جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

رأی الیوم: منابع آگاه اعلام کردند دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک + عکس و فیلم

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد

لندن – ایرنا – رهبر حزب مخالف دولت انگلیس (کارگر) در واکنش به نتیجه اولیه انتخابات شوراهای شهر که نشانگر شکست سنگین حزب حاکم محافظه‌کار است، خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از موضع‌گیری تاجیکستان علیه طالبان تا چگونگی گریز کره شمالی از تحریم‌ها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: موضع‌گیری تاجیکستان علیه طالبان، قدرت گرفتن نظامیان در سودان، روسیه و مشکلات گازی اروپا، مغایرت سیاست‌های اقلیمی با قواعد سازمان تجارت جهانی، راهبردهای احیای سریع آفریقا در دوران پس از کرونا و چگونگی گریز کره شمالی از تحریم‌ها ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

کارنگی

چرا تاجیکستان علیه طالبان موضع می‌گیرد؟: تاجیکستان اصلاً قصد ندارد به طور مستقیم با طالبان درگیر شود. اما مقامات تاجیکستان در مقایسه با همسایگانشان در این خصوص ریسک بیشتری می‌کند. آن‌ها به دنبال افزایش محبوبیت در داخل و خارج هستند.

کرملین چطور مخالفان را شکست داد: انتخابات پارلمانی سپتامبر سال جاری در روسیه نشان داد که کرملین برای سرکوب گروه‌های مخالف خود تا کجا پیش خواهد رفت. این راهبرد از کجا آمده و کرملین آن را تا کجا پیش خواهد برد؟

تداوم و تغییر در رویکردهای اجتماعی بلاروس: اعتماد به نخبگان سیاسی در میان بلاروسی‌ها همچنان پایین است. این در حالی است که کارایی مفروض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این کشور رو به کاهش گذاشته است. اتحادیه اروپا در ارزیابی راهبردی در قبال بلاروس باید این مسئله را در نظر بگیرد.

آیا روسیه می‌تواند مصائب گاز اروپا را به تنهایی رفع کند؟: برای تثبیت بازار اروپا به چه میزان گاز بیشتر نیاز است و آیا روسیه و دیگر تأمین‌کنندگان مهم قادرند آن را فراهم کنند؟

قدرت گرفتن نظامیان در سودان و انحلال دولت سنتی: در 25 اکتبر سال جاری، فرمانده نیروهای مسلح سودان اعلام کرد که دولت سنتی این کشور را منحل و در کشور وضعیت اضطراری اعلام می‌کند.

پترسون

کدام سیاست‌های اقلیمی با قواعد سازمان تجارت جهانی سازگار است؟: ازجمله مشکلاتی که سیاست‌گذاران در حوزه تغییرات اقلیمی با آن روبرو هستند، خطر نقض قواعد بلندمدت سازمان تجارت جهانی به واسطه اقداماتی است که برای محدود کردن تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان صورت می‌گیرد.

بروکینگز

راهبردهای مهم برای تسریع احیای آفریقا در دوران پساکرونا: پاندمی کرونا اختلالاتی بی‌سابقه را در آفریقا به بار آورد، درآمدها را کاهش و فقر را افزایش داد، ناامنی غذایی ایجاد کرد و منطقه را به‌سوی اولین رکود در طول 25 سال گذشته کشاند. اگرچه با بهبود اوضاع کشورهای غربی و آسیایی تاثیرات این پاندمی بر اقتصاد جهانی رو به کاهش گذاشته، اما سال 2021 برای آفریقا سال دشواری است.

سیاست اقلیمی واقع‌بینانه برای آفریقا: درحالی‌که کشورهای جهان برای بیست و ششمین کنفرانس تغییرات اقلیمی در گلاسکو دورهم جمع می‌شوند، زمان آن رسیده است که به نقش آفریقا در جلوگیری از فاجعه اقلیمی بدون مصالحه درباره رشد این قاره و کاهش فقر در آن توجه شود.

تعهدات برای تولید نکردن کربن کافی نیست: گزارش هیئت بین دولتی تغییرات اقلیمی به این نکته اشاره داشت که باید تا سال 2050 به تولید کربن خاتمه داده شود تا متوسط دمای جهان زیر 1.5 درجه سانتی‌گراد حفظ شود. تعدادی از کشورها حتی پیش از آن‌که سازمان ملل این گزارش را منتشر کند، تعهدشان به تولید «کربن صفر» را اعلام کرده بودند. این تعهدات قدرتمند، ملموس، ساده اما کاملاً ناکافی است.

برندگان و بازندگان تحقق آرمان‌های ملی در زمینه هوش مصنوعی: تلاش برای موفقیت ملی در عرصه هوش مصنوعی جهان را به هیجان آورده است . طبق آخرین آمار تاکنون 44 کشور با ایجاد راهبردهای ملی به رقابت در زمینه هوش مصنوعی واردشده‌اند. درحالی‌که انتظار می‌رود کشورهایی مانند چین، هند و آمریکا در این رقابت حضورداشته باشند، اما کشورهای دیگری که انتظار ورودشان به این عرصه را نداشته‌ایم ازجمله اوگاندا، ارمنستان و لتونی نیز برنامه‌هایی ملی را در این خصوص آماده کرده‌اند. در گزارش‌های پیشین با عنوان «نگاه کشورهای مختلف به هوش مصنوعی چیست؟» و «تجزیه‌وتحلیل برنامه‌های هوش مصنوعی در 34 کشور»، به‌تفصیل در خصوص ورود کشورها به برنامه‌های ملی هوش مصنوعی و چگونگی تفسیر آن برنامه‌ها توضیحاتی ارائه کردیم. در این گزارش با بررسی شاخصه‌های نیازهای آینده در زمینه هوش مصنوعی یک گام فراتر می‌رویم.

چتم هاوس

گروه 20 باید نابرابری‌هایی را که ایجاد کرده رفع کند: رهبران جهان باید به یاد داشته باشند که پاندمی کرونا نه‌فقط باعث ایجاد اختلال در شرایط شد بلکه ضعف جمعی جهان در دفاع در برابر تهدید بیماری‌های عفونی را آشکار کرد.

شورای روابط خارجی اروپا

رویکرد اروپا در قبال تایوان: هر دو طرف باید تلاش بیشتری برای تنظیم رابطه‌ای انجام دهند که در چند دهه پیش‌رو اهمیت رو به رشدی خواهد داشت.

رند

کره شمالی چطور از تحریم‌ها می‌گریزد؟: کنگره آمریکا در پاسخ به آزمایش‌های هسته‌ای کره شمالی و دیگر اقدامات متزلزل کننده این کشور در چند سال گذشته چند طرح برای تحریم کره شمالی تصویب کرده است. سازمان ملل، اتحادیه اروپا و دیگر دولت‌های خارجی نیز تحریم‌هایی علیه کره شمالی وضع کرده‌اند. بااین‌حال، کره شمالی در گریز از تحریم‌هایی که جامعه بین‌المللی علیه این کشور اعمال می‌کند، مهارت پیداکرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *