جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

توجیهات استرالیا برای بازگرداندن سریع ماموران دیپلماتیک و اطلاعاتی به کابل

شورای راهبردی آنلاین –رصد: آخرین سربازان استرالیایی هفته گذشته با سروصدایی اندک با هواپیما از کابل خارج شدند و استرالیا به حضور اطلاعاتی و دیپلماتیک خود در افغانستان پایان داد. حالا، به شکلی باورنکردنی، گزارش‌شده است که ماریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا تمایل دارد مأموران دیپلماتیک و اطلاعاتی را به افغانستان بازگرداند.

جان کوین و تیگان وستندورف در گزارشی که در وب‌سایت اندیشکده موسسه سیاست راهبردی استرالیا منتشر شد، نوشتند: سخنگوی وزیر امور خارجه استرالیا گفت که همواره انتظار می‌رفت خروج از افغانستان موقت و به‌قصد ازسرگیری حضور دائمی در زمانی باشد که شرایط فراهم شود.

اگر تعهد ما به جنگ دو دهه‌ای در افغانستان برای جلوگیری از تبدیل‌شدن این کشور به یک پایگاه تروریستی بود، استقرار مجدد یک پست دیپلماتیک و اطلاعاتی در کابل اجتناب‌ناپذیر است؛ اما چرا به این زودی در چنین وضعیتی قرار گرفتیم؟

آمریکایی‌ها از صرف هزینه‌های جانی و مالی در افغانستان ناخرسند بودند. اسامه بن لادن دیگر وجود نداشت و القاعده بی‌سروصدا از رسانه‌ها و ذهن مردم آمریکا و استرالیا خارج‌شده بود. برای عموم مردم آمریکا، خاطره تلخ حملات 11 سپتامبر در پشت خاطرات تازه‌تر هزینه‌های عملیات‌ها در افغانستان محوشده بود. حفظ ارتباط افغانستان با تهدید جهانی تروریسم سال‌ها بود که دشوار شده بود.

اظهارات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژوئیه مبنی بر توقف عملیات نظامی آمریکا به‌هیچ‌وجه تعجب‌آور نبود. بااین‌حال، به‌احتمال‌زیاد ضرب‌الاجل 31 اوت کاملاً غیرمنتظره بود و به تصمیمات سریع متحدان آمریکا ازجمله استرالیا، نیاز داشت.

بایدن این عقب‌نشینی سریع را با این استدلال توجیه کرد که «آمریکا کاری را که باید در افغانستان می‌کرد، انجام داده است». کاری که باید انجام می‌داد از بین بردن تروریست‌ها، رهبری و شبکه‌های حامی حمله تروریستی 11 سپتامبر و کاهش «تهدید تروریستی» افغانستان به شکلی بود که این کشور دیگر پایگاهی نباشد که ازآنجا حملات علیه آمریکا سازمان‌دهی شود. «ملت‌سازی» کاری نبود که باید انجام می‌شد. بایدن درعین‌حال همچنین گفت که هیچ جشنی برای تکمیل این مأموریت برگزار نخواهد شد. این مغایر با این حقیقت است که برای از بین بردن شرایطی که تروریست‌ها در طول تاریخ برای سازمان‌دهی، آموزش و بسیج صفوف خود در این کشور ورشکسته از آن بهره برده‌اند، ملت‌سازی در افغانستان امری اساسی است.

تجربه پنجاه‌ساله نشان می‌دهد که بازگشت به آن شرایط بار دیگر افغانستان را میزبان گروه‌هایی مانند داعش در شمال خواهد کرد که بر اساس گزارش‌ها در حال رشد هستند و این امر تهدیدی برای ثبات منطقه است.

ممکن است چین و روسیه به دنبال استفاده از افغانستان برای پیشبرد منافع ژئواستراتژیک خود باشند. همه این‌ها باعث می‌شود که افغانستان ورشکسته باقی بماند.

بنابراین، اگر ملت‌سازی برای مأموریت آمریکا و متحدانش امری محوری نباشد چگونه می‌توان عوامل ترغیب‌کننده تروریسم را برطرف کرد؟ با تصمیم بایدن، استرالیا با تصمیم سختی روبرو شد. آیا با خروج آمریکا و پیشروی طالبان می‌توانیم از دیپلمات‌ها و افسران اطلاعاتی خود محافظت کنیم؟ واضح است که خیر.

شاید ماندن 650 سرباز آمریکایی در کابل برای محافظت از سفارتش در تغییر نظر استرالیا نقش داشت. بعید به نظر می‌رسد که دلیل کامل استرالیا را برای بازگشت سریع به افغانستان متوجه شویم؛ اما مسئله واضحی که در هفته گذشته تغییر کرده تعهد حزب کمونیست چین برای مشارکت در افغانستان است.

چین علاقه‌مند است بخشی از خلأ اقتصادی و دیپلماتیک ناشی از خروج آمریکا از افغانستان را پر کند. حزب کمونیست چین خواهان توسعه روابط دیپلماتیک با افغانستان است تا احتمال حمایت طالبان از مسلمانان اویغور در سین کیانگ را کاهش دهد. همچنین تمایل زیادی دارد که اطمینان یابد طالبان ابتکار کمربند و جاده در پاکستان را مختل نمی‌کند.

اگر یک دولت تحت رهبری طالبان بتواند عناصر رو به رشد داعش را در شمال کشور سرکوب کند، این نگرانی‌های اقتصادی و امنیتی برطرف خواهد شد. مقامات روسی می‌گویند داعش بیشتر از این‌که به دنبال ایجاد تغییرات داخلی باشد، بر بی‌ثبات کردن آسیای مرکزی متمرکز است. اگر داعش توانش را جمع کند، ممکن است برای دولت جدیدی که طالبان به دنبال ایجادش است، مشکل ساز شود.

به علاوه حزب کمونیست چین مشتاق است سرمایه‌گذاری اقتصادی چین را در افغانستان افزایش دهد، به‌ویژه اگر بتواند به ذخایر بهره‌برداری نشده مس، زغال‌سنگ، آهن، گاز، کبالت، جیوه، طلا، لیتیوم و توریم دسترسی یابد.

با توجه به تمرکز بیشتر استرالیا بر هند و اقیانوس آرام، جوامع اطلاعاتی و دیپلماتیک هیچ‌کدام نمی‌توانند از عهده نقاط کور در افغانستان برآیند. مجموعه اطلاعات فنی، ازجمله سیگنال‌های اطلاعاتی، احتمالاً همچنان ارزشمند باقی خواهد ماند. بااین‌حال، هیچ‌چیزی مانند حضور درصحنه مؤثر نخواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *