جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

سیل شدید در شمال مکه مکرمه

بارندگی شدید در شمال منطقه مکه مکرمه عربستان سعودی منجر به وقوع سیلاب سهمگین در این منطقه شده است.

سرمایه‌گذاران چینی: ایران سرزمین فرصت‌هاست

تهران- ایرنا- یک هیات سرمایه‌گذار چینی با بیان اینکه ایران سرزمین فرصت‌هاست، تصریح کرد: گسترش روابط شرکت‌های ایرانی و چینی و امکان حضور در نمایشگاه‌های تخصصی به افزایش تعداد سرمایه‌گذاران ما در ایران منجر خواهد شد.

حماس: گفته‌های بلینکن تلاش برای فشار بر مقاومت و تبرئه اسرائیل است

تهران – ایرنا – رئیس بخش سیاسی جنبش حماس در خارج از فلسطین گفت: گفته های «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا در مورد آتش بس در غنوار زه، تلاشی برای فشار بر این جنبش مقاومت و تبرئه رژیم اشغالگر اسرائیل است.

بنزین در امارات گران می‌شود

کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد، در حالی که گازوئیل ارزان تر خواهد شد.

ترامپ درباره اعتراضات حامیان فلسطین در نیویورک اظهار نظر کرد

دونالد ترامپ، رهبر سابق آمریکا، در اظهار نظر درباره اعتراضات در نیویورک، به شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی نمی تواند وضعیت در رابطه با با اعتراضات طرفداران فلسطین در این کشور را حل کند.

Loading

رویکرد غیرمسئولانه آمریکا در قبال کشورهای بالتیک

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سه کشور حوزه بالتیک در شمال اروپا از متحدان قدیمی آمریکا و از روابط خوبی با اعضای ناتو برخوردار هستند. در قرن بیستم و در سال 1991، ایالات‌متحده آمریکا ادعای مالکیت شوروی سابق بر لتونی، لیتوانی و استونی را رد و به این کشورها در راستای احیای استقلال‌شان کمک کرد.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در تحلیلی آورده است: از آن زمان، این سه کشور برای عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا از طریق ایجاد اصلاحات سیستمی در اقتصاد، حاکمیت و امنیت خود تلاش‌های جدی انجام دادند. این کشور‌ها ادغام خود را در نهادهای اروپایی-آتلانتیکی به‌عنوان یک عامل بازدارنده مهم در مقابل نفوذ روسیه می‌دانند.

تهدیدهای مسکو از زمان تجاوز روسیه به گرجستان در سال 2008 و جدایی کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه در سال 2014 افزایش‌یافته است. آنچه در این زمینه حیاتی است، اینکه ایالات‌متحده همچنان به ناتو متعهد بماند و حمایت خود از کشورهای حوزه بالتیک را افزایش دهد تا روابط دوجانبه قوی و همکاری‌های مشترک که تقویت‌کننده منطقه فراآتلانتیکی است تداوم یابد.

تحقق آرزوی قدیمی کشورهای بالتیک برای عضویت در ناتو نیازمند ایجاد تغییرات اساسی بود و ادامه روند اصلاحات یک عنصر اصلی در تقویت روابط دوجانبه با ایالات‌متحده و رکن اساسی امنیت فراآتلانتیکی بود. از زمان پیوستن لتونی، لیتوانی و استونی به ناتو در سال 2004، این سه کشور از اعضای مسئولیت‌پذیر و فعال ناتو بودند. این کشورها علی‌رغم ضعف قدرت نظامی‌شان به‌نوبه خود در تأمین امنیت منطقه‌ای اروپا نقش بسزایی داشتند و همچنین در برنامه‌های جهانی ناتو ازجمله ارسال نیرو به افغانستان مشارکت داشته‌اند. در سال 2019، این سه کشور بودجه دفاعی خود را تا دو درصد از کل بودجه ملی افزایش داده‌اند.

این افزایش بودجه نظامی، حمایت جامعه جهانی را به ارمغان آورده است. در اجلاس 2016 ناتو در ورشو، پایتخت لهستان، ناتو حمایت خود را از سه کشور بالتیک و لهستان اعلام کرد. همین‌طور ناتو بعد از تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2014 تعدادی هواپیماهای جنگنده را در اختیار سه متحد خود در بالتیک قرار داده است.

با افزایش حضور روسیه در بالتیک، هر یک از کشورها باید به برنامه جمعی دفاعی ناتو متکی باشند تا از دخالت‌های خارجی در امان بمانند. ایالات‌متحده همراه با شرکای اروپایی خود و جامعه بین‌المللی باید اقدامات بیشتری برای جلوگیری از دخالت‌های خارجی انجام دهد و اطمینان حاصل کند که کشورهای بالتیک به ابزارها و ساختارهایی مجهز هستند که امنیت آن‌ها را تضمین خواهد کرد.

آمریکا تا به امروز حمایت خود از منطقه بالتیک را ذیل توافقنامه منعقدشده آمریکا – بالتیک در سال 1998 انجام داده است. امضاکنندگان این توافقنامه در مورد تشکیل اروپای متحد و صلح‌جو، پایبند به دموکراسی، حاکمیت قانون، بازار آزاد و احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه مردم موافقت کرده‌اند.

لتونی، لیتوانی و استونی به‌شدت پایبندی خود را به اتحاد فرا آتلانتیکی نشان داده و برای اجرای اصلاحات سیستماتیک در مورد انواع نگرانی‌های مشترک اعم از امنیت انرژی، شفافیت و پویایی اقتصادی تلاش کرده‌اند.

در چنین شرایطی، نظرات و اقدامات اخیر ترامپ در نادیده گرفتن اقدامات مهم کشورهای بالتیک و اتحاد آمریکا با این کشورها بسیار تأسف‌بار است. نظرات اخیر رئیس‌جمهور و مکالمات خصوصی او که توسط جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی او فاش شده، نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور ترامپ اگر برای بار دوم انتخاب شود به‌جای تقویت و قدردانی از ارزش‌های ناتو ممکن است بخواهد ایالات‌متحده را از پیمان آتلانتیک شمالی خارج کند. این مسئله از چشم دوستان اروپایی دور نمانده است. مقاله اخیر نیویورک‌تایمز نیز نشان داد که برخی مقامات اروپایی نگران تشدید گام‌های منفی آمریکا در صورت پیروزی مجدد ترامپ هستند. این نگرانی نه‌تنها برای اروپا بلکه برای بسیاری از رهبران کنگره آمریکا نگران‌کننده است. یکی از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا نیز در همین مقاله هشدار داده است که «خروج از ناتو فاجعه‌بار خواهد بود».

ایالات‌متحده منافع عمیقی در حفظ ناتو، حاکمیت و امنیت منطقه بالتیک دارد. اکنون زمان آن است که ایالات‌متحده با تعمیق تعهد خود نسبت به ناتو و حمایت از کشورهای بالتیک برای ایجاد یک جامعه فرا آتلانتیکی قدرتمند و متحد به نقش رهبری خود عمل کند. امروز یک فرصت عالی برای کار بر روی یک منشور آمریکایی- بالتیکی برای رفع چالش‌ها وجود دارد. این منشور می‌تواند شامل ترویج دموکراسی، انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی مطبوعات در منطقه، مبارزه با انتشار اطلاعات غلط، گسترش تجارت دوجانبه و افزایش سرمایه‌گذاری بین آمریکا و کشورهای بالتیک و حمایت از کشورهایی باشد که به عضویت در خانواده یورو آتلانتیکی تمایل دارند. دقیقاً مانند سال 1991 همبستگی با ایالات‌متحده آمریکا می‌تواند موجب تقویت و محافظت از کشورهای بالتیک شده و به آن‌ها این امکان را دهد تا به مسیر رشد خود ادامه داده و درعین‌حال به جامعه فراآتلانتیکی نیز کمک کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *