جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

چشم‌انداز همکاری چین – آفریقا در 2035

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چشم انداز همکاری چین-آفریقا در 2035 اولین برنامه همکاری مشترک میان مدت تا بلند مدت میان دو طرف است که به طور مشترک تدوین شده است. این چشم‌انداز چارچوب کلی همکاری چین و آفریقا را برای 15 سال آینده تعریف می‌کند. زمان انتشار این سند، چارچوب موضوعات آن و نیز جزییات همکاری اقتصادی مطرح شده در آن، موضوعاتی قابل بررسی می‌باشند.

یون سون در یادداشتی که وب سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز آن را منتشر کرد، نوشت: نشست وزیران مجمع همکاری چین و آفریقا (FOCAC) در ماه نوامبر در داکار چهار سند را تصویب کرد؛ شامل برنامه اقدام داکار (2022-2024)، چشم انداز همکاری چین و آفریقا در 2035، اعلامیه چین و آفریقا درباره تغییرات آب و هوایی و بیانیه هشتمین کنفرانس وزیران مجمع همکاری چین و آفریقا. همه این اسناد، فهرست‌های طولانی و جامعی از موضوعات و زمینه‌های همکاری چین و آفریقا را ارائه می‌دهند.

تأثیرگذارترین مؤلفه در برنامه چشم انداز همکاری چین و آفریقا در 2035 انطباق چارچوب زمانی آن با طرح چشم انداز چین در سال 2035 است. در طرح چشم انداز 2035 چین که در پنجمین جلسه عمومی نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست در سال 2020 به تصویب رسید، فهرستی از اهداف متوسط ​​تعیین شده است که براساس آن تا سال 2035 مدرنیزاسیون سوسیالیستی چین تحقق خواهد یافت.

بر اساس چشم انداز 2035، چین به کشوری قدرتمند و از نظر فناوری بسیار پیشرفته تبدیل خواهد شد که هم در نوآوری و هم در اشکال جدید صنعتی شدن به یک رهبر جهانی تبدیل خواهد شد. به‌طوریکه این کشور موقعیت خود به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی را تثبیت کرده و توانایی خود را برای مشارکت در همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی افزایش خواهد داد که در نتیجه آن، زندگی مردم چین نیز بهبود خواهد یافت.

بنابراین، چشم انداز همکاری چین و آفریقا در 2035 با طرح چشم انداز 2035 چین تطابق دارد. چین و آفریقا هشت زمینه همکاری را برای 14 سال آینده پیش بینی کرده اند: 1) مشارکت در توسعه 2) تجارت / سرمایه‌گذاری / تامین مالی 3) همکاری صنعتی 4) همکاری سبز 5) سلامت 6) مهاجرت 7) صلح و امنیت و 8) همکاری در حوزه حاکمیت جهانی.

بررسی مطابقت‌های بین این دو سند چندان دشوار نیست. به‌طورکلی، همکاری چین با آفریقا در زمینه توسعه، امنیت و حکمرانی در راستای تبدیل چین به ابرقدرت جهانی (همان‌طور که در چشم‌انداز 2035 چین انعکاس یافته) ترسیم شده است. همکاری اقتصادی سودمند با آفریقا نیز رشد اقتصادی چین را تحریک کرده و تقاضای بازار داخلی چین را برآورده می‌کند که درنتیجه آن، کیفیت زندگی مردم چین بهبود خواهد یافت. تبادلات انسانی با آفریقا نیز بخشی جدایی‌ناپذیری از کمپین قدرت نرم جهانی چین است.

 

طرح اقتصادی

بررسی اسناد نشست داکار بیانگر تغییر رویکرد تعهدات اقتصادی چین به آفریقا است که در چشم‌انداز همکاری چین و آفریقا در 2035 کاملاً مشخص است.

اول، توسعه زیرساخت‌ها چندان سریع نخواهد بود. اگرچه در سند چشم‌انداز 2035 چهار بار به کلمه «زیرساخت» اشاره شده است، اما به‌هیچ‌وجه به وام‌های چینی به‌عنوان منبع مالی آن اشاره نشده است. البته توسعه زیرساخت‌ها تنها بخش کوچک و ناچیزی از تعهدات اقتصادی چین است.

دوم، چین قول می‌دهد تا سال 2035 حدود 60 میلیارد دلار در آفریقا سرمایه‌گذاری کند که عمده تمرکز آن‌ها بر کشاورزی، تولید، زیرساخت‌ها، محیط‌زیست، اقتصاد دیجیتال و اقتصاد آبی خواهد بود. با توجه به اینکه چین از سال 2018 تاکنون حدود 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است، رسیدن به 60 میلیارد دلار در 14 سال آینده هدف چندان دشواری به نظر نمی‌رسد. طبق گزارش رسانه‌های رسمی چین، سرمایه‌گذاری چین در آفریقا در سال 2020، 2.96 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال قبل 9.6 درصد افزایش داشته است. با این نرخ و با احتساب تورم، احتمال تحقق سرمایه‌گذاری 60 میلیارد دلاری دور از دسترس نخواهد بود. اگرچه سهم سرمایه‌گذاری بخش دولتی و خصوصی از این رقم هنوز نامشخص است.

سوم، تجارت بزرگ‌ترین بخش همکاری‌های اقتصادی خواهد بود. تجارت سالانه بین چین و آفریقا بالغ‌بر 300 میلیارد دلار است. بر این اساس، صادرات محصولات کشاورزی و منابع غیرطبیعی آفریقا به چین افزایش چشمگیری خواهد یافت.

به نظر می‌رسد چین در خصوص واردات از آفریقا خوش‌بین است. پس از کاهش 10 درصدی تجارت دوجانبه در سال گذشته (187 میلیارد دلار)، تجارت چین و آفریقا در حال افزایش است و در 9 ماه اول سال 2021 به 185 میلیارد دلار رسیده است که نرخ رشد 38.2 درصدی را نشان می‌دهد. در نشست وزیران مجمع همکاری چین و آفریقا (FOCAC) در داکار، چین قول داد که طی سه سال آینده 300 میلیارد دلار محصولات آفریقایی وارد کند. در هفت ماه اول سال 2021، صادرات آفریقا به چین 46.3 درصد افزایش یافته است. صادرات محصولات کشاورزی قابل‌توجه بودند و میزان صادرات لاستیک، پنبه و قهوه آفریقا از ژوئیه 2020 تا ژوئیه 2021 دو برابر شد.

 

نتیجه‌گیری

چشم‌انداز همکاری چین و آفریقا در 2035 با برنامه چشم‌انداز 2035 چین مطابقت داشته و در راستای پیشبرد راهبردهای کلان چین در آفریقا است. بااین‌حال، 14 سال یک دوره زمانی کاملاً طولانی است، از همین رو چگونگی پیشرفت برنامه‌های چین در آفریقا در این دوره، نیازمند بررسی مداوم است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *