جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

لطفا جلوی جنگ را بگیرید

اسرائیل از نگاه خودش، به ادامه حملات به اهداف ایرانی مجبور است چرا که گمان می کند به این ترتیب ایران را تحت فشار می گذارد و به خیال خودش از تهدیدهای ایران علیه خود کم می کند. تا زمانی که دو طرف درگیر نزاع باشند، این زدوخوردها ادامه خواهد داشت.

اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه

پنجمین اجلاس سالانه بین المجالس با عنوان بین المجالس قدس با حضور هشتاد هیئت پارلمانی از جهان و کشورهای اسلامی در استانبول ترکیه در حال برگزاری است.

دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته

نیویورک – ایرنا- در پی جنبش همبستگی با مردم غزه و اعتراض ها در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به سایر دانشگاههای این کشور و جهان در حال سرایت است، حدود ۶۰۰ نفر حداقل در ۱۵ داشنگاه در بیش از یک هفته دستگیر شده اند.

Loading

سیاست بایدن در قبال خط لوله نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در اوت 2016، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در استکهلم اعلام کرد که پروژه خط لوله نورداستریم-2 (پروژه مورد حمایت کرملین) «معامله بدی برای اروپاست». با این کار، بایدن مقابله با خط لوله پوتین را به ضرورتی برای سیاست و نقش خود به‌عنوان مهم‌ترین شخص دولت اوباما تبدیل کرده و از تلاش اوکراین برای مقابله با تجاوز روسیه حمایت کرد. پنج سال بعد، بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در اجلاس امنیتی مونیخ اعلام کرد که «حمایت از استقلال و تمامیت ارضی اوکراین نگرانی اصلی اروپا و آمریکاست». تیم بایدن تصریح کرده است که موضع وی در مورد خط لوله نورد استریم-2 تغییری نکرده و تعهد بایدن برای متوقف کردن این خط لوله پابرجاست.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: بااین‌حال، همان‌طور که طرفداران این سیاست شش‌ساله می‌دانند، مسائل مربوط به نورد استریم-2 پیچیده است. تحلیلگران ظاهراً موضع خود بایدن را نادیده گرفته و نگرانی از این خط لوله را تنها به روابط واشنگتن-برلین مرتبط می‌سازند؛ اما چنین دیدگاهی انتقادات گسترده جامعه فرا آتلانتیک از این خط لوله، ازجمله قطعنامه‌های متعدد پارلمان اروپا برای توقف فوری این خط لوله را نادیده می‌گیرد. این تحلیلگران همچنین معتقدند که دولت فعلی آلمان با نوعی توافق می‌تواند مجوز ساخت این خط لوله را از کاخ سفید بگیرد. البته این اولین بار نیست که برلین تلاش می‌کند تا با ارائه یک بسته پیشنهادی، این خط لوله، یعنی مهم‌ترین وسیله نفوذ مخرب روسیه در اروپا را نجات دهد. بر اساس اسناد منتشر شده، ظاهراً وزیر مالی آلمان در اوت 2020 به وزیر خزانه‌داری آمریکا پیشنهاد کرده است که آلمان در ازای مجوز دولت ترامپ برای «احداث و عملیاتی سازی نورد استریم-2»، یک میلیارد یورو کمک دولتی برای ساخت پایانه‌های ال ان جی آلمان تعهد خواهد کرد.

تیم بایدن به‌درستی تقویت روابط آلمان-آمریکا را در صدر سیاست امنیت ملی خود قرار داده و لغو فرمان ترامپ در تخلیه نیروهای آمریکایی از آلمان جزو اقدامات مهم وی در احیای روابط حسنه آلمان-آمریکاست.

حتی در داخل آلمان نیز طیف‌های سیاسی خواستار لغو این پروژه خط لوله هستند که گازپروم مالک آن است. تیم بایدن باید به خاطر داشته باشد که تنها بخش کوچکی از قاره اروپا از نورد استریم-2 حمایت می‌کند. این حامیان، بخش کوچکی از جامعه تجاری آلمان و اتریش هستند که به‌طور تاریخی به تعمیق روابط با شرکت‌های روسی با مالکیت دولتی علاقه‌مند بوده‌اند. اکنون وقت آن است که واشنگتن کل جامعه فراآتلانتیک را علیه این «معامله بد برای اروپا» بسیج کرده و آن را به موفقیت دیپلماتیکی برای طرفین دخیل تبدیل کند.

در گام اول و مهم‌تر از همه، ساخت این پروژه باید متوقف شود. این هدفی ارزشمند است اما کرملین از تلاش برای تکمیل این خط لوله دست بر نخواهد داشت مگر اینکه تحریم آمریکا و اتحادیه اروپا باعث توقف این پروژه شود. پس از توقف این پروژه، گفتگوهای چندجانبه در مورد آینده این طرح می‌تواند آغاز شود. درخواست‌ها برای تمدید قرارداد ترانزیت گاز از مسیر اکراین و استفاده از «مکانیسم توقف»، در صورت استفاده پوتین از نورد استریم-2 برای توقف ترانزیت گاز اوکراین، معقول به نظر می‌رسد.

قرارداد ترانزیت گاز مسیر روسیه-اکراین تنها هنگامی تکمیل شد که تحریم‌های کنگره آمریکا دسامبر 2019 به اجرا درآمد. با اجرای این تحریم‌ها روسیه فهمید که نورد استریم-2 شانسی برای اتمام ندارد و تمدید ترانزیت گاز از مسیر اکراین تنها مسیر کوتاه-مدت مسکو برای تداوم صادرات گاز به بازارهای اروپاست.

بااین‌حال، با تکمیل نورد استریم-2، روسیه ممکن است به قطع صادرات گاز از مسیر اوکراین مبادرت کند و برای جلوگیری از آن، «مکانیسم توقف» هیچ اعتباری نخواهد داشت. بعید است که آلمان و اتحادیه اروپا با قطع واردات گاز از نورد استریم-2، در اروپا بحران انرژی ایجاد کنند.

تکمیل نورد استریم-2 مسئولیت ائتلاف فرا آتلانتیک برای حمایت و حفاظت از اوکراین در برابر تجاوز روسیه را زیر سؤال خواهد برد و موجب تقویت راهبرد مسکو در زندانی کردن نخبگان خواهد شد.

پس از موفقیت در توقف این پروژه، واشنگتن و بروکسل باید از اهرم شرایط ناتمام نورد استریم-2 برای ایجاد تغییر مطلوب در رفتار روسیه استفاده کنند. اقدامات در این خصوص باید برای امنیت ملی اوکراین و به‌طورکلی برای جامعه فرا آتلانتیک سودمند بوده و موجب تقویت جامعه مدنی روسیه گردد. کرملین باید در توقف تجاوز به شرق اوکراین اقدامات ملموسی انجام داده و کریمه را ترک کند. در چنین حالتی، شرایط امنیتی اوکراین بهبود خواهد یافت و در صورت تکمیل نورد استریم-2 و بهره‌برداری کرملین از آن برای قطع ترانزیت اوکراین، این کشور در برابر این اقدام روسیه از مقاومت بیشتری نسبت به شرایط فعلی خود برخوردار خواهد بود.

شاید این اهداف در کوتاه‌مدت دست‌نیافتنی به نظر برسد اما بازهم باید جزو اهداف مهم رهبران آمریکا و اروپا ازجمله رئیس‌جمهور بایدن قلمداد شود که از چالش‌های گسترش اقتدارگرایی به‌خوبی آگاه است. در ارتباط با نورد استریم-2 دولت بایدن از فرصت واقعی برای ایجاد اتفاق‌نظر در امنیت ملی فرا آتلانتیک و هم‌زمان، تقویت روابط آمریکا-آلمان برخوردار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *