جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین/توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

تهران- ایرنا- توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه/ یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند.

Loading

نقش کلیدی آلمان در تنش روسیه – اوکراین

شورای راهبردی آنلاین رصد: 30 سال پس از آغاز جنگ‌های یوگسلاوی، ائتلاف غرب بار دیگر با احتمال جنگ نظامی بزرگ در حاشیه مرزهای اروپا مواجه شده است. روسیه 100 هزار نیروی نظامی را در نزدیکی مرز خود با اوکراین مستقر کرده است. آژانس‌های اطلاعاتی و تحلیلگران غربی نگران هستند که احتمال دارد روسیه برای یک حمله نظامی قریب‌الوقوع آماده می‌شود.

وب‌سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز در یادداشتی نوشت: احساس نگرانی عمیقی درباره وقایع احتمالی پیش رو وجود دارد. ضمن آنکه در بیشتر موارد، وضعیت امروز به‌مراتب بدتر از سه دهه گذشته است.

در دهه 1990، آمریکایی‌ها تمایلی به دخالت برای پایان دادن به خونریزی‌ها در بالکان نداشتند؛ بااین‌حال، پس از تصمیم به مداخله، آن‌ها به‌عنوان پیروز اصلی جنگ سرد، متحدان اروپایی‌شان را نیز با خود همراه کردند. فشار دیپلماتیک روسیه ضعیف و تقریباً ورشکسته نیز باعث شد تا اسلوبودان میلوسویچ دیکتاتور صرب مجبور شود نیروهای خود را از استان جدا شده کوزوو خارج کند تا جنگ هوایی ناتو علیه بلگراد پایان یابد.

امروز، اگرچه دولت بایدن می‌گوید قاطعانه به امنیت اروپا و حاکمیت اوکراین متعهد است، اما آمریکا از دوقطبی شدن سیاست در این کشور فلج شده و بایدن از تأثیر محدود خود بر رأی‌دهندگان خسته از جنگ و بی‌اعتمادی به سیاست آگاه است. معدود شاهین‌های باقی‌مانده در واشنگتن نیز بر مقابله با خطر چین متمرکز شده‌اند. خروج فضاحت‌بار از افغانستان نیز به موقعیت آمریکا در جهان آسیب رسانده و انسجام ائتلاف غرب را تضعیف کرده است.

در همین زمان، روسیه به بلاروس کمک می‌کند تا مهاجران را علیه اتحادیه اروپا تسلیح کند. یکی از ماهواره‌های خود را با موشک منفجر و میدانی از زباله را در مدار پایین زمین ایجاد کرد که زیرساخت‌های فضایی را تهدید می‌کند. شرکت دولتی گازپروم نیز علیرغم عرضه محدود و افزایش قیمت‌ها، به تعهدات خود برای پر کردن تأسیسات ذخیره گاز در آلمان عمل نمی‌کند.

فهرست ضمانت‌های امنیتی که اخیراً مسکو به آمریکا و ناتو پیشنهاد کرده، به‌منزله از بین بردن تمام سلاح‌های هسته‌ای ایالات‌متحده در اروپا، ازجمله بمب‌های B-61 در آلمان و خروج نظامی غرب از سرزمین‌های پیمان ورشو سابق و اتحاد جماهیر شوروی است.

جاه‌طلبی‌های روسیه دیگر فقط به اوکراین محدود نمی‌شود. درواقع، روسیه حوزه‌ای از منافع را برای خود ترسیم کرده که از مرز شرقی آلمان شروع می‌شود و با خلع سلاح آمریکا در سراسر اروپا پایان می‌یابد. از همین رو، ناتو و اتحادیه اروپا ضمن رد درخواست‌های مسکو به روسیه در مورد پیامدهای سخت اقدام نظامی علیه اوکراین هشدار دادند. اگرچه همچنان درباره احتمال اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین تردیدهایی در میان اعضای اتحادیه اروپا وجود دارد. ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، نسبت به حمله احتمالی روسیه ابراز تردید کرده است، درحالی‌که گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر خارجه لیتوانی، می‌گوید مسکو «واقعاً برای جنگ آماده می‌شود».

در خصوص واکنش آلمان نیز باید گفت، دوره‌ای که این کشور می‌توانست از هر بهانه‌ای برای دور ماندن از تنش‌ها استفاده کند، دیگر گذشته است. دخالت قدرت اول اقتصادی اروپا برای تقویت تلاش‌های غرب به‌منظور بازدارندگی در برابر پوتین ضروری است. اگرچه هرگونه اقدام بالقوه – تحریم نهادهای روسی، قطع سیستم پرداخت الکترونیکی سوئیفت روسیه، لغو احداث خط لوله نورد استریم 2 – برای دولت جدید صدراعظم اولاف شولز از نظر مالی و سیاسی پرهزینه خواهد بود، اما آلمان تنها کشوری است که کلید بازدارندگی در برابر هرگونه اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین را در دست دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *