

از سوی دیگر، اگر این پیش‌نویس توافق‌نامه‌‌ها یک پیشنهاد اولیه باشد و روس‌ها به دنبال توافق جدی باشند که نگرانی‌های امنیتی دیگر کشورها را نیز برطرف کند، برخی از مفاد پیش‌نویس می‌تواند مبنایی برای بحث و مذاکره باشد. اخیراً، سخنگوی شورای آتلانتیک شمالی اظهار داشت که ناتو «آماده گفتگوی معنادار با روسیه است». جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات‌متحده نیز، این ادعا را چنین تکرار کرد: «ما در 20 سال گذشته با روسیه درباره مسائل امنیتی اروپا گفت‌وگو کرده‌ایم… این گفت‌وگوها گاهی منجر به پیشرفت و گاهی بن‌بست شده است؛ اما ما اساساً برای گفتگو آماده‌ایم.»

تنش‌زدایی در مرزهای اوکراین کمک زیادی به گفت‌وگوهای امنیتی خواهد کرد. مقامات ایالات‌متحده و ناتو درحالی‌که روسیه تهدیدی نظامی برای اوکراین است، سعی در آرام کردن اوضاع دارند.

واشنگتن و مسکو می‌توانند گفتگوهای دوجانبه داشته باشند، اما مذاکرات باید شامل همه کشورهای درگیر ازجمله اوکراین باشد. آمریکا و روسیه بدون حضور سران اروپایی‌ها و اوکراینی‌ها نمی‌توانند معامله کنند.

طرفین باید پشت میز بنشینند و آماده پاسخگویی به نگرانی‌های امنیتی مشروع طرف مقابل باشند. توافق بر سر معنای «مشروع» ساعت‌ها طول می‌کشد.

موضوع فعالیت‌های نظامی در منطقه ناتو-روسیه موضوع دیگری است که البته ناتو قبلاً آمادگی خود را برای تعهد در این زمینه نشان داده است.

این گفتگوها احتمالاً طولانی، پیچیده و دشوار خواهد بود. این همان کاری است که دیپلمات‌ها انجام می‌دهند. بااین‌حال، آغاز این مسیر به نشانه‌های بسیار متفاوتی با نشانه‌هایی که غرب و اوکراین از مسکو در چند هفته اخیر دیده‌اند، نیاز دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *