جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

خط لوله نورد استریم 2، سلاح راهبردی روسیه علیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: نورد استریم 2 یک سلاح راهبردی روسی است که تقریباً به اهداف خود رسیده است.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در گزارشی نوشت: یک گروه فرا حزبی 29 نفرِی از نمایندگان مجلس اوکراین، در یک نامه مشترک، پیامدهای امنیتی بین‌المللی پروژه ناتمام خط لوله نورد استریم 2 روسیه را گوشزد کرده‌اند:

در سال جاری میلادی، روسیه از روش‌های مشکوک برای تحکیم پایه‌های حکومت خود استفاده کرده است، همچنان که یکی از منتقدان خود را مسموم کرده و برای سرکوب اعتراضات در بلاروس تلاش می‌کند. همه این‌ها در حالی است که روشنفکران فراآتلانتیک درباره اهداف سلاح جدید اقتصادی روسیه یعنی پروژه ساخت خط لوله گاز طبیعی نورد استریم 2 هشدار می‌دهند.

شرکت دولتی گازپروم روسیه صد درصد این پروژه را در اختیار دارد. این شرکت میلیاردها دلار برای ساخت یک خطوط لوله غیرضروری هدر داده است. آیا سرمایه گازپروم بازخواهد گشت؟ در حقیقت، این یک پروژه تجاری نبوده، بلکه اهرمی ژئوپلیتیکی برای پیشبرد منافع جهانی روسیه است. به همین دلیل کرملین، بی‌وقفه برای تکمیل این خط لوله هزینه کرده و برای اتمام آن بسیار سخت تلاش می‌کند.

خط لوله نورد استریم 2 از روسیه شروع شده از زیردریای بالتیک عبور کرده و در آلمان به پایان می‌رسد. کرملین به‌دروغ استدلال می‌کند که این خط لوله، مسیرهای تأمین گاز طبیعی اروپا را متنوع کرده و انرژی جدید را به اروپای دموکراتیک می‌رساند. مسکو ادعا می‌کند هدف دیگری در ساخت این خط لوله وجود ندارد.

اما کرملین به تنوع بازار انرژی اعتقاد ندارد، بلکه به اعمال قدرت ژئوپلیتیکی معتقد است. هدف واقعی خط لوله تقویت نفوذ روسیه در اروپا و فلج کردن اوکراین است. هم‌اکنون، روسیه برای فروش میلیاردها دلار گاز طبیعی به مشتریان خود در اروپا به اوکراین متکی است. کرملین از این وابستگی به دلیل اینکه مانع از پیشبرد سیاست‌های مسکو علیه کیف می‌شود بسیار ناراحت است.

نقش اوکراین در انتقال گاز روسیه به اروپا یک نقش بازدارنده برای افزایش ماجراجویی‌های بیشتر روسیه است. این منطق اصلی کرملین برای ساخت نورد استریم 2 است. تکمیل این خط لوله، اهرم اصلی اوکراین در مواجهه با روسیه را از بین می‌برد و کیف را در معرض اطاعت کامل از روسیه قرار می‌دهد؛ بنابراین سرنوشت این خط لوله برای اوکراین بسیار حائز اهمیت است.

درحالی‌که کرملین در جستجوی راه‌هایی خلاقانه برای اتمام 160 کیلومتر پایانی خط لوله نورد استریم 2 است، کنگره آمریکا تحریم‌های جدیدی را در لایحه دفاعی سالانه خود گنجانده تا تکمیل پروژه خط لوله را غیرممکن سازد. بدون حمایت واشنگتن از اوکراین، مسکو می‌توانست ساخت خط لوله را زودتر از این‌ها تمام کرده و ضربه‌ای دیگر علیه اوکراین و امنیت فرا منطقه‌ای وارد کند. علاوه بر این، فشار کنگره برای تحریم‌های بیشتر، نگرانی مداوم و شدید آمریکا از افزایش حضور روسیه در اروپا را نشان می‌دهد.

لازم به یادآوری است که این تحریم‌ها ادامه سال‌ها دیپلماسی اوباما و ترامپ و همچنین تذکرهای بی‌شماری از طرف کنگره است؛ اما این تلاش‌های دیپلماتیک برای متوقف کردن پروژه کافی نبوده‌اند.

درحالی‌که سیاست‌گذاران در واشنگتن بر حفظ منافع مشترک جامعه فرا آتلانتیک تمرکز کرده‌اند، تعداد کمی از کشورهای اروپایی برای ساخت نورد استریم 2 با کرملین همسو شده‌اند. آن‌ها نتوانسته‌اند با دیگر دوستان و متحدان اروپایی خود که اکثراً علیه این پروژه متحد هستند، مشورت کنند. هم سو شدن این کشورها می‌توانست خط لوله را مدت‌ها قبل از آغاز ساخت آن متوقف کرده و نیاز به هرگونه تحریم ایالات‌متحده را برطرف کند.

در عوض، برخی از دولت‌های اروپایی برای پشتیبانی از تکمیل خط لوله نورد استریم 2 و مخالفت با تحریم‌های ایالات‌متحده، به طرح استدلال‌های دروغین روی آورده‌اند. واضح‌ترین دروغ هم این است که روسیه با حسن نیت عمل می‌کند. حامیان خط لوله می‌گویند روسیه با آلمان همکاری می‌کند تا از زیان اقتصادی اوکراین از این پروژه با تعهد به حمل گاز از طریق اوکراین برای پنج سال آینده بکاهد.

در سال 2019، مسکو موافقت کرد قرارداد جدید انتقال گاز با اوکراین را امضا کند، اما این اقدام را فقط به این دلیل انجام داد که تحریم‌های ایالات‌متحده حرکت خط لوله نورد استریم 2 را متوقف کرد. قبل از این تحریم‌ها، روسیه قراردادش با اوکراین را فقط شش ماه تمدید کرد، زیرا مسکو تصور می‌کرد که خط لوله در آن بازه زمانی به پایان می‌رسد.

اگر نورد استریم 2 به پایان برسد، روسیه بلافاصله از قرارداد گازی با اوکراین خارج خواهد شد. خروج روسیه از این قرارداد، اوکراین را مانند کشورهای اروپای مرکزی و اروپای شرقی در معرض تهدید مسکو قرار خواهد داد.

طرفداران نورد استریم 2 از ما انتظار دارند که باور کنیم خط لوله یک مسیر دیگر برای انتقال انرژی به اروپاست؛ اما نورد استریم 2 هیچ گازی به اروپا نمی‌آورد، بلکه فقط منابع گاز روسیه را به اوکراین انتقال می‌دهد و آن‌ها را در دریای بالتیک متمرکز می‌کند.

تکمیل نهایی خط لوله با این فرضیه که کشورهای آزاد به تنوع زنجیره تأمین بیشتری نیاز دارند هم‌زمان شده است. اگر برنامه پوتین به نتیجه برسد، نورد استریم 2 و نورد استریم 1 تنها نقطه ورود بیش از 30 درصد گاز طبیعی اروپاست که امنیت انرژی اروپا را تضعیف می‌کند. این می‌تواند سلاحی تهدیدکننده‌تر از ذخایر هسته‌ای روسیه باشد.

اروپای ضعیف‌تر و روسیه قوی‌تر به سود هیچ کشوری نیست. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها باید نگران تلاش‌های مسکو باشند. ایالات‌متحده قبل از اینکه خیلی دیر شود، باید برنامه‌های روسیه را متوقف کند.

نورد استریم 2 یک سلاح استراتژیک روسی است که تقریباً به هدف خود رسیده است. خط لوله از دریای بالتیک عبور کرده است، اما به دلیل تحریم‌های ایالات‌متحده، ساخت‌وساز آن تا رسیدن به آلمان برای مدت کوتاهی متوقف‌شده است. زمان آن فرارسیده است که اروپا نیز با همراهی آمریکا برای همیشه جلوی این تهدید را بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *