جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

کنایه وزیر خارجه رژیم اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین

وزیر خارجه رژیم اسرائیل در واکنش به اظهارات اردوغان علیه نتانیاهو و درباره قدس نوشت: اردوغان رویای فروپاشی اسرائیل، فتح قدس و رهبری جهان اسلام را در سر می‌پروراند. اردوغان! به دیدن سریال‌های ترکی و رویا پردازی ادامه بده.

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد: اگر جنگ روسیه و اوکراین متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، آذربایجان بیش از 30 میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کرده است. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین هرگز سلاح نمی‌دهیم.

پاسخ موشکی ایران چگونه خاورمیانه را تغییر داد؟

تهران- ایرنا-پس از پاسخ پهپادی-موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به نظر می رسد که منطقه غرب آسیا وارد فضا و شرایط تازه ای شده باشد؛ در این قالب به نظر می رسد، افزون بر افزایش قدرت بازدارندگی منطقه ای ایران، این منطقه نیز وارد فرایندی از کاهش تنش و ایجاد و احیای ثبات حرکت خواهد کرد.

Loading

تنش ترکیه با غرب؛ فراتر از دریای اژه

شورای راهبردی آنلاین - رصد: اقدامات تحریک‌آمیز نظامی ترکیه در شرق مدیترانه پتانسیل تشدید اتحاد سیاسی میان یونان و همپیمانان غربی‌اش و همچنین پیش راندن اتحادیه اروپا از تهدید به تحریم واقعی ترکیه را تقویت کرده است.

بوراک بیکدیل در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی میدل ایست فروم منتشر کرد، نوشت: رجب طیب اردوغان دلایل ایدئولوژیک، دیپلماتیک و پراگماتیک برای تشدید این بحران دارد. ایدئولوژی او ذاتاً ضد غربی است. او تلاش می‌کند تا سطح تنش تا حدی بالا بماند که بتواند وجهه‌ای قهرمانانه از خود برای هواداران حزب‌اش از منظر اسلام‌گرایی و ملی‌گرایی ایجاد کند.

اما این تنش‌ها آن هم در دوره‌ای که اقتصاد ترکیه با دشواری‌های متعددی مواجه است، به حدی تشدید نخواهد شد که موجب وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این کشور شود.

از منظر پراگماتیک، اردوغان می‌داند هرگونه مواجهه با بیگانگان موجب افزایش نرخ تایید او و سیاست‌هایش در سیاست داخلی خواهد شد.

آنکارا گزینه‌های بیشتری دارد که بتواند از طریق آن با یونان دشمنی کند که از آن جمله می‌توان به تجهیز تسلیحاتی تنگه‌های ترکیه اشاره کرد.

کنوانسیون ۱۹۳۶ مونرو در خصوص رژیم تنگه‌های ترکیه، بسپوروس را به عنوان خط دریانوردی بین‌المللی به رسمیت شناخته است و به ترکیه حق داده تا عبور کشتی‌هایی غیر از کشورهای دریای سیاه را محدود سازد.

حدود سه میلیون بشکه نفت خام و ۲۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی هر سال از این تنگه عبور می‌کند و این آمار در آینده نزدیک احتمالاً افزایش خواهد یافت.

در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۴۰ هزار شناور از این آبراه عبور کرد و حدود ۶۵۰ میلیون تن بار را جابجا کرد. این سطح از تردد تأکید دوباره‌ای بر آن است که تنگه‌های ترکیه یکی از مهم‌ترین کریدورهای دریایی تجاری در جهان محسوب می‌شوند.

در سال ۲۰۱۹ کشتی‌های تحت تملک یونان حدود ۲۱ درصد از ظرفیت ناوگان تجاری جهانی و 53 درصد کشتی‌های تجاری اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دادند؛ به‌طوریکه ۴۹۳۶ کشتی یونانی بیش از 1000 تن بار خالص و مجموعاً 389.7 میلیون تن ظرفیت بار را داشتند. کشتی‌های یونان 32 درصد مجموع ظرفیت حمل کالای خشک و ۱۵ درصد مجموع ظرفیت حمل محصولات شیمیایی و پتروشیمی را در اختیار دارند.

در سال ۲۰۱۸ درآمد حاصل از کشتیرانی برای اقتصاد یونان 16.6 میلیارد یورو بود. این آمار، مالکان کشتی‌های یونان را به بزرگ‌ترین ملت برخوردار از کشتی در سطح جهان تبدیل کرده است. بنابراین اگر ترکیه تردد کشتی‌های یونانی را در تنگه‌های ترکیه محدود سازد، ضربه جدی به اقتصاد یونان وارد خواهد شد.

به نظر می‌رسد ترکیه تلاش خواهد کرد سطح بهینه تنش را در حوزه دریای اژه حفظ کند، به‌طوری که این تنش به اندازه کافی داغ بماند تا مردم ترکیه پشتیبان رهبر خود بمانند، اما در همین حال اوضاع به حدی متنشج نشود که موجبات مقابله به مثل سنگین غرب را فراهم آورد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *