جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

افراطیون راست‌گرا تهدیدی در حال ظهور برای انتخابات آمریکا

شورای راهبردی آنلاین رصد: درصورتیکه دونالد ترامپ در انتخابات پیش‌رو با شکست مواجه شود؛ گروه‌های راستگرای به شدت مسلح در آمریکا آماده شورش علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری هستند، و این خطری فوق‌العاده برای دموکراسی آمریکا محسوب میشود.

بروس هافمن، کارشناس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا و استاد دانشگاه جورج تاون که به مدت چندین دهه در خصوص تروریسم و شورش پژوهش و مطالعه کرده است، طی پرسش و پاسخی که وب‌سایت این اندیشکده منتشر کرد، به تبیین خطر رو به افزایش افراطیون راست‌گرا برای انتخابات و دموکراسی آمریکا پرداخت:

تهدید نیروهای افراط‌گرا به مختل کردن انتخابات آمریکا و کلید زدن ناآرامی‌ها در پی برگزاری آن تا چه اندازه واقعی است؟ 

این تهدید بسیار واقعی است. برگزاری و نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری، درزمانی که جامعه آمریکا به لحاظ سیاسی به‌شدت قطبی‌سازی شده، باعث بروز نگرانی‌هایی شده و دونالد ترامپ برای کاهش این نگرانی‌ها هیچ کاری انجام نداده است. او در بهار گذشته، حتی پیش از آغاز رأی‌گیری‌ها، سلامت انتخابات را زیر سؤال برد. ترامپ ماه گذشته نیز در نوادا اعلام کرد که دموکرات‌ها برای تقلب در این انتخابات تلاش می‌کنند، زیرا این تنها راهی است که با توسل به آن می‌توانند در انتخابات پیروز شوند؛ بنابراین جای تعجبی ندارد که برخی از حامیان متعصب ترامپ در جنبش‌هایی که ذهنیتی توطئه پرداز دارند، وعده داده‌اند که در صورت شکست در انتخابات به خشونت متوسل خواهند شد.

 

کدام گروه جدی‌ترین تهدید محسوب می‌شود؟

مشکل اینجاست که درباره یک جنبش یکدست یا حتی منسجم حرف نمی‌زنیم، بلکه از ده‌ها گروه، کانون، تعاونی و دیگر نهادهای ملی، ایالتی و محلی با درجاتی مختلف از سازمان‌دهی و انسجام صحبت می‌کنیم. بسیاری از آن‌ها به‌شدت مسلح هستند و طیفی از دیدگاه‌های طرفدار برتری سفیدپوستان، حامی اصلاحیه دوم و آنارشیستی رادارند. طبق یکی از برآوردها، حدود ۳۰۰ گروه مختلف شبه‌نظامی با حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار عضو کاملاً مسلح و اغلب آموزش‌دیده نظامی در هر ایالت آمریکا فعال هستند.

درخواست‌های آشکار برای انقلاب و شورش، مسئله‌ای نگران‌کننده‌تر محسوب می‌شود. این گروه‌های افراطی در حال برنامه‌ریزی و منتظر چیزی هستند که آن را ضیافت بزرگ می‌نامند که یک جنگ داخلی جدید در آمریکا خواهد بود. بین ماه‌های فوریه و آوریل سال جاری تعداد صفحات فیس‌بوک و گروه‌هایی که حامی شورش هستند ۶۰ درصد افزایش داشت. پیش از آنکه فیس‌بوک این صفحات را ممنوع کند تعداد این گروه‌ها به ۱۲۵ گروه با بیش از ۷۳ هزار دنبال کننده رسیده بود.

 

آیا در حال حاضر این تهدید در مقایسه با ماه‌های قبل جدی‌تر شده است؟

بله. قرنطینه‌های کرونایی در سراسر آمریکا تنش‌ها و مواضع سیاسی قطبی‌سازی شده را تااندازه‌ای افزایش داده است که شاید از دهه شصت میلادی تاکنون مشابه آن دیده نشده بود. بااین‌حال حوادثی مانند آتش زدن ساختمان اداره پلیس مینیاپولیس در ژوئن گذشته ونیز اغتشاشات در دیگر شهرها در صدر اخبار و رسانه‌های اجتماعی قرار داشته است. پیش‌بینی برگزاری یک انتخابات ریاست جمهوری مورد اعتراض، به بروز وضعیتی اسف‌بار منجر شده که در آمریکا تا آنجا که بسیاری به یاد دارند، بی‌سابقه بوده است.

 

شما تا چه اندازه نگران فعالیت‌های آنلاین و آفلاین این گروه‌ها در خیابان‌ها هستید؟

من بسیار نگران هستم. واژه‌ها مهم هستند. این حجم بی‌وقفه از پست‌ها، توئیت‌ها و پیام‌های حاوی فحاشی، برای درگیر کردن، خشمگین کردن، افراطی کردن و انگیزه دادن و درنهایت برانگیختن اقدامات مخاطبین برنامه‌ریزی‌شده است. نتیجه، ایجاد یک فضای بسیار متزلزل و غیرقابل‌پیش‌بینی است که اف.بی.آی و وزارت امنیت کشور در هشدارهایی به آژانس‌های اجرای قانون در سراسر کشور به‌شدت در خصوص آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

اماکن اخذ رأی چگونه حفاظت خواهند شد؟ برای تضمین برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه به چه نوع حضور امنیتی رسمی نیاز است یا انتظارش می‌رود؟

صادقانه بگویم مشخص نیست. یک اداره اجرای قانون فدرال اخیراً توضیح داد که اف.بی.آی و وزارت دادگستری به‌طور فعال در خصوص راه یافتن خشونت به انتخابات و اماکن اخذ رأی برنامه‌ریزی می‌کنند. درعین‌حال روشن نیست که ده‌ها هزار شورای محلی انتخابات و آژانس و اداره اجرای قانون در سطح ایالتی، محلی و قبیله‌ای در صورت حضور افراد مسلح یا مأموران خودخوانده در اماکن رأی‌گیری برای تهدید یا ارعاب رأی‌دهندگان چه‌کار خواهند کرد. مشخص نیست که واکنش این نهادهای افراطی درصورتی‌که نتیجه انتخابات به تأخیر بیافتد یا رئیس‌جمهور دوباره انتخاب نشود، چه خواهد بود. به‌طور خلاصه باید گفت که این انتخابات ملی برخلاف انتخاباتی است که آمریکایی‌ها در طول عمرشان تجربه کرده‌اند. اطمینان به یک‌روند انتخاباتی و انتقال قدرت منظم که آمریکایی‌ها آن را مسلّم می‌دانسته‌اند، حالا به شکل رو به افزایشی زیر سؤال رفته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *