جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پایگاه فضایی واستوچنی روسیه + داده نمایی

روسیه 11 آوریل با موفقیت یک موشک Angara A5 را از پایگاه واستوچنی با یک برنامه گسترده برای ساخت یک ایستگاه مداری ملی جدید پرتاب کرد. در اینفوگرافیک اسپوتنیک با مشخصات این پایگاه آشنا می شوید.

کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم

نیویورک – ایرنا- در پی اعلام بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه نیروهایش «با  توافق آتش بس یا بدون آن » به رفح حمله خواهند کرد,، کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرد که  همچنان مخالف حمله اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه است.

Loading

راهبرد دولت ترامپ؛ دور کردن جهان عرب از فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی به اسرائیل و کشورهای عربی حوزه خلیج [فارس] سفر کرد که راه‌حل دو دولت برای حل مناقشه فلسطین – اسرائیل را در نظر نداشته بلکه روی چیزی تمرکز کرده است که شاید بتوان آن را راه‌حل 22 کشور خواند؛ یعنی چگونه می‌توان از روابط 22 کشور عربی با اسرائیل برای حمایت از انتخاب مجدد دونالد ترامپ استفاده کرد.

آرون دیوید میلر در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده کارنگی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: بااین‌حال، پمپئو و کوشنر می‌دانند که هیچ شانسی برای همراه ساختن اکثریت 22 عضو اتحادیه عرب با امارات در عادی‌سازی روابط با اسرائیل وجود ندارد؛ اما این دو برای همراه ساختن برخی از آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند. دولت ترامپ سرمست از پول اعراب، فروش تسلیحات به آن‌ها و بسیج کشورهای عربی با دستور کار ضدیت با ایران و دوستی با اسرائیل، درواقع اصلاً به فکر فلسطین یا راه‌حل دو دولت نیست، بلکه برنامه آن همواره به کشورهای عربی مربوط بوده است. رژیم‌های دیکتاتوری عربی به دنبال جلب رضایت رئیس‌جمهور دیکتاتوردوست آمریکا و از همراهی با ترامپ خرسند هستند؛ اما سؤال این است که چه تعداد از این کشورها از وی پیروی خواهند کرد؟

کوشنر تأکید کرده است که یکی از اصول اصلی راهبرد وی برای صلح خاورمیانه، توسعه «روابط راهبردی» با کشورهای عربی به‌ویژه با عربستان و امارات است. البته هدف این نیست که از بسیج کشورهای عربی به‌عنوان اهرمی برای امتیاز گیری از اسرائیل به نفع فلسطین استفاده شود، بلکه طرح این رویکرد بر آن است که اگر فلسطینیان به دادن امتیاز و توافق با شرایط اسرائیل تن در ندهد، جهان عرب فلسطین را رها کند.

طی چند سال اخیر، کوشنر به‌جای ایجاد روابط شخصی با همه طرفین ذی‌نفوذ در موضوع فلسطین، تنها روی جلب نظر دو رهبر محوری برای پیشبرد راهبرد خویش، یعنی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و محمد بن زاید قدرتمندترین رهبر امارات سرمایه‌گذاری کرده است.

تمرکز و توجه بر کشورهای حوزه خلیج [فارس] به‌طور حیرت‌انگیزی عمدی است. اولین سفر خارجی رئیس‌جمهور آمریکا از عربستان سعودی و اسرائیل آغاز شده است.

دولت ترامپ از کمپین فاجعه‌بار عربستان و امارات در یمن دفاع کرده و با فروش تسلیحات از آن حمایت کرده است. همچنین دولت ترامپ از رژیم‌های سرکوبگر این کشورها چشم‌پوشی کرده و بر نقش محمدبن سلمان در قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی و مثله کردن وی، سرپوش گذاشته است.

اساساً همان‌طور که اخیراً در احتمال فروش جنگنده پیشرفته اف-35 به امارات مشهود بود، آنچه کشورهای عربی خواسته‌اند، کم‌وبیش به آن رسیده‌اند.

تردیدی نیست که سفر پمپئو و احتمالاً کوشنر درنهایت مایه توافق‌های بیشتر برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل خواهد شد. پمپئو برای تحکیم روابط امارات با اسرائیل از امارات دیدار خواهد کرد و به سراغ بحرین و عربستان نیز خواهد رفت. احتمالاً این دو کشور نیز نامزد عادی‌سازی روابط با اسرائیل خواهند بود. بحرین از توافق امارات – اسرائیل به گرمی استقبال کرده و پیش‌ازاین میزبان اسرائیل در کنفرانس اقتصادی بوده و ماه‌ها با اسرائیل در تماس بوده است.

سودان پس از برکناری عمرالبشیر ازنظر سیاسی پیچیده شده و سخنگوی وزارت خارجه سودان به خاطر اظهارنظر در مورد گرمی روابط با اسرائیل اخراج شده است. بااین‌وجود، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ماه فوریه با اعضای کلیدی شورای حاکم سودان دیدار کرده و تمایل شدید این کشور به حذف از لیست آمریکایی کشورهای حامی تروریسم، احتمال توافق آن با اسرائیل را محتمل کرده است.

واضح است که زمان‌بندی فعالیت‌های عادی‌سازی روابط با اسرائیل، با منافع سیاسی بازیگران اصلی این صحنه در ارتباط است. این امر پیروزی بزرگی برای نتانیاهوست که تحت‌فشار عظیم داخلی ناشی از افزایش کووید-19، رکود اقتصادی، طرح اشغالی غیرقابل اجرا و محاکمه آتی به خاطر فساد است. امارات نیز (صرف‌نظر از پیروزی ترامپ یا بایدن در نوامبر) خود را به‌عنوان بازیگر مهم واشنگتن مطرح کرده و احتمالاً به اف-35‌ها نیز دست خواهد یافت.

همچنین، تصور صلح کشورهای عربی با اسرائیل برای دولت آمریکا نیز بد نخواهد بود که هیچ خبر خوش و نمایش تدبیر برای ارائه به افکار عمومی در آستانه انتخابات ندارد. اگر در اهداف سیاسی این تلاش‌های عادی‌سازی روابط شکی وجود داشت، طرح پمپئو برای شرکت در گردهمایی سراسری جمهوری‌خواهان در حمایت از بیت‌المقدس آن را برطرف کرد که به یک مأموریت دیپلماتیک برای پیشبرد منافع ملی آمریکا رفته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *