جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading
رصد اندیشکده های خارجی

از خسارات دیوارسازی ترامپ در مرز مکزیک تا آینده کار در آفریقا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بررسی تداوم اصلاحات در اوکراین، مهارت‌های دیجیتال و آینده کار در آفریقا، خسارات ناشی از دیوارسازی ترامپ در مکزیک، رابطه چین و آمریکای لاتین، رابطه عربستان با چین، اسرائیل و خاورمیانه در بحبوحه رقابت آمریکا-چین، شراکت راهبردی ایران و چین، تصمیم انگلیس درباره هوآوی، نبرد بودجه در اتحادیه اروپا عامل تضعیف جاه طلبی های بین‌المللی اتحادیه از جمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی از نظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

بروکینگز

آیا زلنسکی به اصلاحات ادامه می‌دهد؟: زلنسکی هنوز هم می‌تواند مسائل را حل کند و به رئیس جمهور حامی اصلاحات و قهرمان مبارزه با فسادی تبدیل شود که در انتخابات اوکراین وعده کرده بود، اما اگر این طور نشود، به احتمال خیلی زیاد پای خود را جای پای یوشچنکو و پوروشنکو خواهد گذاشت که توسط رای دهندگان اوکراینی کنار زده شدند.

چالش رشد بلند مدت رومانی: زنگ خطر کمبود مهارت: رومانی در سال‌های اخیر با افزایش درآمد سرانه این کشور از 50 درصد میانگین اتحادیه اروپا در سال 2010 به 70 درصد در حال حاضر پیشرفت چشم گیری را تجربه کرده است. با این حال، اگر بخواهد اقتصادش را به سوی مرز اقتصادی جهانی  حرکت دهد، با چالش‌های مهارتی مختلفی روبرو است. در مرز اقتصادی قرار گرفتن نیازمند مهارت‌ها و مدل‌های آموزشی صحیح است که به افراد، کارکنان شرکت‌ها و نیروی کاری کشورها اجازه می‌دهد مهارت‌شان را به روزرسانی و نیازهای‌شان را برآورده کنند.

آمریکا از بیانیه‌ حقوقی دریای چین جنوبی چه چیزی به دست آورد؟: رابرت ویلیامز بررسی می‌کند که آمریکا از بیانیه حقوقی دریای چین چه چیزی به دست آورد و استدلال می‌کند که اگر آمریکا تمایلی نداشته باشد با اقدامات ملموس جدید از تعهدش به کشورهای جنوب شرق آسیا پشتیبانی کند، مقامات این منطقه را که همین حالا هم نگرانند آمریکا شریک راهبردی قابل اعتمادی برای آن‌ها هست یا نه، بیشتر از خود دور می‌کند.

مهارت‌های دیجیتال و آینده کار در آفریقا: اگر چه جنوب صحرای آفریقا شاهد افزایش نرخ آموزش و سواد بوده اما کیفیت آموزش در این منطقه همچنان پایین است. به عنوان مثال جنوب صحرای آفریقا پایین‌ترین نرخ سواد را در مقایسه با دیگر نقاط جهان دارد. این شکاف های آموزشی تاثیراتی بر بازار کار داشته است و کارشناسان آموزش از این که بسیاری از آفریقایی‌ها فاقد مهارت‌هایی مورد نیاز مشاغل در قرن بیست و یکم هستند، ابراز نگرانی می‌کنند.

یک جهانی سازی بهتر: جهانی‌سازی باعث بروز ناامیدی و نگرانی‌هایی مشروع شده است که نمی‌توان آن‌ها را با یادآوری مزایای فراوانی که جهانی سازی به ارمغان آورده است، از یاد برد. با این حال به جای تلاش برای کنار گذاشتن جهانی سازی جز تلاش برای بهتر پیش رفتن این روند چاره‌ای نداریم.

خسارتی که دیوار ترامپ در مکزیک به بار آورد: وندا فلباب آثار مخرب دیوار مرزی آمریکا-مکزیک بر اجتماعات مکزیکی، محیط‌ های طبیعی بسیار حساس و تنوع زیستی در مکزیک را تشریح می‌کند.

چین و آمریکای لاتین: رابطه چین با ملل مختلف آمریکای لاتین و کارائیب  که در ابتدا به انگیزه منافع امنیت اقتصادی آغاز شده بود، اکنون که این منطقه با موج شدیدی از بحران‌های اقتصادی، امنیت عمومی و بهداشت عمومی دست و پنجه نرم می‌کند، با چالش‌های جدیدی روبرو است.

چین جهانی: نفوذ و راهبرد منطقه‌ای:  در گذشته نه چندان دور به چین به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای با تمرکز بر وقایعی که در نزدیکی این کشور رخ می داد نگاه می‌شد. اما چین بعد از گذشت چند دهه، خود را به یک بازیگر جهانی تبدیل کرده است. امروز حضور چین در هر گوشه از جهان از جنوب اقیانوس آرام تا آسیای میانه و جنوب آسیا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و دیگر جاها احساس می‌شود.

چین در مدیترانه: تاثیرات گسترش روابط چین-آفریقای شمالی: در حالی که آمریکا به کناره گیری از امور جهانی ادامه می دهد، سواحل جنوبی مدیترانه به یکی از مهمترین اماکن رقابت قدرت بزرگ تبدیل شده است. خلاء قدرت ناشی از کناره گیری آمریکا و ضعف اروپا راه را برای قدرت هایی مانند چین و روسیه باز کرده است تا نفوذشان را در سراسر آفریقای شمالی گسترش دهند.
رابطه عربستان با چین: عملکردی اما نه راهبردی: عربستان به روابطش با چین اهمیت می‌دهد، اما محدودیت‌های آن را به خوبی می شناسد. حتی اگر روابط آمریکا-سعودی در دولت بعدی آمریکا با مشکل روبرو شود، پکن جایگزین واشنگتن برای ریاض نخواهد شد.

اسرائیل و خاورمیانه در بحبوحه رقابت آمریکا-چین: در ماه مه 2020 مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا سفری غیرعادی به اسرائیل داشت. او اولین مقام رسمی بود که بعد از شیوع کرونا در حالی که محدودیت های شدیدی برای سفر به اسرائیل اعمال شده بود، به اسرائیل سفر کرد. این سفر برای سیاستگذاران آمریکایی یک اولویت مهم و دلیل آن سرمایه گذاری چین در زیرساخت‌های اسراییل بود.

امریکن اینترپرایز

آیا آمریکا 20 سال قبل در تجارت با چین اشتباه بزرگی مرتکب شد؟: پوپولیست‌های ملی‌گرا چه چیزی را نخستین گناه آمریکای جهان گرای نخبه می دانند؟ قانون مهاجرت و طبیعی سازی 1965 و توافق 1994تجارت آزاد آمریکای شمالی  دو کاندیدای جدی در پاسخ به این سوال هستند.

بگین-سادات

رسیدن چین و ایران به مرحله‌ای جدید در شراکت راهبردی: سفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به ایران در ژانویه 2016 پایه‌های توافق جامع شراکت راهبردی ایران-چین را بنا کرد. حالا دو کشور اعلام کرده‌اند که در مراحل نهایی مذاکرات شراکت اقتصادی و امنیتی قرار دارند.

چتم هاوس

تصمیم انگلیس درباره هوآوی: چرا غرب در رقابت فن‌آوری در حال شکست است؟: تصمیم انگلیس به ممنوعیت خرید تجهیزات جدید هوآوی 5G  برای ارائه دهندگان موبایل بعد از دسامبر 2020 ضربه‌ای به هوآوری و چین محسوب می‍‌شود، اما این یک مبارزه در جنگی طولانی است که غرب در حال حاضر در آن در حال باخت است.

نبرد بودجه عامل تضعیف جاه طلبی های بین المللی اش اتحادیه اروپا : مذاکرات بودجه در اتحادیه اروپا خطر رسیدن به یک مصالحه به بهای تضعیف دستور کار بین‌المللی اتحادیه اروپا در بلند مدت را به همراه دارد.

درگیری جدید پایانی برای آتش بس 3 ساله ارمنستان-آذربایجان: درگیری‌های مرگبار در مرز ارمنستان و آذربایجان در پی ناامیدی‌های دوباره در روند صلح به وقوع پیوسته و بر آینده این روند سایه انداخته است.

شورای روابط خارجی اروپا

روسیه راه قلدری برای اتحادیه اروپا را به ترکیه و چین نشان داد: هر قدر اتحادیه اروپا ملایم تر با تاکتیک‌های تهاجمی دیگر قدرت‌ها روبرو شود، آن‌ها بیشتر وسوسه می‌شوند در نادیده گرفتن، به چالش کشیدن و حمله علنی به منافع اروپا از هم تقلید کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *