جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

Loading

آینده مبهم روابط ترکیه – آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 3 نوامبر آمریکا، کشورها همچنان انتظارات متفاوتی دارند. اروپا که در دوره اوباما روابط مساعدی با آمریکا داشت، بی تردید پیروزی بایدن را آرزو می‌کند. زیرا دولت بایدن اگرچه عین دولت اوباما نخواهد بود اما تفاوت زیادی هم با آن نخواهد داشت. همین امر در مورد ایران نیز صدق می‌کند، اما کشورهای حوزه خلیج [فارس] روابط کاملا مطلوبی با ترامپ برقرار کرده‌اند. اسرائیل نیز احتمالا پیروزی ترامپ را ترجیح می‌دهد، اما صرف نظر از پیروزی ترامپ یا بایدن، اسرائیل با نتایج چهار سال گذشته خود خوشحال خواهد بود.

وب سایت اندیشکده ادام ترکیه در یادداشتی نوشت: اولین سفر خارجی رئیس جمهور ترامپ به عربستان، اسرائیل و واتیکان بود در حالی که رئیس جمهور اوباما آوریل 2009 ترکیه را برای اولین سفر خارجی خود برگزید و در آنجا به تحسین دموکراسی این کشور پرداخت. در آن زمان، ترکیه کشوری متفاوت بود و روابط متفاوتی هم با آمریکا داشت که متاسفانه به سردی گرائیده است. اواخر دوره دوم اوباما، رهبری ترکیه به منتقد وی تبدیل شد. حتی حمایت اوباما از دیدگاه دو دولت [برای حل مناقشه فلسطین-اسرائیل]، اظهارت وی در خصوص عدم جنگ آمریکا با اسلام و برجام نتوانست نظر دولت ترکیه را جلب کند و این کشور شدیدا از ترامپ حمایت کرده و به این حمایت نیز ادامه می‌دهد.

اردوغان در مصاحبه با روزنامه قطری الجزیره اظهار کرده است که «ترکیه و آمریکا از همکاری راهبردی عمیق و چندبعدی برخوردار بوده‌اند. این روابط برخلاف ماهیت روابط بین‌المللی است که کشورهای دارای منافع متفاوت، در همه مسائل یکسان فکر کنند و به یک شیوه عمل کنند. در سال‌های اخیر به خاطر حمایت دولت آمریکا از سازمان‌های تروریستی کرد، ترکیه اختلافاتی با آمریکا داشته است».

واقعیت این است که اختلاف ترکیه و آمریکا بر سر تعریف این که «چه کسی تروریست است و چه کسی نیست» چیزی بیش از اختلاف عقاید است. از نظر واشنگتن، گروه‌های کرد از جمله «یگان‌های مدافع خلق» (وای پی جی) سازمانی تروریستی محسوب نمی‌شود اما حماس سازمانی تروریستی است.

متاسفانه، لیست مشکلات بین ترکیه و آمریکا طولانی است که از میان مسائل فراوان در روابط متقابل ترکیه-آمریکا می‌توان به سامانه دفاع هوایی اس-400، مخالفت آنکارا با «معامله قرن» و پیمان ابراهیم، سیر نزولی روابط ترکیه با اسرائیل، جنگ لیبی، روابط آنکارا با اخوان المسلمین، قبرس، شرق مدیترانه و اکنون نیز جنگ بین آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد.

علاوه بر این، نزول دموکراسی ترکیه نیز یک مسئله است. استفن بیگان، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی خود در کنفرانس23 سپتامبر 2020 ترکیه -آمریکا پس از ذکر برخی مسائل جاری اظهار کرد «ما در نهایت نسبت به عقبگرد دموکراسی ترکیه از جمله محکومیت رهبران جامعه مدنی، رسانه ای، اپوزیسیون سیاسی و تجاری و بازداشت طولانی مدت قبل از دادرسی آن‌ها عمیقا نگران هستیم. حق آزادی بیان، تجمعات صلح آمیز و تشکل، شالوده‌های اساسی دموکراسی است».

در اواسط اوت، نظر بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری در مورد اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، آشکار شد. بایدن در نشستی با هیات تحریریه نیویورک تایمز در ماه ژانویه اظهار کرد که آمریکا باید مخالفان اردوغان را «تقویت» کند تا وی را «نه با کودتا، بلکه با فرایند انتخاباتی» شکست دهند.

اخیرا آقای بایدن بیانیه‌ای در خصوص تنش بین ترکیه و یونان صادر کرده است. وی توافق برای برقراری مکانیسم اجتناب از برخورد نظامی و احیای گفتگوهای دیپلماتیک بین ترکیه و یونان را گامی درست در این مسیر دانسته و افزوده است: «من اقدام کنگره آمریکا را تحسین می‌کنم که بالاخره به ممنوعیت فروش سلاح‌های غیر مهلک به قبرس و تحریم کمک‌های امنیتی پایان داد چراکه قبرس شریکی راهبردی برای آمریکاست».

بایدن اظهار کرده است که دولت ترامپ باید ترکیه را تحت فشار بگذارد تا از اقدامات تحریک آمیز مضاعف علیه یونان در منطقه، از جمله تهدید به استفاده از زور دست بردارد و فضایی برای پیشبرد دیپلماسی ایجاد کند.

مقاله فلیپ گوردون، معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در 10 اکتبر 2017 در فایننشال تایمز، مسیر روابط ترکیه-آمریکا طی دهه گذشته را بطور خلاصه ترسیم کرده است:

«در آغاز دولت اوباما، ترکیه یکی از روشن ترین حوزه‌ها در افق سیاست خارجی آمریکا بود. کشوری با اکثریت جمعیت مسلمان و دارای رهبری محبوب و پویا، اقتصاد بالنده خویش را بهبود بخشیده، آزادی‌های مطبوعات را گسترش داده و تشکیلات سرکوبگر نظامی را از سیاست کنار می‌زد.

ترکیه عضویت در اتحادیه اروپا را با اشتیاق پیگیری می‌کرد و در صلح افغانستان، عراق و خاورمیانه، با آمریکا و اتحادیه اروپا همکاری نزدیکی داشت. باراک اوباما بسیار امیدوار بود که موفقیت ترکیه به عنوان کشوری اسلامی، دموکراتیک و طرفدار غرب می‌تواند الگویی برای سایر کشورهای خاورمیانه باشد. اوباما به قدری امیدوار بود که در اولین سفر خارجی خود خواستار توقف در استانبول و آنکارا شد. وی به پارلمان ترکیه گفت که آمریکا و ترکیه می‌توانند یک «شراکت الگو» ایجاد کنند.

با این حال، این دیدگاه تنها با گذشت کمتر از یک دهه، امروز نقش بر آب شده و روابط بین این دو کشور نیز احتمالا قابل بازسازی نیست.

برای نجات روابط ترکیه – آمریکا قبل و پس از انتخابات آمریکا چه باید کرد؟ قبل از انتخابات، کاری چندانی نمی‌توان انجام داد اما آنکارا نباید خود را طرفدار یکی از نامزدها نشان دهد. شاید برای این کار خیلی دیر شده است اما الگوی روابط بین‌المللی، توصیه دیپلماتیکی و حرفه ای/رسمی همین است. پس از انتخابات، بازسازی روابط ترکیه با آمریکا کافی نخواهد بود بلکه کل سیاست خارجی ترکیه نیازمند اصلاح است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *