جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم

نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شد: چه درباره آتش‌بس و تبادل اسرا توافق کنیم و چه نکنیم نیروهای ما برای ریشه کن کردن حماس وارد رفح خواهند شد. این ایده که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف خود پایان خواهیم داد، غیرقابل قبول است. ما وارد رفح می‌شویم و تمام گردان‌های حماس را با توافق یا بدون توافق در آنجا نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.»

جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است

مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در گفتگو با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی تمامی معادلات منطقه را در بحران فرو برده است و روند پیشرفت تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است.

سایه بلاتکلیفی بر نشریات تلگراف انگلیس

لندن – ایرنا – مالکیت روزنامه دیلی تلگراف و هفته‌نامه ساندی تلگراف در پی مداخله دولت لندن در معامله واگذاری آن‌ها به یک موسسه مورد حمایت مالی امارات، به فروش گذاشته شد.

Loading

بایدن بازنده جدال با پوتین در مورد خط لوله نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تلاش‌های جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریكا، برای توافق با آلمان در خصوص خط لوله نورد استریم 2، با انتقادهای داخلی و خارجی زیادی مواجه شده است، زیرا تحولات اخیر، بر آمادگی مستمر كرملین در استفاده از منابع انرژی به‌عنوان سلاح ژئوپلیتیکی تأكید دارد.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: مذاکرات آمریکا و آلمان بر سر اقدامات احتمالی برای جلوگیری از پیامدهای منفی حاصل از تکمیل خط لوله انتقال گاز دریای بالتیک ادامه دارد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده گفته است، هدف گفتگوها این است که «مطمئن شویم روسیه نمی­‌تواند از انرژی به‌عنوان یک ابزار فشار علیه اوکراین یا هر هدف دیگری استفاده کند».

بااین‌حال، مخالفان استدلال می­‌کنند هدف اصلی پروژه خط لوله نورد استریم 2، تهدید است. آن‌ها همچنین خاطرنشان می­‌کنند که هیچ‌کدام از راه‌حل‌هایی که تاکنون موردبحث قرار گرفته است، حتی در صورت عملی شدن نیز واقعاً کارساز نخواهد بود. هشدار دیگری که در مورد این واقعیت وجود دارد، این است که کشورهایی مانند اوکراین و لهستان که احتمالاً بیشترین آسیب را از این خط لوله خواهند دید، در مذاکرات فعلی نقشی ندارند.

تاکنون، گزارش‌­های خبری نشان داده‌اند که مذاکرات دوجانبه طیف وسیعی از اقدامات احتمالی را برای جبران خسارت به اوکراین بررسی کرده است. این اقدامات شامل پرداخت غرامت از سوی آلمان به اوکراین برای جبران هزینه‌­های خط لوله انتقال گاز این کشور؛ سرمایه‌­گذاری آلمان برای کمک به اوکراین به‌منظور ایجاد منابع انرژی جایگزین؛ تعهد آلمان برای وادار کردن روسیه به تمدید سهمیه انتقال گاز از طریق مسیر اوکراین و یک «گزینه هسته­‌‎ای» که توسط طرف آمریکایی پیشنهادشده است (که آلمان با آن مخالفت می­کند) و به‌کارگیری مکانیسم «ماشه» برای متوقف کردن تحویل گاز از روسیه در صورت حمله به اوکراین یا سرکوب آن بوده است.

مذاکرات با آلمان با در نظر گرفتن میزان نگرانی­‌های ایالات‌متحده، به تأثیر منفی نورد استریم 2 بر فضای ژئوپلیتیکی اروپا تأکید دارد. درعین‌حال، مسکو اخیراً درباره آنچه ممکن است بر سر راه تکمیل نورد استریم 2 ایجاد شود؛ هشدار داده است.

در هفته‌­های گذشته که بایدن تحریم‌­های پروژه خط لوله نورد استریم 2 را متوقف کرد، گازپروم، غول انرژی روسیه، حجم گاز عبوری از خط لوله انتقال اوکراین را به شکل چشمگیری کاهش داد. منتقدان می­‌گویند کرملین برای جلوگیری از تأمین منابع گازی توسط تجهیزات ذخیره گاز کشورهای اتحادیه اروپا برای استفاده در سیستم‌های گرمایشی در زمستان آینده، میزان عرضه را به حداقل می­رساند و به‌این‌ترتیب آن‌ها را با قرار دادن در معرض قطع و توقف عرضه روسیه، آسیب‌پذیر‌تر می­کند.

روسیه همچنین به دنبال ایجاد فشار بیشتر بر آلمان برای اطمینان از ادامه همکاری برلین پس از تکمیل ساخت نورد استریم 2 است. انتظار می‌­رود احداث این خط لوله در ماه اوت نهایی شود و روسیه به‌آسانی می­تواند یک سری موانع سیاسی­، حقوقی و نظارتی موجود را که توانایی مسدود کردن خط لوله را دارند، کنار بزند.

کاهش اخیر در تحویل گاز روسیه از طریق اوکراین بدین مفهوم است که اکنون موجودی گاز در سراسر اروپا در پایین‌­ترین سطح خود در دهه گذشته قرار دارد. خبرگزاری اینترفاکس- اوکراین هشدار داد: «میزان تزریق گاز به تأسیسات ذخیره‌­سازی زیرزمینی به حداقل رسیده است و این مسئله هیچ شکی باقی نمی­‌گذارد که اروپا در فصل زمستان پیش­رو، با تجهیزات ذخیره‌­سازی زیرزمینی نیمه‌خالی روبرو خواهد شد».

پوتین در هفته‌­های اخیر، شواهد بیشتری ارائه کرده که نشان می­دهد او یک شریک غیرقابل‌اعتماد است. باوجود تأکید بایدن در نشست 16 ژوئن با پوتین، جهت متوقف کردن حملات سایبری، تعدادی از حملات مهم علیه آمریکا از زمان نشست ژنو، از منابع روسی ردیابی شده است.

پوتین که در اوایل ماه ژوئن سخنرانی کرد، صریحاً عنوان کرد که برای اطمینان از ادامه انتقال گاز از طریق اوکراین، اوکراین[1] ابتدا باید «حسن نیت» خود را نسبت به روسیه نشان دهد. چنین تهدیدات بسیار مبهم، واقعیت استقرار تسلیحات نظامی را در پشت استدلال­‌های اقتصادی آشکار می­‌کند که اغلب جهت تحت‌فشار قرار دادن اوکراین برای همکاری با کرملین در حوزه انرژی استفاده می­‌شود.

[1] Kyiv

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *