جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

روسیه – آلمان: بحران اعتماد سیاسی، عاملی در روابط نامتقارن

شورای راهبردی آنلاین- رصد: آلمان و روسیه در سال ۲۰۲۰ چندین سالگرد مهم را در روابط دوجانبه با یکدیگر جشن گرفتند و وقایعی را گرامی داشتند که برای ایجاد بنیان همکاری کنونی دو کشور اهمیت زیادی داشتند: شصت و پنجمین سالگرد ایجاد روابط دیپلماتیک میان جمهوری فدرال آلمان و اتحادیه جماهیر شوروی، پنجاهمین سالروز پیمان مسکو، سی‌امین سالگرد اتحاد مجدد دو آلمان و امضای توافقات بنیادین مربوط به آن و غیره. در این سالگردها در سال جاری روابط دوجانبه روسیه و آلمان با آزمون‌هایی بزرگ روبروست.

ولادیسلاو ولوف در یادداشتی که اندیشکده شورای امور بین‌الملل روسیه منتشر کرد، نوشت: در ۲۷ ماه مه سال جاری صدراعظم آلمان در بنیاد کنراد آدناور در برلین یک سخنرانی ارائه کرد که بخش عمده آن بر روسیه متمرکز بود. صدراعظم ضمن تأکید بر اهمیت روابط دوجانبه به مخاطبانش یادآوری کرد که از ابتدا، در قبال گفت‌وگوی دوجانبه و اهمیت احترام به ارزش‌ها و به رسمیت شناختن قواعد بین‌المللی که ازنظر او روسیه بارها آن را «نقض» کرده، یک رویکرد سازنده انتقادی داشته است. برلین متعاقباً نیز در خصوص نقض این قواعد توسط مسکو صحبت کرد. آلمان درعین‌حال در چارچوب رویکرد ارزش محور خود، فرصت‌ها را به‌عنوان محرکی جدید در توسعه روابط دوجانبه ازجمله در حوزه‌هایی مانند حفاظت از اقلیم و مراقبت‌های بهداشتی جهانی می‌بیند.

حادثه بیستم اوت در رابطه با الکسی ناوالنی سنگ محکی برای بررسی سطح دقیق احساسات ضد روسی در برخی بخش‌های جامعه سیاسی آلمان بود. مسکو در تلاش‌هایش برای تبدیل درخواست‌ها و اتهامات بی‌اساس و تند به مذاکرات سازنده موفق نبود. برلین شاهد نقض آشکار ارزش‌ها و قواعدی حقوقی خود بود. درعین‌حال ولادیمیر پوتین در پیام خود به آنگلا مرکل و فرانک والتر اشتاین مایر در سی‌امین سالروز اتحاد دو آلمان بر تعهد روسیه به گفت‌وگو و تعامل متقابل با شرکای آلمانی در خصوص مسائل مهم دستور کار دوجانبه و بین‌المللی تأکید کرد.

در هفدهم اکتبر، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا تحریم‌های مناسبی را برای پاسخ بروکسل به اقدامات غیرقابل‌پذیرش روسیه تصویب کرده است و درعین‌حال اذعان کرد که هیچ‌کس به قطع گفت‌وگو با روسیه تمایلی ندارد زیرا این گفتگو برای حل مناقشات ازجمله مناقشات در لیبی، اوکراین، ناگورنو قره‌باغ و دیگر مناطق موردنیاز است.

حالا در نوامبر ۲۰۲۰ روابط میان روسیه، آلمان و اتحادیه اروپا همچنان بر اصل «تعامل گزینشی» مبتنی است، شرکت‌کنندگان اروپایی رویکرد راهبردی تعریف‌شده و واضحی برای توسعه این روابط ندارند. آلمان ظاهراً چارچوبی مفهومی برای کار کردن در این حوزه ندارد و در ریاستش بر شورای اتحادیه اروپا فرصت خود را برای پیشبرد مذاکرات درباره محتوای تعامل آینده که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد، کنار گذاشت.

مسکو و برلین به تماس‌های کاری در خصوص موضوعات سیاسی ادامه خواهند داد؛ اگرچه این تماس‌ها با بحران عمیق اعتماد و سطح پایینی از درک در خصوص مجموعه‌ای از مسائل جنجالی (حملات سایبری، الکسی ناوالنی، زلیم خان خانگوشویلی) همراه خواهد بود. بااین‌حال آن شرایط تأثیر قابل‌توجهی بر «فرمت نرماندی» یا همکاری در خصوص مسائل مربوط به سوریه، لیبی، ایران و دیگر مسائل نخواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *