جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

زخم باز ایران برای پاکستانی‌ها

محسن روحی صفت می گوید: اگرچه باید کشورها بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشند اما باید تأثیرات محیطی را هم در نظر بگیریم. یعنی محیط منطقه و محیط بین‌المللی از همه مهم‌تر شرایط و پتانسیل دو کشور ایران و پاکستان اصلا شاید اجازه پیشبرد مناسبات تجاری دوجانبه تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را به دو طرف ندهد.

جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان + فیلم

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که بارش شدید باران در شهر مدینه عربستان، منجر به آب گرفتگی معابر و جاری شدن سیل در برخی از نقاط این شهر شده است.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

Loading

رویکرد بایدن در قبال چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به معنای ادامه سیاست تقابلی واشنگتن در قبال پکن است. بایدن تاکتیک‎‌ها را تغییر داده و تلاش خواهد کرد ائتلافی از متحدان آمریکا را برای مهار چین تشکیل دهد.

وب‌سایت مرکز مطالعات شرقی لهستان (OSW) در یادداشتی نوشت: چین در حالی به بایدن و کاملا هریس تبریک گفت که بر لزوم حل اختلافات اساسی دو کشور تأکید کرده است. تغییرات مورد انتظار چین از دولت جدید آمریکا به‌طور گسترده‌ در مطبوعات این کشور پوشش داده شده است. واکنش‌های اولیه چین نشان می‌دهد رقابت با واشنگتن در همه زمینه‌ها ادامه خواهد یافت، بااین‌وجود، پکن امیدوار است چند کانال ارتباطی برای تماس‌های دیپلماتیک دو کشور ایجاد شود. همچنین انتظار می‌رود مذاکرات گسترده‌ای میان آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص هماهنگی اقدامات دو طرف در قبال چین آغاز شود. واکنش‌های اولیه اروپا نیز نشان داد این سناریو بسیار محتمل است. هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و برخی از نمایندگان بروکسل از پیروزی بایدن به‌عنوان فرصتی جهت پاسخ مشترک به چالش‌های مرتبط با چین یاد کرده‌اند.

 

تغییر تاکتیک‌های آمریکا در قبال چین

برای مهار توسعه‌طلبی نظامی چین، حضور ایالات‌متحده در منطقه هند و اقیانوس آرام همچنان جزو اولویت‌های اصلی بایدن باقی خواهد ماند. همکاری‌ها در قالب گروه استراتژیک کواد شامل کشورهای ایالات‌متحده، ژاپن، هند و استرالیا نیز تقویت خواهد شد. حمایت از تایوان که ممکن است حساس‌ترین حوزه رقابت چین و آمریکا در اقیانوس آرام غربی باشد، ادامه خواهد یافت. ازآنجایی‌که انتظار می‌رود نقش سازمان ناتو در دولت بایدن تقویت شود، واشنگتن به دنبال تقویت بیشتر این سازمان به‌منظور هماهنگی سیاسی – نظامی متحدان و شرکای خود علیه پکن خواهد بود.

اگرچه دولت ترامپ به‌شدت از حزب کمونیست چین به‌عنوان یک سازمان اقتدارگرا و غیر دموکراتیک انتقاد کرده، اما اقدامات وی عمدتاً در حد حرف بوده است. در دولت بایدن، حقوق بشر و دموکراسی به زمینه‌ای برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی و ایجاد ائتلاف‌های گسترده‌تر علیه چین و پایه‌ای برای اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه این کشور تبدیل خواهد شد. در ایالات‌متحده در خصوص مقابله با تهدیدهای مرتبط با توسعه حوزه فناوری چین اتفاق‌نظر وجود دارد. فناوری‌های پیشرفته از جنبه‌های امنیتی، رقابت اقتصادی و عملکرد کشورهای دموکراتیک بسیار مهم هستند. اقدامات ترامپ علیه شرکت‌های فن‌آوری چینی ازجمله هوآوی، تیک‌تاک و هایک ویژن حتی از سوی دموکرات‌ها مؤثر ارزیابی شده‌اند.

اصلی‌ترین تغییر در دوره بایدن، تغییر در سیاست خارجی آمریکا در قبال چین خواهد بود. در میان دموکرات‌ها این اتفاق‌نظر وجود دارد که جنگ گمرکی ترامپ در وادار کردن پکن به دادن امتیازات اقتصادی بی‌نتیجه بوده است، هرچند که در دوره بایدن نیز بعید است تعرفه‌ها برداشته شود. این احتمال وجود دارد که بایدن با بازگرداندن آمریکا به سازمان‌ها و توافقات بین‌المللی از نهادهای چندجانبه و توافقات تجاری برای تشدید فشارهای اقتصادی به چین بهره برد.

 

بسیج متحدان آمریکا

با توجه به اولویت‌های ذکر شده، دولت جدید آمریکا احتمالاً همکاری گسترده‌تری با کشورهای همفکر خود علیه چین طی چند ماه آینده برقرار خواهد کرد. با توجه به اینکه روابط با منطقه هند و اقیانوس آرام (ژاپن، هند، استرالیا) در دوره ریاست جمهوری ترامپ به‌شدت توسعه یافته بود، بنابراین اقدامات جدید بایدن عمدتاً مربوط به کشورهای اتحادیه اروپا خواهد بود. ایالات‌متحده خواهان همراهی اتحادیه اروپا درزمینهٔ رقابت با جمهوری خلق چین، ازجمله در سیاست‌های امنیتی و دفاع از حقوق بشر است. ایالات‌متحده احتمالاً در زمینه توافق‌نامه‌های جهانی آب‌وهوا نیز بسیار فعال‌تر خواهد بود.

مذاکرات آمریکا و اتحادیه اروپا درباره چین، با توجه به همگرایی منافع اقتصادی واشنگتن – بروکسل، ممکن است موفقیت‌آمیز باشد. با توجه به اقدامات چین در طول بیماری همه‌گیر کووید – 19، دیپلماسی تهاجمی این کشور و تضعیف استقلال هنگ‌کنگ، برخی از کشورهای اتحادیه اروپا خواستار سیاست قاطعانه‌تری در قبال چین هستند.

 

چالش‌های همکاری فراآتلانتیکی در قبال چین

بااین‌حال، هرگونه گفتگوی مؤثر درباره چین نیازمند حل حداقل برخی از تنش‌های دوجانبه بین ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا است. واشنگتن برای شروع گفتگوها باید بر اساس الگوی چندجانبه‌گرایی، رویکردی مشارکتی داشته باشد. برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه فرانسه و آلمان، مایل هستند تا این مشکلات را بدون مشارکت آمریکا و با ایجاد «خودمختاری استراتژیک» یا «حاکمیت دیجیتال» اروپا حل‌وفصل کنند.

موفقیت چنین گفتگوهایی به توانایی اتحادیه اروپا در اتخاذ موضع مشترک در قبال چین بستگی دارد که برای مؤثر بودن مذاکرات با ایالات‌متحده بسیار ضروری است.

به‌رغم چالش‌های پیش رو، تلاش‌ها برای همکاری فراآتلانتیک در قبال چین ممکن است تا حدی موفقیت‌آمیز باشد. البته پیش از هر اقدامی لازم است تا مذاکرات مربوط به اصلاحات در سازوکار تجارت جهانی، همکاری در زمینه حقوق بشر، تنظیم اقتصاد دیجیتال، سیاست‌های آب و هوایی و ارتباط با کشورهای در حال توسعه به سرانجام برسد. اگر اروپایی‌ها همکاری با بایدن را جدی نگیرند، خطر بازگشت بایدن به سیاست‌های ترامپ وجود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *