جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

انفجار در دمشق

تهران-ایرنا-رسانه های منطقه دقایقی پیش از شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق خبر دادند.

اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را ابزار نفوذ چین می‌دانند

بر اساس نظرسنجی رویترز/ ایپسوس که همزمان با نزدیک‌تر شدن واشنگتن به ممنوعیت احتمالی اپلیکیشن ویدئویی چینی تیک‌تاک، انجام شد، اکثر آمریکایی‌ها معتقدند که چین از تیک‌تاک برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی آمریکا، استفاده می‌کند.

عراق قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد

دولت عراق از امروز قیمت بنزین بهبود یافته را ۳۰ درصد و قیمت بنزین سوپر را ۲۵ درصد افزایش داد. شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عراق اعلام کرد که از امروز چهارشنبه اول ماه مه قیمت بنزین بهبود یافته و سوپر در این کشور افزایش یافت. بر اساس بیانیه این شرکت قیمت بنزین بهبودیافته با اکتان ۹۵ از ۶۵۰ دینار (۰.۵۰ دلار) به ۸۵۰ دینار (۰.۶۵ دلار) در هر لیتر و بنزین سوپر با اکتان ۹۸ از ۱۰۰۰ دینار (۰.۷۶ دلار) به ۱۲۵۰ دینار (۰.۹۶ دلار) در هر لیتر رسیده است.

انتخابات شورا‌ها در انگلیس

انتخابات محلی و شورا‌ها، نزدیک‌ترین انتخابات به انتخابات سراسری در انگلیس که به آزمون واقعی برای میزان محبوبیت دو حزب عمده این کشور مبدل شده است. دو حزب محافظه کار و حزب کارگر که دهه هاست قدرت را در این کشور در دست دارند.

رایزنی وزیر خارجه استونی درباره خدمه کشتی توقیفی اسرائیل

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست همتای استونیایی در خصوص آزادی خدمه استونی کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی ایران، گفت: کشتی در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان از جمله استونی فراهم است.

Loading

چشم‌انداز سیاسی ژاپن پس از استعفای شینزو آبه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن پس از انتخاب رئیس بعدی «حزب لیبرال دموکرات» (LDP) به‌صورت رسمی استعفا داد. دوره ریاست طولانی‌مدت آبه میراثی از وی برای حزب خود، کشورش و درواقع برای جهان برجای گذاشت. حال ما از دوره پسا-آبه چه انتظاری داریم؟

وب‌سایت شورای روابط خارجی آمریکا در یادداشتی نوشت: استعفای آبه در حالی است که حزب وی ازنظر سیاسی موقعیت خوبی دارد؛ بنابراین، جانشین وی به‌عنوان رئیس حزب، به نخست‌وزیری انتخاب شده و با برخورداری از شالوده‌های قدرتمند قانون‌گذاری به اداره کشور خواهد پرداخت. حزب لیبرال دموکرات، در ائتلاف با حزب کمیتو، اکثریت دوسوم مجلس عوام را در سه انتخابات 2012، 2014 و 2017 حفظ کرده است. اکتبر 2021، حزب لیبرال دموکرات بار دیگر به حمایت رأی‌دهندگان ژاپنی نیاز خواهد داشت. ازاین‌رو، جانشین آبه یعنی یوشیهیده سوگا باید روند یکنواختی در اداره کشور اتخاذ کرده و از حفظ موقعیت برتر حزب خویش اطمینان حاصل کند. یوشیهیده سوگا، دبیر ارشد کابینه و دست راست آبه در طول دوره تقریباً هشت‌ساله وی بوده و به خاطر مدیریت ماهرانه بروکراسی پیچیده ژاپن بسیار مورداحترام است. جناح‌های سیاسی در این رقابت پشت سوگا جمع شدند و رسانه‌های ژاپنی و جهانی، وی را جانشین احتمالی آبه معرفی کرده بودند.

در طول سال‌های گذشته، ثبات کابینه آبه ناشی از دو عامل بوده است، تمایل حزب لیبرال دموکرات به حفظ وحدت و توانایی این حزب به رهبری آبه در ایجاد و حفظ دوسوم اکثریت در مجلس نمایندگان. ازاین‌رو، وحدت حزب برای تداوم دولت ضروری است و البته برای موفقیت حزب لیبرال دموکرات در انتخابات نیز، اهمیت بیشتری دارد.

اگرچه فرایند جانشینی طراحی‌شده برای مدیریت استعفای ناگهانی آبه مناسب بوده است اما در بلندمدت برای آرمان وحدت حزب سودمند نخواهد بود. مقامات ارشد حزب احتمالاً گذار به دوره پسا-آبه را مدیریت کرده‌اند اما اگر حزب لیبرال دموکرات بخواهد در قدرت بماند، باید از جذابیت نسل بعدی رهبران خود برای رأی‌دهندگان جوان به‌طور کامل بهره‌برداری کند.

 

ابهام در جایگاه زنان توانمند در سطح بالای مدیریتی در جامعه، مشکل آتی حزب لیبرال دموکرات

در حزب محافظه‌کار ژاپن، فقدان زنان پرورش‌یافته برای رهبری یک معماست. به لحاظ سیاسی، به نظر می‌رسد که در گذار به یک جامعه سالخورده، مشکلات اجتناب‌ناپذیر فراروی زنان چندان موردتوجه قرار نگرفته است. در حال حاضر، 28.4 درصد از جمعیت ژاپن در سنین 65 یا بیشتر هستند. این رقم طی یک دهه و نیم به 33.3 درصد افزایش خواهد یافت؛ بنابراین، جوانان ژاپن با پیشامدهای اقتصادی و اجتماعی کاملاً متفاوتی مواجه خواهند بود و این امر در مورد زنان، بیشتر صدق می‌کند. تنظیم ساختار اقتصادی ژاپن برای جذب مشارکت کامل زنان و حفظ آن‌ها بخش مهم دستور کار اقتصادی آبه بوده است. بااین‌وجود، آینده جامعه ژاپن با دغدغه‌های زیادی همراه است (ازجمله مسئولیت مشترک تشکیل خانواده، مراقبت‌های بهداشتی و رفاه اجتماعی سالخوردگان) که در آن، دیدگاه زنان جوان ژاپنی و شریک آن‌ها در تعادل زندگی-کار متفاوت است. جایگاه زنان توانمند و مفید برای چگونگی بالندگی جامعه ژاپن، در حزب لیبرال دموکرات کجاست؟

انتخابات عمومی نشان خواهد داد که آیا رأی‌دهندگان ژاپنی به جایگزینی برای حزب لیبرال دموکرات تمایل دارند یا خیر. در دو انتخابات عمومی مجلس نمایندگان، حزب لیبرال دموکرات تقریباً 48 درصد از آرای واجد شرایط را به خود اختصاص داده است اما همه این رأی‌دهندگان عضو این حزب نبوده‌اند. بخش وسیعی از رأی‌دهندگان ژاپنی با هیچ حزبی همراه نیستند. علاوه براین، احزاب اپوزیسیون ژاپن، «حزب مشروطه دموکراتیک» ژاپن و «حزب دموکراتیک خلق»، برای ایجاد ائتلاف اصلاح‌طلب چپ‌گرا در مقابل حزب لیبرال دموکرات، باهم متحد شده‌اند.

در کنار چالش‌های ساختاری مربوط به جمعیت، ژاپن با نگرانی‌های زیادی ازجمله تهدیدهای فزاینده راهبردی، بلایای طبیعی و بلاتکلیفی جهانی مواجه است. به‌ویژه آنکه این روزها حتی آمریکا متحد ژاپن نیز قابل‌اعتماد نیست. دوره تصدی آبه نشان داد که مردم ژاپن خواستار دولتی باثبات بوده و طالب ایده‌های نوآورانه و شجاعانه هستند. در دوره پسا-آبه، تأمین این خواسته‌ها حائز اهمیت خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *