جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اعتراضات در آمریکا در حال تاثیرگذاری بر روی اتفاقات غزه است گفت: در طول ۷۵ سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

Loading

بازنگری بایدن در سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دولت بایدن که در آستانه تشکیل شدن قرار دارد، احتمالاً تغییراتی جزیی و نه گسترده را در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا ایجاد خواهد کرد.

اندیشکده آمریکایی سوفان در تحلیلی در این باره نوشت: محدودیت‌های توانایی دولت بایدن برای تغییر سیاست در این حوزه، یکی از کارکردهای رو به افزایش بازدارندگی افکار عمومی در کاهش حمایت از مداخلات نظامی آمریکا یا هزینه‌کرد قابل توجه منابع دیپلماتیک و اقتصادی آمریکا در این منطقه است.

سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا از موضوعات عمده در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری این کشور نبود و به نظر نمی‌رسد دولت در آستانه تشکیل بایدن هم از سوی افکار عمومی این اختیار را پیدا کرده باشد تا تغییر ویژه‌ای در سیاست این کشور در منطقه ایجاد کند.

یک نمونه بارز در این خصوص آن است که مناظره چندانی در دوره تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری درباره کاهش حضور نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان صورت نگرفت. این امر حکایت از آن دارد که دولت بایدن تصمیمات برای کاهش مداخله در آن کشورها را تغییر نخواهد داد. در همین حال اجماع قوی در آمریکا برای تداوم عملیات ضد تروریستی علیه داعش و القاعده وجود دارد؛ ماموریت‌هایی که نیازمند استقرار دست‌کم تعداد کافی از نیروهای آمریکایی در منطقه است.

در همین حال دولت بایدن ممکن است برخی سیاست‌های اتخاذ شده در دولت ترامپ را تغییر دهد و به دوره دولت اوباما بازگرداند. مورد خاص در این باره ایران است. بایدن در تاریخ ۱۳ سپتامبر در مقاله‌ای نوشت قصد دارد به توافقنامه چند جانبه هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران بازگردد؛ توافقی که دولت اوباما مذاکرات آن را انجام داد، اما ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. چنین اقدامی نیازمند رفع همه تحریم‌هایی است که طبق توافق قرار بوده به حالت تعلیق درآید. در همین حال، این امر نیازمند آن است که تحریم‌های مضاعف چندگانه علیه ایران که ترامپ اعمال کرد نیز برطرف شود. احتمال می‌رود که ایران از دولت بایدن بخواهد تا تروریستی خواندن سپاه پاسداران و بانک مرکزی را نیز لغو کند.

در همین حال، ایران در پاسخ به تحریم‌های ترامپ به دلیل نقض تعهدات هسته‌ای، وفق توافقنامه برجام اقدام کرده است. اقدامات ایران ممکن است نیازمند مذاکرات مجدد و پیچیده باشد تا آمریکا دوباره بتواند در این توافق طرفیت پیدا کند. با این وجود و چه ایالات متحده دوباره به برجام بدون شروط جدید بازگردد یا بازنگردد، هیچ نشانه‌ای از آن دیده نمی‌شود که دولت بایدن از تلاش برای بازداشتن افزایش حضور ایران در خلیج فارس یا مقابله با حضور ایران در سوریه، لبنان، یمن یا عراق دست بکشد.

 

سردی روابط بایدن با نتانیاهو

یک تغییر چشمگیر دیگر دولت بایدن، در روابط دولت ترامپ با «محور ضد ایرانی» شامل اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده خواهد بود. دولت بایدن احتمالاً روابط سردی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همچون دوران اوباما خواهد داشت که دلیل آن سیاست نتانیاهو برای توسعه شهرک‌ها، احتمالاً انضمام کرانه باختری و تلاش او برای لابی در کنگره آمریکا برای مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران خواهد بود.

دولت بایدن احتمالاً به موضع سنتی آمریکا و تلاش برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین باز خواهد گشت و سیاست دولت ترامپ با مرکزیت ایجاد ترتیبات برای صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی را بدون تضمین صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها تایید نخواهد کرد.

محور اسرائیل و دولت‌های عربی خلیج (فارس) محصول نزدیکی دولت ترامپ به محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و محمد بن زاید، حاکم دوفاکتوی امارات متحده عربی بود که ستون‌های سیاست آمریکا در قبال ایران شناخته می‌شوند. دولت ترامپ تلاش داشت تا مسئولیت امنیت منطقه را به بازیگران منطقه‌ای واگذار کند.

 

بایدن و وخامت روابط آمریکا با عربستان

با این حال سیاست ترامپ نگرانی‌های آمریکا از عملکرد حقوق بشری این دو رژیم و مداخلات جنجالی آن‌ها در یمن، لیبی و دیگر مناطق را نادیده گرفت. دولت بایدن احتمالاً با دقت بیشتری به بررسی فروش اقلام آمریکایی به دولت‌های خلیج (فارس) خواهد پرداخت و احتمالاً پیشنهاد فروش جت‌های جنگنده رادارگریز اف ۳۵ را لغو خواهد کرد. فروش این جنگنده‌ها چند هفته پس از اعلام عادی‌سازی روابط امارات با اسرائیل در ماه سپتامبر اعلام شد. تا زمانی که نقش و مسئولیت محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقچی در اکتبر ۲۰۱۹ در استانبول مشخص شود، روابط دولت بایدن با ولیعهد سعودی هم به مانند سابق نخواهد بود. در همین حال، احتمال پاسخگویی او بعید به نظر می‌رسد و این حکایت از آن دارد که روابط آمریکا با عربستان سعودی نسبت به دوران ریاست جمهوری ترامپ به شدت رو به وخامت خواهد گذاشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *