جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بیداری نسل جدید آمریکا و تاثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند یک مسیر کاملا متضاد پیش گرفته‌‌اند.

Loading

دلایل پایداری توافق آتش‌بس قره‌باغ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: امضای توافق‌نامه آتش‌بس قره‌باغ توسط ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان، از بسیاری عناصر یک پیمان صلح نهایی برخوردار بوده و برنده مشخص آن نیز آذربایجان است.

وب‌سایت شورای روابط خارجی آمریکا در یادداشتی نوشت: باگذشت دو ماه از جنگ قره‌باغ تغییرات بزرگی در جریان است. طرفین در حال تبادل اسرا و قربانیان جنگ هستند، نیروهای ارمنی حتی از سرزمین‌هایی که در جنگ از دست نداده‌اند نیز عقب‌نشینی می‌کنند و نیروهای حافظ صلح روسی برای محافظت از کریدور بین ارمنستان و قره‌باغ حداقل برای پنج سال وارد این کشور شده‌اند. این توافق‌نامه همچنین خواستار ایجاد یک کریدور دیگر بین آذربایجان و نخجوان است.

 

این صلح موقت تا کی ادامه خواهد داشت؟

ازآنجایی‌که چندین توافق‌نامه آتش‌بس در جریان جنگ‌های گذشته از هم پاشیده است، بدبینی در مورد این توافق‌نامه نیز قابل درک است؛ اما دلایلی وجود دارد که می‌تواند این توافق‌ را برای مدت طولانی حفظ کند:

حضور نظامی روسیه؛ با حضور دو هزار نفر نیروی حافظ صلح روسیه، بسیار عجیب خواهد بود اگر رئیس‌جمهور علی‌اف دستور حمله جدیدی را صادر کند، زیرا می‌داند با این کار، نیروهایش باید با نیروهای روسی بجنگند. پوتین در ماه اکتبر اظهار داشت؛ روسیه برای دفاع از ارمنستان مداخله نخواهد کرد، مگر اینکه به خاک ارمنستان حمله شود؛ اما اکنون‌که او نیروهای روسی را در مناطق مورد مناقشه مستقر کرده است، با ازسرگیری جنگ، اتمام جنگ دیگر آسان نخواهد بود.

اهمیت پیروزی آذربایجان؛ دستاوردهای نظامی آذربایجان در قره‌باغ بیش از چیزی است که علی‌اف به دنبال آن بود. وی به اشغالگری ارامنه در خاک آذربایجان پایان داده و بازگشت صدها هزار پناهنده آذری را امکان‌پذیر کرده است. آذربایجان همچنین منطقه شوشا را که سی سال پیش بیشترین جمعیت آذری در آن سکونت داشتند را پس گرفت. ازنظر علی اف، این‌یک موفقیت جزئی نیست، بلکه یک پیروزی عظیم است.

ریسک جنگ دوباره؛ اقدامات نامعقول برای بازپس‌گیری قره‌باغ، می‌تواند مشکلات بیشتری برای آذربایجان ایجاد ‌کند. رهبری ارمنستان برای تقویت استحکامات دفاعی قره‌باغ باهدف پیشگیری از وقوع یک جنگ دیگر اقدامات گسترده‌ای انجام خواهد داد. همچنین ازآنجاکه جمعیت باقیمانده در منطقه در محاصره کامل ارمنی‌ها قرار دارند، حمله مجدد به قره‌باغ، آذربایجان را به انتخاب بین دو گزینه پاک‌سازی قومی یا اشغال خشونت‌بار مجبور خواهد کرد.

درمجموع به نظر می‌رسد قره‌باغ برای دهه‌ها یکی از جنگ‌های به‌اصطلاح فریز شده پیرامون روسیه بود. بعدازاینکه این جنگ فریز شده برای مدتی از سر گرفته شد، دوباره به حالت فریز برمی‌گردد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *