جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

کارشناس نظامی: تانک های آمریکایی آبرامز فقط با عملکرد پهپادها از میدان نبرد خارج نشدند

رسانه ها می نویسند انهدام تانک های آمریکایی آبرامز در اوکراین توسط ارتش روسیه، ائتلاف آتلانتیک شمالی را آسیب پذیر کرده است. دیمیتری دروزدنکو، کارشناس نظامی روس، نظر خود را در مورد این موضوع در اسپوتنیک در میان گذاشت.

دانشجویان حامی فلسطین در پاکستان اجازه سخنرانی به سفیر آلمان ندادند + فیلم

اسلام‌آباد – ایرنا – شرکت کنندگان در یک کنفرانس بین المللی در شهر «لاهور» پاکستان از جمله فعالان دانشجویی با مشاهده سفیر آلمان در این کشور، شعارهایی در حمایت از غزه و آزادی فلسطین سرداده و با محکومیت حمایت‌های برلین از اسرائیل، اجازه سخنرانی به این دیپلمات آلمانی را ندادند.

تانک مجهز به هوش مصنوعی؛ آلمان و فرانسه قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد یورویی امضا کردند

وزرای دفاع فرانسه و آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) برای تصویب توافقنامه طرح تولید تانک مشترک جدید به نام «سامانه اصلی رزم زمینی» یا ام‌جی‌سی‌اس، در پاریس با یکدیگر دیدار کردند. این توافق رسمی نقطه آغاز فاز اول از طرح تولید یک خودروی زرهی است که «تانک آینده» نامیده می‌شود و ارزش آن به میلیارد‌ها یورو می‌رسد.

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند

یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد. تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

Loading

تأثیر پیروزی بایدن بر اقتصاد خاورمیانه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: با انتخاب بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، برخی از کشورهای خاورمیانه‌ای نفس‌های خود را حبس کرده‌اند. روابط اسرائیل و آمریکا که متأثر از روابط گرم جرد کوشنر، داماد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بود در دوران بایدن دیگر ادامه نخواهد داشت و عربستان سعودی نیز احتمالاً با افزایش نظارت کنگره بر مسائل حقوق بشری این کشور مواجه خواهد شد. رهبران کشورهای خاورمیانه نیز به‌خوبی می‌دانند که دیدگاه بایدن لزوماً با رویکردهای آن‌ها مشترک نیست.

امجد احمد در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: اما فارغ از پیامدهای سیاسی، خاورمیانه باید منتظر سود اقتصادی حاصل از پیروزی بایدن باشد. مواضع وی در خصوص سه موضوع کلیدی می‌تواند فضای مناسب‌تری برای اقتصاد خاورمیانه به‌ویژه در بلندمدت فراهم کند.

 

هماهنگی و همکاری بیشتر برای مقابله با کووید – 19

کنترل همه‌گیری کووید – 19 و عادی‌سازی اوضاع اقتصادی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. ایالات‌متحده با دارا بودن بالاترین سرانه مرگ‌ومیر در جهان، واکنش مناسبی در قبال بدترین بحران بهداشت عمومی در قرن اخیر نداشته است. نرخ بیکاری در این کشور نیز به‌شدت رشد داشته است. در دوره ترامپ، آمریکا از هماهنگی و همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با این بیماری همه‌گیر خودداری کرده است.

اولویت نخست بایدن، کنترل همه‌گیری در ایالات‌متحده است. بایدن یک گروه تخصصی ویژه برای کمک به مبارزه با بیماری کووید – 19 تشکیل داده و درباره این ویروس و اهمیت اجرای دستورالعمل‌های بهداشت عمومی با مردم گفتگو کرده است. وی احتمالاً طی چند هفته آینده برنامه دقیقی برای مبارزه با ویروس کرونا ارائه خواهد داد که بلافاصله پس از روی کار آمدن وی اجرایی خواهد شد.

علاوه بر اقدامات داخلی، بایدن به دنبال بازسازی اتحادهای بین‌المللی مهم خواهد بود. بایدن احتمالاً با شرکای بین‌المللی تماس گرفته و با آن‌ها برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات، داده‌ها و پیشرفت‌های صورت گرفته در مقابله با همه‌گیری کووید-19 و درمان‌های بالقوه آن همکاری خواهد کرد. این اقدامات می‌تواند اطمینان لازم برای اقتصادهای جهانی را فراهم کرده و زمینه ایجاد ثبات و رشد اقتصادی ایالات‌متحده را نیز فراهم ‌کند. این فرایند به نفع بازارهای جهانی ازجمله بازارهای خاورمیانه هم خواهد بود. چراکه این منطقه به‌شدت به انرژی، تجارت جهانی، بازرگانی و جهانگردی متکی است که تحت تأثیر کاهش تقاضای جهانی قرارگرفته‌اند.

 

تنظیم بازار انرژی و حفاظت از محیط‌زیست

بدون شک، سیاست انرژی بایدن متفاوت از سیاست‌های ترامپ خواهد بود. بایدن در دومین مناظره ریاست جمهوری خود اعلام کرد باگذشت زمان از «صنعت نفت» به سمت «انرژی‌های تجدید پذیر» حرکت خواهد کرد. وی اظهار داشت در اولین روز ریاست جمهوری خود به توافق‌نامه آب‌وهوای پاریس خواهد پیوست.

بایدن قوانین حفاظت از محیط‌زیست را افزایش خواهد داد که به تولید کمتر نفت و گاز در داخل آمریکا منجر شده درنتیجه آن، معادلات جهانی انرژی دگرگون خواهد شد.

اگرچه پیامدهای سیاست‌های انرژی بایدن در درازمدت به نفع صادرکنندگان انرژی خاورمیانه نیست، اما اقدامات وی در کوتاه‌مدت و میان‌مدت به نفع آن‌ها خواهد بود. به‌نحوی‌که اقتصاد کشورهای خلیج‌فارس رشد خوبی را تجربه خواهند کرد. بهبود اقتصاد جهانی و تثبیت قیمت نفت منجر به بهبود وضعیت اقتصادهای آسیب‌دیده کشورهای خاورمیانه از همه‌گیری کووید – 19 خواهد شد.

 

تاکتیک‌های مختلف در قبال چین و تأثیر آن بر اقتصاد خاورمیانه

جنگ تجاری چین باعث ایجاد اختلال در زنجیره‌های تأمین‌شده، اصطکاک را افزایش داده، هزینه‌های تجارت جهانی را بیشتر کرده و باعث نا اطمینانی در شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران شده است. شاید ترامپ رویکرد درستی در قبال چین داشت، اما نحوه عملکرد ایالات‌متحده و منافع استراتژیک این رویکرد سؤال‌برانگیز است. استفاده از تعرفه‌ و موانع تجاری به‌عنوان ابزاری برای استفاده در رقابت‌های تجاری، موفقیت محدودی داشته‌اند.

بایدن احتمالاً به اتخاذ مواضع سخت در قبال چین ادامه خواهد داد، اما برخی از روش‌های مورداستفاده ترامپ را کنار خواهد گذاشت. اگرچه بایدن رویکرد قاطعانه‌تری نسبت به دولت اوباما خواهد داشت، اما هنوز مشخص نیست چگونه چین را مجبور به اعمال تغییرات اساسی در کسری تجاری، حقوق مالکیت معنوی و انتقال فناوری خواهد کرد. بایدن باوجود چالش‌های اقتصادی قابل‌توجه در داخل کشور، جنگ تجاری با چین را متوقف خواهد کرد تا رشد اقتصاد جهانی بهبودیافته و اقتصاد ایالات‌متحده نیز به حالت عادی بازگردد. کشورهای خاورمیانه مشتاق حفظ و رشد هم‌زمان روابط اقتصادی خود با ایالات‌متحده و چین هستند و نمی‌خواهند مجبور به انتخاب یکی از طرفین شوند. کاهش تنش‌های تجاری به کشورهای خاورمیانه این امکان را خواهد داد تا روابط خود را با ایالات‌متحده و چین گسترش دهند.

اگرچه دولت بایدن درمان‌کننده مشکلات اقتصادی خاورمیانه نخواهد بود اما تأثیرات مثبتی در اقتصاد این منطقه خواهد داشت. خاورمیانه باید از رشد اقتصاد جهانی حاصل از تغییرات ایجادشده توسط بایدن و اثرات احتمالی ساخت واکسن کووید – 19 بهره‌مند شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *