جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

حضور چین در خلیج فارس و شراکت جدید با ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رقابت راهبردی آمریکا با چین بر سر تجارت و در دریای چین جنوبی به حدی ابعاد گسترده دارد که گاهی به راحتی می‌توان تغییر رفتار چین در دیگر مناطق را نادیده گرفت. با این حال، اقدام چین طی هفته گذشته ممکن است تاثیر حیاتی واقعی بر این رقابت داشته باشد. در 6 ژوئیه، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، از یک توافق با چین خبر داد که این دو کشور را به شریک راهبردی برابر تبدیل خواهد کرد. این توافق، رقابت چین و آمریکا را به طور اساسی به مناطق جدید جهان گسترش خواهد داد.

آنتونی کوردزمن در یادداشتی که وب سایت مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (آمریکا) آن را منتشر کرد؛ نوشت: نیویورک تایمز در اوایل ژوئیه از این توافق خبر داد. گزارش‌های مختلف حاکی از آن است که این توافق، برای چین مشارکت راهبردی جدیدی با ایران ایجاد کرده، این دو کشور را به شرکای راهبردی تبدیل می‌کند و می‌تواند مقدمه‌ای برای چالش موقعیت آمریکا در قبال چین در منطقه خلیج [فارس] و اقیانوس هند محسوب شود.

اگرچه این گزارش‌ها ممکن است اغراق آمیز باشد اما طبق آنها، این توافق احتمالا شامل روابط نظامی مهمی باشد که شامل فروش عمده تسلیحات به ایران و سرمایه‌گذاری حدود 400 میلیارد دلاری چین طی 25 سال در ایران بوده و به نقش عمده چین در نوسازی بنادر، شبکه 5 جی، مخابرات و راه آهن ایران منجر خواهد شد. در عوض، ایران طی 25 سال آتی، نفت و گاز را با تخفیف احتمالی به چین عرضه خواهد کرد. همچنین، چین قادر به ساخت طرح جاده وکمربند در بخش ایران خواهد بود و می‌تواند به توسعه مناطق آزاد تجاری در ماکو در شمال ایران، آبادان نزدیک عراق و جزیره قشم کمک کند.

همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد که این توافق به انجام رزمایش‌ها و آموزش نظامی مشترک، تحقیق و توسعه تسلیحاتی و اشتراک گذاری اطلاعات منجر خواهد شد که ظاهرا برای مبارزه با موادمخدر، تروریسم، قاچاق انسان و جرایم بین مرزی متمرکز است، اما در عمل توانایی ایران برای مقابله با آمریکا را تقویت خواهد کرد.

اعتبار این گزارش‌ها هنگامی بیش‌تر می‌شود که آنها را در بستر تلاش چین برای گسترش موقعیت راهبردی خود در خلیج [فارس] بررسی کنیم. از زمان جنگ ایران و عراق، چین به دنبال گسترش حضور خود در این منطقه بوده و به تدریج، حضور سیاسی و فعالیت‌های خود را افزایش داده است. چین به دنبال تضمین واردات انرژی از خلیج [فارس] و رقابت با آمریکا و هند بوده و در انتظار روزی بوده است تا در خلیج [فارس] و اقیانوس هند نیز همانند آسیا و اقیانوسیه به قدرتی واقعی تبدیل شود. این کشور تلاش کرده است تا حضور نظامی و اقتصادی خود را گسترش داده و برای فروش سلاح تلاش زیادی کرده است، هرچند که تا به حال به جز فروش موشک‌های سطح به سطح به عربستان و مقدار نامعلومی از فن آوری موشکی به ایران، موفقیت چندانی نداشته است.

با این وجود، سرمایه‌گذاری چین در خاورمیانه هنوز محدود بوده و الگوی تجاری آن به خاطر تحریم‌های آمریکا علیه ایران نوسان زیادی داشته است، اما علاوه بر دلایل اقتصادی، اقدامات چین در این منطقه با دلایل راهبردی روشنی نیز برای رقابت با نفوذ و قدرت آمریکا در این منطقه همراه است. مقابله با هند نیز یکی دیگر از منافع اصلی چین در این منطقه بشمار می‌رود. وابستگی چین به واردات نفت خام از خلیج [فارس] دلیل اصلی افزایش تدریجی حضور این کشور در اقیانوس هند است تا به تضمین امنیت مسیر تجاری دریایی و جریان نفت از خلیج [فارس] کمک کند.

گرایش به سمت ایران، تحول عمده‌ای برای چین محسوب می‌شود. همچنانکه ممکن است تنش فزاینده بین چین و آمریکا دلیل نزدیکی چین به ایران باشد. این تنش‌ها شامل رویارویی فزاینده چین با آمریکا در تجارت، تایوان و دریای چین جنوبی است، اما این تنش‌ها تا جایی افزایش یافته که موضع نظامی چین و آمریکا در کل منطقه از دریای چین جنوبی گرفته تا تنگه مالاکا و از اقیانوس هند تا خلیج [فارس] را به صحنه رقابت تبدیل کرده است. راهبرد جدید آمریکا چین و روسیه را مهم‌ترین تهدید بالقوه برای آمریکا قلمداد کرده و چین اخیرا در مخالفت با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به روسیه پیوسته است.

این تحولات احتمالا اقدام چین در امضای توافق با ایران را توجیه می‌کند. مخصوصا، چین احساس می‌کند که این توافق، کشورهای عرب حوزه خلیج [فارس] (که به‌طور فزاینده‌ای نگران عدم تمایل آمریکا به حضور در منطقه هستند) را وادار می‌سازد تا به جای خصومت با پکن به دوستی با آن سوق یابند. ظاهرا چین می‌تواند در برابر آمریکا با کارت ایران بازی کرده و ایران را در تقابل با آمریکا به پکن نزدیک سازد. حتی اگر گزارش توافق چین و ایران نادرست باشد، بازهم آمریکا با رقابت فزاینده راهبردی با چین در خلیج [فارس] و دیگرمناطق مواجه است. همچنین، آمریکا دیگر نمی‌تواند روی متحدان راهبردی خود در منطقه خلیج [فارس] حساب کند، مگر اینکه به حضور در این منطقه در کنار متحدان خود تمایل بیشتری نشان دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *