جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

آزمایش موشک ضد ماهواره روسیه و پیامد خطرناک تولید‌ زباله‌های فضایی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: روسیه یک موشک ضد ماهواره عمودپرواز (ASAT) را برای هدف گرفتن یک ماهواره آزمایش کرده که سومین آزمایش از این نوع توسط یک کشور از سال 2007 تاکنون محسوب می‌شود.

آنیکت پاندا در تحلیلی که اندیشکده کارنگی آمریکا منتشر کرد، نوشت: این آزمایش و زباله‌های مداری ناشی از آن، توجه بین‌المللی را به موضوع تضعیف سریع پایداری محدوده فضایی نزدیک زمین و نیاز به محدود کردن این نوع آزمایش‌های تسلیحاتی جلب کرده است.

در 15 نوامبر، موشک رهگیر روسی PL19 Nudol که از شمال روسیه پرتاب شد، به ماهواره کازموس 1408 که از کار افتاده محسوب می‌شد، در ارتفاع تقریبی 480 کیلومتری اصابت کرد. این شلیک یک میدان زباله عظیم را در مدار پایینی فضایی (LEO)  ایجاد کرده است. به گفته فرماندهی فضایی ایالات متحده، “بیش از 1500 قطعه زباله مداری قابل ردیابی” تاکنون در پی این آزمایش شناسایی شده است و احتمالاً “صدها هزار قطعه کوچکتر” هم در این مدار ظاهر خواهند شد.

این آزمایش چالشی جدی برای پایداری فضایی پدید می‌آورد و خطر جدی برای برخورد این قطعات را با دیگر مصنوعات بشری در مدارLEO ، از جمله ایستگاه‌های فضایی بین‌المللی و تیانگونگ چین، افزایش می‌دهد. این آزمایش موشکی بر نیاز مبرم به توسعه هنجارها و قوانین رفتاری جدید بین‌المللی در فضا صحه می‌گذارد و باید تلاش‌های بین‌المللی برای منع این نوع آزمایش تسلیحاتی که پیامدهای منفی قابل توجهی برای محیط فضایی نزدیک زمین دارد، تقویت کند.

 

در آزمایش روسیه چه اتفاقی افتاد؟

این اولین آزمایش در نوع خود محسوب می‌شود که شامل یک موشک عمودپروازASAT  توسط روسیه علیه یک هدف ماهواره‌ای متحرک بوده است. اتحاد جماهیر شوروی آزمایش‌های ضد ماهواره‌ای مخربی را علیه اهداف ماهواره‌ای متحرک انجام داده بود، اما این کار را با استفاده از سلاح‌هایی به انجام رساند که در مدار قرار گرفته بودند. سلاح عمودپروازی که این هفته آزمایش شد، دارای موشک‌های رهگیر است که از سطح زمین برای حمله به یک هدف ماهواره‌ای که تقریباً از بالای محل پرتابگر عبور می‌کند، شلیک می‌شوند.

اطلاعات مربوط به آزمایش روسی محدود است. وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای که در 16 نوامبر منتشر شد تأیید کرد که این آزمایش انجام شده است.

بر خلاف برخی آزمایش‌های مشابه قبلی در کشورهای دیگر، ماهواره آزمایشی کازموس 1408 در ارتفاع بالاتری هدف قرار گرفت. در نتیجه، احتمال دارد زباله‌های تولید شده پس از رهگیری به میزان قابل توجهی، از جمله در مدارهای بالاتر، جایی که اگر اگر نگوییم چند دهه، اما ممکن است برای سال‌ها معلق باقی بمانند و پراکنده شوند.

 

افزایش احتمال برخوردهای فضایی

زباله در حال حاضر یک مشکل مهم در مدارهای حیاتی زمین، از جمله LEO است. بیش از 23 هزار جرم باقی‌مانده مداری با قطر بزرگتر از 10 سانتیمتر در کنار هزاران قطعه کوچک‌تر ردیابی نشده وجود دارد. این اجسام با سرعت بسیار زیاد، به طور متوسط ​​7-8 کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کنند. زباله‌های فضایی می‌توانند آسیب‌های ساختاری جدی – از جمله آسیب فاجعه بار – به ماهواره‌ها وارد کنند.

علاوه بر این، با افزایش میزان زباله‌ها و شلوغ شدن مدارها، احتمال برخوردهای جدید نیز افزایش می‌یابد. همین برخوردها هم موجب ایجاد زباله‌های جدید می‌شود. با گذشت زمان، هزینه‌های عملیات ایمن و قابل پیش بینی در مدار به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد و دسترسی به فضا را گران تر و در نهایت با هزینه‌های قابل تحمل غیرممکن می‌کند.

 

ضرورت تقویت هنجارهای بین‌المللی

کشورها باید ممنوعیت هرگونه اقدام عمدی در ایجاد زباله در فضا را پیشنهاد دهند و پیگیری کنند. این قبیل آزمایش‌های مخرب پایداری میراث مشترک بشریت را تضعیف می‌کند و مدارهای پر ازدحام را که از رفاه انسان در حوزه‌های مختلف پشتیبانی می‌کنند، آلوده می‌کند.

برای اطمینان از دسترسی آسان به فضا برای نسل‌های آینده، نسل کنونی رهبران کشورها موظف هستند در تنظیم هنجارها و قوانین جدید برای جلوگیری از آزمایش‌های بیشتر از این نوع که می‌تواند به‌طور برگشت‌ناپذیر و غیرقابل جبرانی آلودگی ایجاد کند، دست به کار شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *