جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

روسیه و خروج نیروهای آمریکا از آلمان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: طرح کاهش حضور نظامی آمریکا در آلمان زنگ هشدار را به صدا درآورده است. بااین‌حال، فقدان جزئیات یا تائید این طرح، برای آلمان، ناتو و امنیت اروپا و آمریکا آسیب‌زاست.

کِیر گیلز در یادداشتی که وب‌سایت موسسه چتم هاوس آن را منتشر کرد؛ نوشت: شرکا و متحدان آمریکا نظیر آلمان و ناتو در مورد صحت گزارش رسانه‌ها از برنامه‌های آمریکا برای خروج یک‌سوم از پرسنل نظامی خود از آلمان، دچار تردید هستند. از سوی دیگر، فقدان اطلاعات معتبر به گمانه‌زنی‌ها در مورد دلیل این برنامه دامن زده و هیچ‌کدام از توضیحات احتمالی ارائه‌شده خبر خوبی نیست.

گفته می‌شود که این طرح، هدیه‌ای عالی به ولادیمیر پوتین است که در کنار پیشنهاد دعوت روسیه به دیدار سران گروه 7، بیانگر آن است که دونالد ترامپ در آستانه پایان دوره خویش، با سرعت و بدون محدودیت به اهداف سیاسی روسیه تحقق می‌بخشد.

 

شکست عظیم راهبردی

اگر هدف از این کاهش، اعلام هشدار یا ترس، یا انحراف افکار عمومی از سایر مسائل باشد، به‌طور تحسین‌برانگیزی موفقیت‌آمیز بوده است؛ اما حقیقت این است که عدم توانایی یا تمایل مقامات آمریکایی به ارائه توضیح در مورد این رویداد، از شکست عظیم در روابط راهبردی حکایت می‌کند.

بسیاری از گزارش‌ها در مورد این خروج احتمالی و واکنش در برابر آن، حاکی از آن است که این اقدام علیرغم فقدان جزئیات یا تائید آن، انجام خواهد شد. اگرچه ادعا می‌شود که این طرح از سپتامبر 2019 تحت بررسی بوده است، اما معلوم نیست که این برنامه عملی واقعی است یا صرفاً یک تهدید از سوی دولت آمریکا (همانند بسیاری از موارد قبلی) و آلمان هم به خاطر عدم تمایل به تأمین هزینه‌های دفاع خود، به آن دامن زده است. اولین بار نیست که آمریکا برای جلب‌توجه، تهدید به خروج نیروهای خویش کرده است.

با توجه به فقدان جزئیات این برنامه، احتمال دارد که این برنامه مؤلفه‌ای از بازتوزیع منطقی و سنجیده نیروهای آمریکا در اروپا با هدفی مشخص باشد. این امر به‌ویژه با توجه به برخی پیشنهادها برای استقرار بعضی نیروها در لهستان، ارتباط بیشتری دارد.

بااین‌حال، حتی اگر تأثیر این طرح‌ها کمتر از نگرانی‌های موجود باشد، بازهم آسیب ناشی از این نوع اطلاع‌رسانی، شدید بوده است به‌طوری‌که حتی نیروهای آمریکایی در اروپا که مستقیماً تحت تأثیر این طرح هستند، غافلگیر شدند، سیاستمداران و رسانه‌ها با عجله به دنبال شفاف‌سازی بودند، فرماندهی آمریکا در اروپا توضیحات را به پنتاگون محول کرده و پنتاگون هم آن‌ها را به کاخ سفید ارجاع داده است.

اگر این طرح خروج بدون مشورت در مورد اجرای آن تدوین شده باشد، خاستگاه آن سیاسی بوده و عمل‌گرایانه نبوده است. قبلاً نیز دستور نسنجیده برای خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه در اواخر 2019 مایه سردرگمی متحدان آمریکا، ساختار اطلاعاتی و نظامی خود آمریکا و نیروهای نظامی در میدان شده بود. پیامدهای این طرح‌ها (با توجه به کمک آن‌ها به روسیه) فاجعه‌بار و کاملاً قابل پیش‌بینی بوده است.

خوشبختانه این بار توجهات قبلی احتمالاً جنبه‌های مخرب این برنامه فرضی را کاهش می‌دهد. افسران ارشد در اروپا احتمالاً به دنبال بررسی کاهش آسیب ناشی از تحقق این دستور به خروج خواهند بود. این امر بیشتر به تمایل ژنرال تاد ولترز، فرمانده ستاد فرماندهی آمریکا در اروپا و فرماندهی عالی ائتلاف ناتو در اروپا، بستگی دارد تا به دنبال کمترین پیامد منفی این خواسته کاخ سفید برای فرماندهی خویش (و منافع آمریکا و اروپا) باشد.

بااین‌حال، تضعیف ضمنی تعهدات آمریکا در ناتو، بزرگ‌ترین چالش این طرح بشمار می‌رود. اگرچه این امر لزوماً عمدی نیست، اما فقدان شفاف‌سازی یا تائید، چنین برداشتی را در آمریکا، اروپا و به‌ویژه در روسیه، به ذهن متبادر می‌کند. همچنین، تداوم سکوت آمریکا به این گمانه‌زنی گسترده دامن زده است که دونالد ترامپ دستور به خروج نیروهایی آمریکا از آلمان داده تا لطفی در حق ولادیمیر پوتین انجام دهد. این گمانه چندان دور از ذهن نیست، زیرا دولت فعلی آمریکا روابط خود با روسیه را ارزشمندتر از روابط با ناتو قلمداد می‌کند.

روسیه به‌خوبی می‌داند که بهترین راه پیروزی در یک نبرد، تشویق حریف به عقب‌نشینی و بازگرداندن آن‌ها به خانه قبل از آغاز جنگ است. دیگر چه چیزی بهتر از این‌که این پیروزی، مؤدبانه و از طریق دستور قانونی مستقیم فرمانده کل حریف اتفاق افتد.

علاوه بر این، واکنش دوستان و متحدان آمریکا، مخصوصاً آلمان و ناتو، نیز در کاهش آسیب نقش اساسی دارد. بااین‌حال، واکنش عاقلانه آن‌ها مستلزم تائید و توضیح این طرح از طرف آمریکاست. تأخیر و سردرگمی به نفع رقبای آمریکا بوده و بازدارندگی آمریکا را تضعیف کرده و به اعتماد متحدان آمریکا به نیات و کاردانی دولت فعلی این کشور لطمه وارد می‌کند.

مخصوصاً بازدارندگی نیازمند شفافیت و تعهدات اکید است؛ اما شیوه آشکارسازی این طرح درست در جهت مخالف عمل می‌کند. ازاین‌رو، صرف‌نظر از صحت‌وسقم اجرای نهایی این طرح، سوء مدیریت عمدی یا سهوی منابع کاخ سفید صرفاً روسیه را به تحقق آرزوی دیرینه خود و حذف آمریکا از امنیت اروپا ترغیب می‌سازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *