جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

رویکرد آمریکا در گفتگوهای راهبردی با عراق

شورای راهبردی آنلاین – رصد: با گذشت پنج ماه، عراق دارای نخست‌وزیر جدیدی شده است. پس از ماه‌ها شکست سیاسی و آشوب اجتماعی از زمان اکتبر 2019، انتخاب مصطفی الکاظمی چشم‌انداز آرامشی هرچند محدود برای عراق را نوید می‌دهد. ناآرامی‌های عراق طبقه سیاسی این کشور را تحت‌فشار گذاشته و به‌واسطه همه‌گیری کووید-19، کاهش چشمگیر قیمت نفت و تنش‌ها بین ایران و آمریکا پیچیده‌تر شده است.

رانج علاء الدین در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: از زمان ترور قاسم سلیمانی، سردار ایرانی و ابو مهدی المهندس، فرمانده عراقی در خاک عراق، تنش‌ها بین عراق و آمریکا افزایش یافته است. آمریکا از ناتوانی بغداد در کنترل گروه‌های شبه‌نظامی (به‌اصطلاح) تحت امر ایران، به‌طور فزاینده‌ای ناامید شده و ایران از عراق برای کاهش تأثیر اقتصادی کمپین فشار حداکثری واشنگتن بهره می‌برد. واشنگتن فشار بر عراق را از طریق کاهش دوره معافیت تحریمی برای واردات برق از ایران افزایش داده است. حتی رئیس‌جمهور ترامپ تهدید کرده است که اگر شبه‌نظامیان عراق به حملات علیه نیروهای آمریکا ادامه دهند، تحریم‌هایی را علیه بغداد اعمال خواهد کرد.

در بحبوحه این تنش‌ها، واشنگتن و بغداد به‌واسطه گفتگوی راهبردی آمریکا- عراق، فرصتی برای بازتنظیم روابط خود در اختیار دارند. در این یادداشت به چگونگی بهره‌برداری آمریکا از این گفتگوی راهبردی می‌پردازیم:

1- ایجاد روابط بلندمدت با عناصر اصلی نیروی بسیج مردمی، به‌جای درخواست انحلال کلی آن توسط عراق؛

نیروی بسیج مردمی یک سازمان شبه‌نظامی با 100 هزار نیرو است. این گروه توسط شبه‌نظامیان شیعی تحت حمایت ایران فرماندهی می‌شود، اما متشکل از جناح‌های مختلفی است. جنگ با داعش برای این نیرو حس وحدت و هدف آفرید، اما اکنون پس از کناره‌گیری جناح متحد با آیت‌الله‌العظمی سیستانی، رهبر شیعیان عراق، سردرگم هستند. این کناره‌گیری جناح‌های متحد با ایشان، فرصتی برای آمریکا فراهم کرده است تا روابط نزدیکی با این جناح‌ها برقرار سازد. آمریکا می‌تواند به کاظمی در ایجاد تعادل بین دولت و شبه‌نظامیان شیعی کمک کند.

2- نباید انتظار داشت که بغداد شبه‌نظامیان شیعی را مهار کند

در حال حاضر نیروهای مسلح عراق تحت‌فشار هستند و بر جلوگیری از ظهور مجدد داعش و سایر گروه‌های شبه‌نظامی و همچنین، پیشگیری از جنگ‌های قبیله‌ای و محلی متمرکزشده است. از طرف دیگر، دولت کاظمی هنوز از پایگاه سیاسی مستحکمی برخوردار نیست؛ بنابراین، تلاش وی برای مهار شبه‌نظامیان جنگ-آزموده و غنی از منابع به همراه حمایت قدرتمند ایران، برای عراق خسته از جنگ، ضرر و زیانش بیش از سود آن خواهد بود.

3- کمک به کاظمی در مسائل دولتی اما عدم تلاش برای بازسازی دولت عراق

آمریکا باید با این واقعیت کنار بیاید که بازسازی نهادهای عراقی در فضای فعلی احتمالاً به نفع ایران خواهد بود. به‌طور سنتی، واشنگتن با اتخاذ رویکرد جامع برای بازسازی نهادهای عراق، به دنبال بازی بلندمدت خواهد بود؛ اما این امر در فضای سیاسی جاری دشوار است و واقعیت این است که سیاستمداران عراق ابتدا باید به خانه خود نظم و ترتیب داده و در مورد سیاست خارجی (ازجمله اینکه آیا آن‌ها خواهان حضور آمریکا در عراق هستند یا خیر) به‌اتفاق نظر برسند.

4- استفاده از اهرم کردستان عراق

هرقدر که کاظمی بتواند در ماه‌های آتی بر مشکلات فائق آید، به همان میزان منافع آمریکا حفظ خواهد شد؛ اما چنین کاری از عهده وی به‌تنهایی خارج است. بغداد دارای مراکز قدرت متعددی است که توانایی کاظمی برای اتخاذ تصمیم و اجرای سیاست‌ها را محدود می‌سازند، به‌ویژه هنگامی‌که سیاست‌های وی باسیاست‌های رهبران شبه‌نظامیان و بلوک‌های سیاسی قدرتمند متفاوت باشد.

واشنگتن باید برای تقویت نفوذ سیاسی کردها در بغداد و ثبات در منطقه کردستان تلاش کند. تقویت کردستان باید بر این فرض استوار باشد که آمریکا ممکن است قبل از تضمین منافع اصلی خود روزی مجبور به ترک عراق شود. پس‌ازآن، آمریکا در جابه‌جایی نیروهای خود به منطقه کردستان یا استفاده از این منطقه برای حفظ منافع حساس آمریکا در دیگر بخش‌های عراق، نیازمند کردها خواهد بود.

5- دوستانت را تنها نگذار

آمریکا و متحدان آن لزوماً در همه‌چیز با هم موافق نیستند اما واشنگتن باید از اقداماتی که موجب تضعیف موضع متحدان خود و افزایش نفوذ رقبا می‌شود، خودداری کند. شرکای ایران بدین خاطر در حال افزایش است که تهران حمله به متحدان خود را حمله به ایران دانسته و در مناقشات آن‌ها میانجیگری می‌کند. آمریکا نیز باید با متحدان خود این‌گونه رفتار کند.

6- ایجاد روابط با نسل بعدی رهبران عراق

رهبران فعلی عراق برای حل چالش‌های بلندمدت این کشور عمدتاً فاقد حس وحدت و هدفمندی هستند. دولت فعلی عراق دولت دوره گذار و بحرانی با دو هدف اصلی است: هدایت کشور در خروج از گرداب و برگزاری انتخابات برای احیای مشروعیت خود.

گفتگوی راهبردی عراق-آمریکا بخشی از فرایند گسترده است که هدف آن حل‌وفصل چالش‌های دیرینه است. نباید انتظارات را بالا برد اما با توجه به موارد فوق، فرصت‌ها برای واشنگتن فراهم است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *