جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

کنایه یکی از همراهان امیرعبداللهیان به خبرنگاری درباره ریزپرنده‌ها در اصفهان

نیویورک – ایرنا- در پی ساقط کردن چند ریز پرنده در اصفهان توسط پدافند هوایی ایران، رسانه هایی که مدعی حمله هستند، در تلاشند تا از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در نیویورک به سر می برد، در این باره سوال کنند.

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا گزارش‌های منتشر شده پیرامون حادثه انفجار در اصفهان را دنبال می‌کند، گفت: هنوز تائیدیه‌ رسمی درباره حمله ادعایی دریافت نکردیم، اما شاهد نشانه‌هایی هستیم که حاکی از کاهش تنش‌هاست.

رسانه عبری‌زبان: مذاکرات تبادل اسرا به بن‌بست رسیده است

کابینه جنگ اسرائیل ۱۲ روز است که درباره پرونده اسرای اسرائیلی نزد مقاومت در نوار غزه مذاکراتی انجام نداده است.  شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل با اعلام این خبر افزود: مذاکرات به بن‌بست رسیده و جنگ جای آن را گرفته است.

Loading

تنش ترکیه با غرب؛ فراتر از دریای اژه

شورای راهبردی آنلاین - رصد: اقدامات تحریک‌آمیز نظامی ترکیه در شرق مدیترانه پتانسیل تشدید اتحاد سیاسی میان یونان و همپیمانان غربی‌اش و همچنین پیش راندن اتحادیه اروپا از تهدید به تحریم واقعی ترکیه را تقویت کرده است.

بوراک بیکدیل در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی میدل ایست فروم منتشر کرد، نوشت: رجب طیب اردوغان دلایل ایدئولوژیک، دیپلماتیک و پراگماتیک برای تشدید این بحران دارد. ایدئولوژی او ذاتاً ضد غربی است. او تلاش می‌کند تا سطح تنش تا حدی بالا بماند که بتواند وجهه‌ای قهرمانانه از خود برای هواداران حزب‌اش از منظر اسلام‌گرایی و ملی‌گرایی ایجاد کند.

اما این تنش‌ها آن هم در دوره‌ای که اقتصاد ترکیه با دشواری‌های متعددی مواجه است، به حدی تشدید نخواهد شد که موجب وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه این کشور شود.

از منظر پراگماتیک، اردوغان می‌داند هرگونه مواجهه با بیگانگان موجب افزایش نرخ تایید او و سیاست‌هایش در سیاست داخلی خواهد شد.

آنکارا گزینه‌های بیشتری دارد که بتواند از طریق آن با یونان دشمنی کند که از آن جمله می‌توان به تجهیز تسلیحاتی تنگه‌های ترکیه اشاره کرد.

کنوانسیون ۱۹۳۶ مونرو در خصوص رژیم تنگه‌های ترکیه، بسپوروس را به عنوان خط دریانوردی بین‌المللی به رسمیت شناخته است و به ترکیه حق داده تا عبور کشتی‌هایی غیر از کشورهای دریای سیاه را محدود سازد.

حدود سه میلیون بشکه نفت خام و ۲۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی هر سال از این تنگه عبور می‌کند و این آمار در آینده نزدیک احتمالاً افزایش خواهد یافت.

در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۴۰ هزار شناور از این آبراه عبور کرد و حدود ۶۵۰ میلیون تن بار را جابجا کرد. این سطح از تردد تأکید دوباره‌ای بر آن است که تنگه‌های ترکیه یکی از مهم‌ترین کریدورهای دریایی تجاری در جهان محسوب می‌شوند.

در سال ۲۰۱۹ کشتی‌های تحت تملک یونان حدود ۲۱ درصد از ظرفیت ناوگان تجاری جهانی و 53 درصد کشتی‌های تجاری اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دادند؛ به‌طوریکه ۴۹۳۶ کشتی یونانی بیش از 1000 تن بار خالص و مجموعاً 389.7 میلیون تن ظرفیت بار را داشتند. کشتی‌های یونان 32 درصد مجموع ظرفیت حمل کالای خشک و ۱۵ درصد مجموع ظرفیت حمل محصولات شیمیایی و پتروشیمی را در اختیار دارند.

در سال ۲۰۱۸ درآمد حاصل از کشتیرانی برای اقتصاد یونان 16.6 میلیارد یورو بود. این آمار، مالکان کشتی‌های یونان را به بزرگ‌ترین ملت برخوردار از کشتی در سطح جهان تبدیل کرده است. بنابراین اگر ترکیه تردد کشتی‌های یونانی را در تنگه‌های ترکیه محدود سازد، ضربه جدی به اقتصاد یونان وارد خواهد شد.

به نظر می‌رسد ترکیه تلاش خواهد کرد سطح بهینه تنش را در حوزه دریای اژه حفظ کند، به‌طوری که این تنش به اندازه کافی داغ بماند تا مردم ترکیه پشتیبان رهبر خود بمانند، اما در همین حال اوضاع به حدی متنشج نشود که موجبات مقابله به مثل سنگین غرب را فراهم آورد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *