جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

پروژه نیروگاه برق آبی “اومااویا” + داده نمایی

پروژه ای که اخیرا توسط مهندسان ایرانی در نزدیکی شهر کلمبو، پایتخت سریلانکا راه اندازی شده است، پروژه ای فوق العاده جالب و حتی منحصر به فرد است. جزئیات بیشتر در داده نمایی اسپوتنیک.

Loading

تداوم درگیری‌ها در سوریه و سختی مقابله با کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دولت سوریه برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا اقدامات متعددی، ازجمله بستن مرزها، محدودیت در جابجایی افراد، تعلیق فعالیت‌های اقتصادی غیرضروری، فعالیت نیمه‌وقت ادارات و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را اجرایی ساخته‌است.

موریل آسه برگ و حمیدرضا عزیزی در مطلبی که موسسه آلمانی امور بین‌الملل و امنیت آن را منتشر ساخت، نوشتند: تاکنون همه‌گیری ویروس کرونا در سوریه شدید نبوده‌است. بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت سوریه تا 5 مه ‌سال جاری نتیجه آزمایش 44 نفر مثبت بوده و 3 نفر جان خود را از دست دادند و 27 نفر بهبود یافتند.

سوریه بعد از 9 سال جنگ داخلی در وضعیت بسیار ضعیفی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا قرار دارد. نظام بهداشت و درمان، انرژی، آب و زیرساخت‌های بهداشتی سوریه، به‌ویژه در مناطق تحت کنترل شورشیان بر اثر جنگ و درگیری در سطحی گسترده آسیب دیده‌است.

پویایی‌های درگیری؛ مانعی بر سر راه مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا

دسترسی کنشگران فعال در حوزه کمک‌های انسان دوستانه بین‌المللی به مناطق و سرزمین‌های خارج از کنترل دولت سوریه شدیداً دشوار شده‌است. این وضعیت با بسته شدن مرز مشترک با عراق و اردن بدتر شده‌است. از سوی دیگر آنکارا مانع از توزیع کمک‌های سازمان بهداشت جهانی در شمال شرق سوریه می‌شود، چراکه این منطقه تحت کنترل کردها قرار دارد. ترکیه با ممانعت از ورود کمک‌های انسان دوستانه سازمان بهداشت جهانی به این منطقه قصد دارد با افزایش فشار بر اکراد، آن‌ها را وادار به پذیرش شرایط تعیین‌شده خود کند.

متعاقب همه‌گیری ویروس کرونا، اردن دیگر اجازه تردد مرزی و توزیع کمک‌ها در اردوگاه‌ها را نمی‌دهد. جنگ و درگیری، اقدامات بازیگران محلی برای مهار ویروس کرونا و آمادگی آن‌ها برای مقابله با آلودگی ناشی از ویروس یادشده را تضعیف ساخته‌است.

ویروس کرونا و توازن قوای نظامی

ترکیه از توافق با روسیه و آتش‌بس موقت برای جلوگیری از پیشروی نیروهای سوریه و آزادسازی نواحی بیشتر استفاده کرده‌است. به‌علاوه، ترکیه تلاش کرده‌است شورشیان سوریه را زیر چتر حمایت خود قرار دهد. البته با توجه به کنترل روسیه بر فضای شمال غرب سوریه، حضور نظامی ترکیه در این منطقه آسیب‌پذیر خواهد بود.

همه‌گیری ویروس کرونا بر توازن قوای نظامی در سوریه تأثیر داشته‌است. این توازن قوا به نفع طرفی بوده که برتری هوایی داشته و بر روی زمین تعیین‌کننده‌است. شیوع ویروس کرونا موجب شده‌است روسیه نیروهایش را در شمال غرب سوریه مستقر کند. به‌علاوه، همه‌گیری ویروس کرونا بر پشتیبانی نیروی هوایی روسیه از نیروی زمینی سوریه و متحدان این کشور تأثیر منفی نداشته‌است.

اولویت‌ها و رویکردهای بازیگران اصلی

در میان‌مدت بازیگران محلی، منطقه‌ای و جهانی بعید است پیگیری منافع راهبردی خود را در سوریه به‌واسطه همه‌گیری ویروس کرونا متوقف سازند. البته بازیگران یادشده ممکن است اولویت‌های عملیاتی خود و راهبردها برای پیگیری اولویت‌های یادشده را با تأثیرات همه‌گیری ویروس کرونا بر منابع در اختیار سازگار سازند.

روسیه

اهداف روسیه در سوریه یعنی جلوگیری از تغییر رژیم توسط غرب و معرفی خود به‌عنوان بازیگر کلیدی در حل‌وفصل درگیری سوریه، بعید است به‌واسطه همه‌گیری ویروس کرونا تغییر کند.

روسیه به حمایت‌هایش از دولت سوریه با هدف آزادسازی همه سرزمین این کشور ادامه خواهد داد. این آزادسازی نه‌تنها شامل استان حلب و نواحی هم‌جوار آن می‌شود، بلکه شامل نواحی نفت‌خیز شرق فرات نیز خواهد شد.

ترکیه

ترکیه باید رویکردش را در قبال سوریه با توجه به ضروریات اقتصادی و مالی‌اش سازگار سازد. در چنین بستری، توافق آتش‌بس مارس 2020 ادلب، فشار ناشی از آوارگان داخلی در مرز مشترک با سوریه در منطقه شمال غرب را کاهش می‌دهد.

همه‌گیری ویروس کرونا

همه‌گیری ویروس کرونا بعید است به نقطه عطف یا کاتالیزور جنگ و درگیری در مسیری مشخص یا متغیر تعیین‌کننده تبدیل شود. این امر احتمالاً به یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در فرمت‌های همکاری، قدرت نظامی، توازن قوا و چشم‌اندازهای برقراری ثبات تبدیل خواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *