جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

فون در لاین خشونت پلیس علیه معترضان در گرجستان را محکوم کرد

تهران- ایرنا- اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه گرجستان در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد، خشونت پلیس این کشور علیه معترضان به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان گرجستان را محکوم کرد.

Loading

تغییرات رویکردی آمریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن؛ بایدها و نبایدها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سرانجام جو بایدن دونالد ترامپ را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکست داد. با ریاست جمهوری بایدن، آمریکا از رویکرد «با ما یا بدون ما» به سیاستی روی خواهد آورد که معتقد است آمریکا در صورت همکاری با دولت‌های شریک دستاورد بیشتری خواهد داشت.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: حزب جمهوری‌خواه پساترامپ احتمالاً بی‌تفاوتی به ارزش‌های نهادهای بین‌المللی را ادامه داده و در سودمندی توافق‌های چندجانبه در موضوعاتی نظیر تغییرات اقلیمی و کنترل تسلیحات تردید خواهد داشت. چه تغییرات چشمگیری باید از دولت بایدن انتظار داشت؟ کارشناسان پژوهشکده «شورای آتلانتیک» تأثیر پیروزی بایدن در انتخابات 2020 بر سیاست خارجی و نقش آمریکا در جهان را بررسی کرده‌اند:

سیاست خارجی آمریکا

انتخاب بایدن بیانگر پیروزی اصول بنیادین آمریکا یعنی ارزش‌های زیربنایی جمهوری آمریکا و ارزش‌های مشترک بین این کشور با شرکا و متحدان دموکراتیک نزدیک آمریکاست. همچنین، انتخاب بایدن پیام مهمی به دوستان آمریکا در مورد تجدید تعهد این کشور برای همکاری با یکدیگر، سرمایه‌گذاری مجدد در همکاری‌های چندجانبه، هنجارهای بین‌المللی و نظم جهانی است که تنها ابزار مؤثر برای حل‌وفصل چالش‌های عاجل فراروی همه جهان است.

چیزی که آمریکا اکنون بدان نیازمند است، یک متحد کننده یا کسی است که شکاف بی‌سابقه در جامعه و سیاست این کشور را برطرف کرده و اصول بنیادین آمریکا را برای دنیای مدرن بازسازی کند. بایدن قبل از همه به دنبال تجدید سیاست در داخل و بازسازی ائتلاف‌های آمریکا در خارج خواهد بود؛ ائتلاف‌هایی که مهم‌ترین دارایی آمریکا در هدایت جهان به شمار می‌روند. در مواجهه با بحران‌های متعدد داخلی و خارجی، اکنون دقیقاً وقت آن است که رئیس‌جمهور جدید آمریکا دیدگاه واضحی برای پیشبرد ارزش‌های آمریکا در داخل و شکوفایی دنیای دموکراتیک در خارج ارائه کند. در حال حاضر یک‌چیز روشن است؛ آمریکا برای تقویت رهبری خود در خارج، باید به داخل رجوع کند.

 

چین

متحدان و شرکای آمریکا باید موضع بایدن در قبال پکن را بدانند. بایدن بلافاصله باید هدف، راهبرد و نقشه راه روشنی از سیاست خویش در قبال چین ارائه کند تا نه‌تنها با کنگره بلکه با کشورهای همفکر اتفاق‌نظر سیاسی ایجاد کند. نخست، ازآنجایی‌که کمپین بایدن رقابت و همکاری با چین را وعده داده است، شرکا و متحدان آمریکا می‌خواهند بدانند که دولت بایدن حوزه‌های مقابله و حوزه‌های منافع مشترک در قبال چین را چگونه تبیین می‌کند. دوم، دولت بایدن باید رویکرد و موضع خود در خصوص اختلافات چین-آمریکا را تصریح کند. تفاوت‌ها و تشابهات سیاست‌های دولت بایدن در قبال چین با دولت اوباما، کلید بازسازی اتفاق‌نظر سیاسی ازنظر داخلی و خارجی خواهد بود.

 

ناتو و بازسازی اعتماد اروپا

انتخاب بایدن موجب آرامش خاطر بسیاری از کشورهای اروپایی شده و متحدان و شرکای اروپایی آمریکا به دنبال چرخش سریع به سمت روابط «عادی جدید» با آمریکا برای ترمیم شکاف فرا آتلانتیک خواهند بود. بی‌شک تیم بایدن تعهد پایدار برای همکاری با اروپا در مسائل مهم را به نمایش خواهد گذاشت اما بازسازی اعتماد اروپا مستلزم روابط سازنده با دولت‌های متوالی خواهد بود. در خصوص ناتو، موضع دوپهلوی آمریکا ریشه در بحث غیرسازنده در مورد تقسیم هزینه‌ها (به‌ویژه در پرتو فشار فزاینده ناشی از کووید-19 بر بودجه دفاعی) داشته و باید حل‌وفصل شود. رویکرد بایدن در سیاست خارجی، تأکیدی بر رهبری بین‌المللی آمریکا خواهد بود و ائتلاف‌ها را محور قدرت جهانی آمریکا قلمداد خواهد کرد.

 

اقتصاد

دستور کار اقتصادی برای چهار سال آتی همان‌قدر که به انتخابات ریاست جمهوری بستگی دارد به ساختار سنا نیز وابسته است. دولت بایدن به دنبال پیشبرد اولویت‌های خود در ایجاد اقتصاد سبز و بهبود مراقبت‌های بهداشتی، مراقبت از اطفال، آموزش و تأمین برنامه فراگیر پیش‌دبستانی برای همه خانواده‌هاست. اگرچه همه این برنامه‌ها در سنا (که جمهوری‌خواهان در آن اکثریت دارند) موردبحث قرار خواهد گرفت اما تصویب لوایح نیازمند موافقت نیمی از سناتورهای جمهوری‌خواه بوده و چنین امری غیرممکن نیست. در عرصه جهانی، انتظار می‌رود که دولت بایدن در رویارویی با بسیاری از چالش‌های اقتصادی برخاسته از چین، از متحدان سنتی آمریکا کمک بگیرد. درواقع، بلندپروازی دستور کار بایدن به کنگره وابسته است.

 

روسیه

پیروزی بایدن برای اوکراین و گرجستان خوشایند اما برای مسکو ناخوشایند است. بایدن طرفدار تقویت اتحاد فراآتلانتیک بوده و برای تقویت ناتو و بهبود روابط با اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد که برای مقابله با چالش‌های تجدیدنظرطلبانه چین و روسیه ضروری است. همچنین، بایدن در رویارویی اوکراین با کرملین و جنگ جاری در دنباس، حمایت قوی آمریکا از اوکراین را ادامه خواهد داد. همین امر در مورد گرجستان نیز صدق می‌کند. علیرغم تغییر لحن، سیاست واقعی آمریکا در قبال روسیه چندان تغییر نخواهد کرد.

 

آفریقا و خاورمیانه

جنگ با تروریسم تقریباً پایان‌یافته و ماجراجویی نظامی برای آمریکا منافعی ندارد. هم‌زمان روابط تجاری هرچه بیشتر از طریق ترمیم روابط دیپلماتیک با کشورهای آفریقا و خاورمیانه ضروری است. بااین‌حال، قدرت نرم آمریکا در آفریقا به تحلیل رفته است. برای تقویت روابط تجاری، آمریکا باید بر سیاست خود در آفریقا و ترمیم این روابط حیاتی بپردازد.

از سوی دیگر، دولت بایدن فرصتی در اختیار رهبران خاورمیانه، به‌ویژه عربستان و اسرائیل، قرار خواهد داد تا پیامدهای منفی رویکرد سیاسی خود در واشنگتن را درک کرده و در راستای منافع مشترک دیرینه، ازجمله مقابله با تهدیدها به «بازتنظیم» روابط خود بپردازند. انتخاب جو بایدن تغییرات چشمگیری در مسیر سیاست خارجی آمریکا ازجمله با شرکا و متحدان خود ایجاد خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *