جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

نقش آمریکا و متحدانش در تحولات کنونی افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: عاقبتی که در افغانستان مشاهده می‌شود، نباید غافلگیر کننده باشد، حتی اگر به شکلی شوک‌آور رخ داده باشد. به‌طور کلی، در سیاست خارجی و به‌طور خاص، در مداخلات نظامی خارجی ضروری است که اهداف و ظرفیت تحقق آن اهداف مشخص باشد. در افغانستان، آمریکا و متحدانش در هر دو مورد کوتاهی کرده‌اند.

سر سیمون فریزر، دیپلمات سابق بریتانیایی در یادداشتی که در وب‌سایت اندیشکده چتم هاوس منتشر شد، نوشت: این برای آمریکا و نزدیک‌ترین متحدانش یک بداقبالی جدی است، اما یک فاجعه راهبردی محسوب نمی‌شود. تهدید تروریسم افزایش می‌یابد اما درباره اهمیتش اغراق شده است و می‌توان تا حدودی از راه‌های دیگر آن را برطرف کرد.

افغانستان منبع خطر است اما مشکل راهبردی درجه اول نیست. شایستگی و اعتبار جو بایدن به عنوان یک انترناسیونالیست لیبرال آسیبی جدی دیده است، اما از نظر بیشتر آمریکایی‌ها او در مورد مسئله بزرگ- خروج- حق دارد. مداخله افغانستان-برخلاف مداخله بعدی در عراق- به عنوان اقدامی برای دفاع از خود در پی یک تروریسم بین‌المللی، مشروع و موجه بود؛ اما احتمال تغییر قواعد و الزامات همیشه وجود دارد.

درسی که در اینجا وجود دارد، درسی آشنا است. باید درباره این که یک مداخله به کجا می‌انجامد، واقع بین بود. این مأموریت در مقیاسی بود که متحدان آمریکا و ناتو نمی‌توانستند امیدوار باشند برای انجام آن در کشوری فراخ و ناهموار، مملو از فساد و جناح‌های مسلح و واقع شده در بخشی حساس از جهان و برخوردار از منابع مالی کافی، سپس مداخله عراق در سال 2003 باعث پراکندگی بیش از حد نیروها و تضعیف مشروعیت و اعتماد شد.

سیاست در دهه گذشته تحت تأثیر رهبران نظامی قرار گرفت که در خصوص دستاوردهایی که ممکن بود با صرف منابع بیشتر رسیدن به آن‌ها ممکن شود، مبالغه می‌کردند. سیاستمداران آمریکا و انگلیس در حالی که تعهد خود را در بوق و کرنا کرده بودند، بی ‌سر و صدا به دنبال راهی برای خروج در شرایطی بودند که حمایت عمومی از صرف هزینه جانی و مالی در افغانستان رو به کاهش گذاشت.

خروج از افغانستان که در مقطعی اجتناب ناپذیر بود، می‌توانست با مهارت بیشتری انجام شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *