جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم

نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شد: چه درباره آتش‌بس و تبادل اسرا توافق کنیم و چه نکنیم نیروهای ما برای ریشه کن کردن حماس وارد رفح خواهند شد. این ایده که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف خود پایان خواهیم داد، غیرقابل قبول است. ما وارد رفح می‌شویم و تمام گردان‌های حماس را با توافق یا بدون توافق در آنجا نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.»

جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است

مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در گفتگو با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی تمامی معادلات منطقه را در بحران فرو برده است و روند پیشرفت تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است.

سایه بلاتکلیفی بر نشریات تلگراف انگلیس

لندن – ایرنا – مالکیت روزنامه دیلی تلگراف و هفته‌نامه ساندی تلگراف در پی مداخله دولت لندن در معامله واگذاری آن‌ها به یک موسسه مورد حمایت مالی امارات، به فروش گذاشته شد.

Loading

بازگشت جنگ حریم خصوصی فراآتلانتیک در اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اخیراً دیوان عدالت اتحادیه اروپا در یک حکم کلی، توافق حقوقی شکننده‌ای را ملغی کرد که در چهار سال اخیر بر موضوع انتقال اطلاعات فراآتلانتیک حاکم بوده است. این حکم ازیک‌طرف برای روابط تجاری اتحادیه اروپا با آمریکا و از طرف دیگر برای جریان اطلاعات نامحدود از اروپا به سایر کشورها، پیامدهای ژئوپلیتیکی عمده‌ای دارد، کشورهای دارای ظرفیت نظارتی قابل‌توجه که از انگلیس و اسرائیل در «همسایگی» اروپا گرفته تا دولت‌های اقتدارگرای دور نظیر روسیه و چین را دربرمی گیرد.

وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: این پرونده، موسوم به شرمس 2، دومین پرونده‌ای است که در آن، دیوان عدالت اتحادیه اروپا به لغو توافق مهم آمریکا – اتحادیه اروپا رأی داده است که توسط هزاران شرکت (اروپایی و آمریکایی، کوچک و بزرگ) برای انتقال اطلاعات شخصی در بستر تبادلات تجاری از اتحادیه اروپا به آمریکا مورداستفاده قرار می‌دادند. حکم این دیوان پس از بروز نقص‌های متعدد در حفاظت از حریم خصوصی غیر آمریکایی‌ها طبق قوانین نظارتی آمریکا صادر شد.

 

مرگ سپر حریم خصوصی

اتحادیه اروپا و آمریکا سال 2016 در مورد «سپر حریم خصوصی» توافق کرده بودند و کمیسیون اروپا به‌درستی دریافت که این توافق برای انتقال اطلاعات از اروپا به شرکت‌های دخیل در آمریکا حفاظت کافی را تأمین می‌کند؛ اما دیوان عدالت اتحادیه اروپا اصرار می‌کند که حفاظت‌های خارجی حریم خصوصی باید «اساساً معادل» همان حفاظت‌هایی باشد که در «منشور حقوق اساسی اتحادیه اروپا» و «قوانین کلی حفاظت از اطلاعات» آمده است.

این دادگاه توجه خود را روی دو اصل حقوقی آمریکا در انجام نظارت بر اشخاص خارجی متمرکز کرده است یعنی، بخش 702 از قانون نظارت بر اطلاعاتی خارجی (FISA) و دستور اجرایی 12333. دیوان اشاره می‌کند که هیچ‌کدام از آن‌ها مکانیسمی در اختیار اشخاص تحت نظارت قرار نمی‌دهند تا در دادگاه‌های آمریکا ادعای خسارت یا طرح دعوی کند. مکانیسم گنجانده شده در «سپر حریم خصوصی» برای جبران خسارت اداری نیز نتوانست نظر دیوان را تأمین کند، زیرا این مکانیسم مستقل از بخش اجرایی آمریکا نبوده و در دستور به تشکیلات اطلاعاتی برای جبران خسارت یک خارجی از قدرت لازم برخوردار نیست.

پیام حکم این دیوان برای آمریکا واضح است، هر نوع توافق آتی برای جایگزینی «سپر حریم خصوصی» باید «حقوقی عملی» برای جبران خسارت اروپایی‌ها تأمین کند وگرنه به همین ترتیب باطل خواهند شد. هم‌زمان، شرکت‌های دخیل در سپر حریم خصوصی برای جریان اطلاعات فراآتلانتیک خود باید سریعاً ابزار حقوقی جایگزینی فراهم کنند.

 

بندهای قرارداد استاندارد درخطر هستند

عجیب است که قرار نبود شرمس 2 در مورد سپر حریم خصوصی باشد. مکس شرمس، یک حقوقدان اتریشی فعال در حریم خصوصی که علیه فیس‌بوک شکایت کرده بود، از دیوان عدالت اتحادیه اروپا تنها خواسته بود که سازگاری قوانین حریم خصوصی اتحادیه اروپا با بندهای قرارداد استاندارد (دیگر مکانیسم اصلی انتقال اطلاعات بازرگانی) را مشخص کند. فعال دیگری در پرونده‌ای جداگانه سپر حریم خصوصی را به چالش کشیده بود که ظاهراً پرونده در دادگاه عمومی به سر می‌برد، اما دیوان عدالت اتحادیه اروپا تصمیم گرفت که به این دو پرونده باهم رسیدگی کند چراکه موضوع آن‌ها در مورد نظارت آمریکا بر اطلاعات حریم خصوصی مشترک بود.

 

پیامدهای ژئوپلیتیکی

در واکنش به‌حکم شرمس 2، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا راه سختی پیش روی خوددارند. تجارت فرا آتلانتیک که قبلاً نیز از همه‌گیری کرونا آسیب‌دیده بود، اکنون با چالش بالقوه سخت دیگری مواجه است. کنگره و صنایع آمریکا دولت را شدیداً تحت‌فشار خواهند گذاشت تا راه‌حل مورد توافق دیگری را دنبال کند اما همه‌گیری کووید-19 مانع از بحث‌های رودررو با بروکسل خواهد شد. از همه مهم‌تر، دولت آمریکا با افزایش درخواست‌های قضایی خارجی برای تغییرات در قوانین نظارتی آمریکا مواجه خواهد شد.

سایر کشورهای دارای تشکیلات نظارتی قوی نیز نظر ناخوشایندی خواهند داشت. انگلیس قبل از اتمام دوره گذار برگزیت، نیازمند یک توافق عاجل با اتحادیه اروپا برای انتقال اطلاعات است. اکنون مذاکره‌کنندگان اتحادیه اروپا دلایل مضاعفی در اختیاردارند تا برای بهبود جبران خسارت شهروندان اتحادیه اروپا، خواستار تغییر قوانین انگلیس باشند.

چین برای اتحادیه اروپا مورد دشواری خواهد بود. با صادرات سالانه بیش از 200 میلیارد یورو، جریان اطلاعات تجاری از اتحادیه اروپا به چین وسیع است. رسانه‌های اجتماعی و تأمین‌کنندگان فضای ابری چین حضور خود را در اروپا گسترش داده‌اند و تولیدکنندگان اروپایی پیوسته در حال تبادل اطلاعات با تأسیسات خود در چین هستند. بااین‌حال، حفاظت‌های حریم خصوصی چین در سطح غرب نیست و تشکیلات نظارتی این کشور دارای قدرت وسیعی است. روشن است که بروکسل درنهایت باید بین احکام سخت‌گیرانه دیوان عدالت اتحادیه اروپا و هزینه‌های اقتصادی و سیاسی توازن ایجاد کند.

اتحادیه اروپا درنهایت باید بین حریم خصوصی و نظارت طوری سازگاری ایجاد کند که مانع از تجارت نشود و باید این کار را بر پایه جهانی انجام دهد. سال 2013، ادوارد اسنودن تحولی در سیستم نظارتی آمریکا ایجاد کرد که از آن زمان واشنگتن و بروکسل برای ایجاد تعادل در حریم خصوصی درمانده هستند. سلطه اقتصادی چین به همراه سیاست خارجی سخت‌گیرانه جدید بدین معناست که اتحادیه اروپا دیگر نمی‌تواند انتقال اطلاعات را مناقشه‌ای فراآتلانتیکی قلمداد کند. پیامدهای ژئوپلیتیکی جهانی شرمس 2 صرفاً در آغاز راه است و پیامدهای آن می‌تواند روابط سیاسی و تجاری اتحادیه اروپا با سایر قدرت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *