جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

کلافگی رژیم صهیونیستی از حملات سایبری/ تلاش برای ساخت «گنبد الکترونیکی»

تهران- ایرنا- رژیم صهیونیستی که از ابتدای عملیات «طوفان الاقصی» علاوه بر حملات نظامی با حملات سایبری گسترده نیز مواجه بوده است، در تلاشی مذبوحانه به دنبال ایجاد «گنبد الکترونیکی» برای دفع این حملات است.

Loading

آمریکا؛ آغازگر احیای رقابت تسلیحات هسته‌ای؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکا انجام آزمایش هسته‌ای را با هدف کشاندن چین و روسیه به میز مذاکره در دستور کار دارد؛ اما این رویکرد آمریکا نتیجه عکس خواهد داشت.

استیون پیفر در مطلبی که اندیشکده بروکینگز آن را منتشر ساخت، نوشت: مقامات ارشد آمریکا انجام آزمایش تسلیحات هسته‌ای را برای اولین بار پس از 28 سال موردبررسی قرار داده‌اند. ظاهراً برخی از مقامات آمریکایی بر این باورند انجام این کار اهرم فشاری برای متقاعد ساختن روسیه و چین جهت موافقت با پیشنهاد واشنگتن برای مذاکرات تسلیحات هسته‌ای سه‌گانه خواهد بود.

در حقیقت آزمایش هسته‌ای آمریکا به‌احتمال‌زیاد تأثیر بسیار متفاوتی دارد: درب را برای دیگر کشورها جهت انجام آزمایش‌ها جهت توسعه تسلیحات هسته‌ای پیچیده‌تر خواهد گشود.

ازاین‌رو، سیاست هوشمندانه‌تر این است که آمریکا تعلیق فعلی در زمینه آزمایش هسته‌ای را حفظ کند و به دنبال اجرایی ساختن معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای سال 1996 باشد.

چندین منابع مطبوعاتی گزارش داده‌اند که کمیته معاونان متشکل از معاونان وزرای امور خارجه، دفاع، انرژی و نمایندگان ارشد از کارگزاری‌های ذی‌ربط همچون ستاد مشترک «آزمایش سریع هسته‌ای» را موردبحث قرار دادند. و این نکته مطرح شد که این امر اهرم فشاری علیه مسکو و پکن برای پذیرش پیشنهاد دولت ترامپ جهت مذاکرات سه‌جانبه در زمینه تسلیحات هسته‌ای فراهم خواهد ساخت. البته اتفاق‌نظری حاصل نشد. ظاهراً نمایندگان وزارتخانه‌های امور خارجه و انرژی با ایده یادشده مخالفت کردند.

چین مخالف مذاکرات سه‌جانبه بین واشنگتن، مسکو و پکن در زمینه تسلیحات اتمی است، چراکه دو کشور آمریکا و روسیه تسلیحات اتمی بیشتری از آن کشور دارند. چگونه آزمایش اتمی آمریکا بر محاسبه یادشده تأثیر دارد؟

مسکو مذاکرات در تمامی تسلیحات هسته‌ای (فراتر از کلاهک‌های راهبردی مستقر که به‌واسطه پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای دوجانبه میان آمریکا و روسیه موسوم به پیمان استارت جدید محدود شده است) را به آمادگی آمریکا برای رسیدگی به موضوعاتی همچون محدودیت‌های دفاع موشکی به‌عنوان منطقه ممنوعه دولت ترامپ پیوند زده است. چگونه آزمایش هسته‌ای آن را تغییر خواهد داد؟

تأثیر محتمل آزمایش هسته‌ای آمریکا فضا را برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای توسط سایر کشورها باز خواهد کرد. چین که 47 آزمایش هسته‌ای انجام داده است (کمتر از یک‌بیستم تعداد آزمایش‌های انجام‌شده توسط آمریکا)، ممکن است تعداد آزمایش‌های هسته‌ای با طراحی‌های پیچیده خود را افزایش دهد. هند و پاکستان که هر یک تعداد کمی آزمایش هسته‌ای در سال 1998 انجام دادند ممکن است انجام آزمایش‌های بیشتر را در دستور کار خود قرار دهند. این کشورها می‌توانند از واشنگتن به‌واسطه نقض تعلیق آزمایش هسته‌ای انتقاد کنند که همه کشورها به‌جز کره شمالی از سال 1998 آن را رعایت کرده‌اند. رئیس آژانس اطلاعات دفاعی در می‌2019 بیان داشت که روسیه به تعلیق آزمایش هسته‌ای به شیوه مطابق با استاندارد کم‌بازده در پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای پایبند نیست، اما ظرفیت انجام آزمایش‌های با بازده بسیار پایین را دارد. بیانیه ماه ژوئن 2019 آمریکا این ارزیابی را تائید کرد که روسیه آزمایش‌های هسته‌ای انجام داده که بازده هسته‌ای ایجاد کرده است، اما اطلاعاتی در تأییدی این امر منتشر نساخت. مسکو قویاً این اتهامات را رد کرد.

پایان دادن به تعلیق انجام آزمایش‌های هسته‌ای منافع امنیتی آمریکا را تأمین نخواهد کرد. آمریکا به‌تنهایی به اندازه بقیه کشورهای دارنده سلاح اتمی در جهان آزمایش هسته‌ای انجام داده است و تعداد آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا 30 درصد بیشتر از شوروی سابق/روسیه است.

تعلیق انجام آزمایش‌های هسته‌ای و تصویب و لازم‌الاجرایی شدن پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای می‌توانست محدودیتی در حوزه تسلیحات هسته‌ای و تأثیرات هسته‌ای ایجاد کند که حوزه برتری آمریکا محسوب می‌شود. چرا ما (آمریکا) می‌خواهیم دیگران دست به انجام آزمایش‌های هسته‌ای بزنند و مزیت مذکور را کم‌رنگ سازیم؟

تا قبل از اینکه ایده به دست آوردن اهرم فشار بر پکن و مسکو مطرح شود، دلیل اصلی ممکن برای بازگشت به آزمایش هسته‌ای، در صورت لزوم تأیید قابلیت اطمینان بودن تسلیحات در زرادخانه بود.

هرساله فرماندهی راهبردی و مدیران آزمایشگاه‌های ملی هسته‌ای در لاس آلاموس، ساندیا و لورنس ایمنی و قابل‌اطمینان بودن زرادخانه هسته‌ای را تائید می‌کنند.

اقدام خوب برای منافع ملی آمریکا این است که تعلیق آزمایش هسته‌ای ادامه داشته باشد، پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای را تصویب کند و به دیگر کشورها برای تصویب آن فشار وارد نماید تا پیمان یادشده لازم‌الاجرا شود. سنای آمریکا در سال 1999 پیمان یادشده را تصویب نکرد به این بهانه که چگونه قابل‌اطمینان بودن زرادخانه هسته‌ای را بدون انجام آزمایش حفظ کند و چگونه بر اجرای پیمان نظارت نماید.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *