جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | جولان تانک پیشرفته آمریکایی در خیابان‌های روسیه

نظامیان روس در حال جابه‌جاییِ تانک آبرامز ساخت آمریکا از منطقهٔ عملیاتی به مسکو هستند و قرار است این تانک همراه با برخی غنائم جنگی در منطقه‌ای در مسکو به نمایش گذاشته شود. اوکراین به طور موقت تانک‌های آمریکایی آبرامز را به دلیل نگرانی از پهپادهای روسی از مقدم نبرد عقب کشیده است./فارس

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از برندگان و بازندگان در قفقاز جنوبی تا ضرورت خاتمه دادن به جنگ سعودی در یمن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: برندگان و بازندگان در قفقاز جنوبی، اقدامات مصطفی الکاظمی در عراق، بایدن و اعتبار آمریکا در آسیا، جلوگیری از جنگ داخلی در اتیوپی، ضرورت خاتمه دادن به جنگ سعودی در یمن، ضرورت مجوز بیش از یک نفر برای دستور حمله هسته‌ای آمریکا و قدرت روزافزون چین در تجارت جهانی ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

کارنگی

مسئولیت پذیری بعد از جنگ هسته‌ای: چرا از پیش برنامه ریزی نکنیم؟: دولت‌ها و کارشناسانی که دل‌نگران پیروزی (یا دست‌کم شکست نخوردن) در جنگ‌هایی هستند که امکان دارد هسته‌ای شوند، عمدتاً پرسش‌ها درباره مسئولیت‌پذیری پس از حادثه را نادیده می‌گیرند.

فرصت ترکیه برای اقدامات متفاوت در زمینه اقتصاد: ترکیه برداشتن گام‌هایی در مسیر یک سیاست اقتصادی منسجم‌تر را آغاز کرده است اما نتیجه آن در نهایت توسط رجب طیب اردوغان مشخص خواهد شد.

ترامپ برای نتانیاهو خوب بود، بایدن برای اسرائیل بهتر خواهد بود: دولت بایدن که به‌زودی روی کار می‌آید به حفظ و تقویت رابطه اسرائیل و آمریکا کمک خواهد کرد.

 برندگان و بازندگان در قفقاز جنوبی: الکساندر گابوئف، عضو ارشد مرکز کارنگی در مسکو در مصاحبه‌ای درباره مناقشه ناگورنو قره‌باغ صحبت و برندگان و بازندگان آن را معرفی می‌کند.

بروکینگز

مصطفی الکاظمی برای عراق چه کرده است؟: مصطفی الکاظمی بعد از ماه‌ها بی‌ثباتی سیاسی به نخست‌وزیری رسید. اعتراضات ضد دولتی گسترده در عراق باعث کنار رفتن عادل عبدالمهدی شد. روی کار آمدن الکاظمی بعدازآن صورت گرفت که دو نخست‌وزیر منصوب دیگر نتوانستد دولت تشکیل بدهند.

یک دستورکارِ دموکراسی برای دولت بایدن: دولت بایدن زمانی روی کار می‌آید که دموکراسی در سراسر جهان به بوته آزمایش گذاشته‌شده است. از زمانی که کرونا شیوع جهانی خود را آغاز کرد، 80 کشور عقب‌گرد دموکراتیک را تجربه کرده‌اند و دولت‌های استبدادی از این بیماری همه‌گیر برای گسترش قدرت خود استفاده کرده‌اند.

بایدن و اعتبار آمریکا در آسیا: تداوم ثبات و رشد اقتصادی آسیا مستلزم حضور آمریکای قدرتمند و اهل تعامل است که بتواند در برابر خیزش چین تعادل ایجاد کند. رایان هاس می‌نویسد که حالا پرسش اصلی این است که آمریکا چطور می‌تواند برای کمک به ایجاد منطقه‌ای مسالمت‌آمیز و مرفه، قدرت و دیپلماسی آمریکایی را به بهترین شکل اعمال کند.

جلوگیری از جنگ داخلی در اتیوپی: ارائه مولفه‌هایی برای رسیدن به راه حل از طریق مذاکره: دو هفته قبل آمریکایی‌ها و میلیون‌ها نفر از سراسر جهان درحالی‌که رأی‌گیری در پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، جورجیا و کارولینای شمالی در حال انجام بود مقابل تلویزیون نشستند. در همان زمان که جهان مشغول انتخابات آمریکا بود، جنگی در اتیوپی کشوری بزرگ‌تر و پرجمعیت‌تر از مجموع آن ایالت‌ها درگرفت.

ضرورت خاتمه دادن به جنگ یمن: عربستان سعودی در ظاهر جنگی را در یمن برای پیشگیری از دست‌یابی ایران به شبه‌جزیره عربی که مشرف‌به تنگه راهبردی باب المندب است، آغاز کرد. حالا بعد از گذشت شش سال درواقع این جنگ آن موقعیت را برای ایران فراهم کرده و به‌علاوه بدترین فاجعه انسانی جهان را رقم‌زده است. دولت بایدن باید هم به دلایل راهبردی و هم انسانی، خاتمه دادن به این جنگ را یک اولویت سیاسی فوری در نظر بگیرد.

پترسون

چین در تجارت جهانی روز به روز قوی‌تر می‌شود: بعد از سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۰، اقتصاد چین به‌سرعت جانی تازه گرفت، درحالی‌که باقی کشورهای جهان همچنان گرفتار رکود ناشی از قرنطینه بزرگ در پی شیوع کرونا هستند.

بگین سادات

انتخابات آمریکا: درس‌های مقدماتی برای متحدان آمریکا: به نظر می‌رسد که جو بایدن در ژانویه سال ۲۰۲۱ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا به قدرت برسد، متحدان آمریکا باید آثار این رویداد را ارزیابی کنند. با روی کار آمدن او باید انتظار تلاش برای رسیدن به توافق هسته‌ای بازنگری شده با ایران و تأکید دوباره بر مسئله اسرائیل و فلسطین ونیز تعامل دوباره آمریکا با سازمان‌های بین‌المللی را داشت.

هوور

یک برنامه اقلیمی بسیار جاه طلبانه برای بایدن: تیم انتقالی جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به‌وضوح اعلام کرده است که تغییرات اقلیمی برای دولت او یک اولویت سیاسی مهم خواهد بود.

فارین پالسی این فوکوس

انتخابات آمریکا و مسئولیت کنگره : حتی کنگره‌ای که به آخر کارش رسیده است نیز باید به یاد داشته باشد که همچنان اقداماتش پیامدهایی جهانی به همراه خواهد داشت.

اگر بایدن به دنبال بازگرداندن دیپلماسی است باید به دنبال این انتصاب‌ها باشد: هیچ‌کس انتظار ندارد که بایدن از ضد امپریالیست‌ها برای تیم سیاست خارجی خود استفاده کند اما چند دیپلمات دوره ریاست جمهوری باراک اوباما گزینه‌های مناسبی برای او خواهند بود.

دیفنس وان

دستور حمله هسته‌ای باید با مجوز بیش از یک نفر صورت گیرد: باید برای وقتی‌که نیاز به صدور دستور حمله هسته‌ای پیش می‌آید، به مجوز شخص دومی به‌غیراز رئیس‌جمهور آمریکا نیاز باشد. دونالد ترامپ ثابت کرد که فردی دمدمی، نامنظم، انتقام‌جو و مستعد طغیان‌های عصبی است. پس‌ازآن که شمارش آرای انتخاباتی، انتخاب مجدد ترامپ را دور از تصور ساخت، خلق‌وخوی بد او جان گرفت. آن زمان و هنوز هم ترامپ تنها مجوز صدور دستور پرتاب تسلیحات هسته‌ای آمریکا را داشت، همان‌طور که در ماه اکتبر وقتی‌که داروهای دریافتی او برای کرونا عوارضی جانبی ازجمله شیدایی، سرخوشی و حس آسیب‌پذیری را به همراه داشت، نیز همچنان از چنین اختیاری برخوردار بود.

آیا ما می‌خواهیم ترامپ، یا هر رئیس‌جمهور دیگری، به‌تنهایی مهم‌ترین تصمیمی را اتخاذ کند که یک رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون گرفته است؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *