جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

واکنش جهانی به دیپلماسی کرونایی چین

شورای راهبردی آنلاین – ترجمه: از زمان همه‌گیری جهانی کووید-19، چین تلاش کرده است تا خود را به‌عنوان یک رهبر بهداشتی جهانی جلوه دهد. سازمان‌های غیردولتی، شرکت‌ها و تشکیلات دولتی چین، گروه‌های پزشکی، تجهیزات حفاظتی فردی و کیت‌های تشخیص را برای چندین کشور در سراسر جهان ارسال کرده‌اند. حزب کمونیست چین نیز در تلاش برای پیشبرد رهبری بهداشتی خویش در خارج و احیای وجهه بین‌المللی خود، به ایجاد جاده ابریشم بهداشتی پرداخته است.

مایکل روبین در یادداشتی که وب‌سایت شورای روابط خارجی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: بااین‌حال، به نظر می‌رسد که این توسعه حسن نیت سیاسی با برخی موانع مواجه شده است. از جنوب و جنوب شرق آسیا گرفته تا اروپا و آفریقا، دولت‌ها به دیپلماسی موسوم به دیپلماسی ماسک چین واکنش نشان داده‌اند. فرصت پکن برای نمایش رهبری معقول و سنجیده در مقابله با کرونا ویروس جدید، به شکست دیپلماتیک تبدیل شده است. با توجه به نمونه‌ای از کشورهایی که پکن پس از کووید-19 در آن‌ها فعالیت دیپلماتیک و تبلیغاتی داشته است، ظاهراً فعالیت این کشور در اصل برای تقویت روابط پیش از کووید-19 بوده است.

پاکستان به‌شدت تحت تأثیر همه‌گیری کووید-19 بوده و کمک‌های مربوطه چشمگیری از چین دریافت کرده است. دریافت کمک‌های چین توسط پاکستان، حداقل در سطح دولتی، بازتابی از روابط نزدیک موجود بین «دو متحد روزهای خوش و ناخوش» است. چین و پاکستان همکاری نظامی صمیمانه‌ای داشته، چین از منافع پاکستان در شورای امنیت سازمان ملل حمایت کرده و پاکستان در طرح جاده و کمربند چین، اهمیت راهبردی یافته است. دریافت کمک‌های چین در رابطه با کووید-19 بیانگر تداوم حمایت مقامات پاکستان از روابط دوجانبه نزدیک است.

در مقابل، واکنش‌ها در مالزی مختلف بوده است. افکار عمومی مردم مالزی، چین را جزو محبوب‌ترین کشورهای آسیا می‌دانند، اما در سال‌های اخیر این تصویر خوشایند از چین احتمالاً افول کرده است. مهاتیر محمد، نخست‌وزیر سابق مالزی، مخالف سرسخت سرمایه‌گذاری چین در مالزی بود. در مبارزه با همه‌گیری کووید-19 (که در آن، مالزی با کمبود تجهیزات حفاظتی فردی مواجه بوده است) چین برای تأمین تجهیزات ایمنی گام برداشته و مقامات مالزی هم این کمک‌ها را بیانگر مشارکت قوی بین این دو کشور قلمداد کرده‌اند. تأثیر کامل کووید-19 بر روابط چین-مالزی ماه‌های بعد معلوم خواهد شد، اما به نظر می‌رسد که رهبران مالزی در قبال فعالیت امدادی چین نگرش محتاطانه و عمل‌گرایانه‌ای داشته‌اند.

در بسیاری از کشورهای غربی نظیر اسپانیا، دیدگاه‌ها در مورد کمک‌های پزشکی چین عمدتاً منفی بوده است. این امر تا حدودی به نگرش منفی قبل از این‌همه گیری بازمی‌گردد که تقریباً 53 درصد از مردم اسپانیا نسبت به چین نظر مساعدی نداشتند. از اواسط مارس، اسپانیا و دیگر کشورهای اروپایی، هدف دیپلماسی ماسک یا کمک‌های چین بوده است. با توجه به عدم هماهنگی در کیفیت کمک‌های دریافتی از چین، اتحادیه اروپا نسبت به انگیزه پنهانی چین در این فعالیت امدادرسانی پزشکی بدگمان بوده است، به‌طوری‌که جوزف بورل، نماینده ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، معتقد است که چین «از طریق سیاست بذل و بخشش به دنبال نفوذ است» و درعین‌حال اشاره کرده است که بسته‌های کمکی چین نشان می‌دهد که دولت این کشور، «برخلاف آمریکا، شریکی مسئول و معتبر است».

در این نمایش کمک به ده‌ها کشور جهان، دولت چین در ازای تأمین تجهیزات پزشکی به دنبال قدردانی و حق‌شناسی آن‌هاست. مقامات چین خواستار سپاسگزاری و قدردانی آشکار دولت‌های خارجی از چین به خاطر تأمین تجهیزات پزشکی بوده‌اند. نمونه این امر همین اواخر در آلمان مشهود است. اگرچه کمک‌های خارجی در تاریخ همواره هدف سیاسی و راهبردی داشته است، اما اقدامات اخیر چین به‌وضوح به دنبال امتیازات قدرت نرم بوده است. در کنار تحسین ریاکارانه دولت‌های خارجی، مقامات چین زور خود را برای جلوگیری از انتقادات بکار گرفته‌اند. دیپلمات‌های چین مقامات اتحادیه اروپا را تحت‌فشار گذاشتند تا در گزارش مستند از چگونگی دروغ‌پردازی دولت‌ها در مورد کووید-19، انتقادات خود از چین را نرم‌تر سازند.

کیفیت زیر-استاندارد کیت‌های تشخیصی خریداری‌شده از چین نیز موجب نارضایتی کشورها شده است. اگرچه چین برای کاهش مشکل کیفیت اقداماتی انجام داده است اما صرف‌نظر از هر نوع روابط سیاسی پیش از کووید-19 بین این کشورها و دولت چین، نارضایتی کشورهای دریافت‌کننده این کیت‌ها پابرجاست.

واکنش جهانی به دیپلماسی همه‌گیری چین نشان داد که چطور بلندپروازی‌های جهانی چین به‌طور فزاینده‌ای با واقعیت‌های محلی هماهنگ است. با افزایش میزان و مقدار منافع چین در خارج، دولت و حزب این کشور باید به شرایط سیاسی محلی (ازجمله نگرش مردمی به چین) توجه بیشتری نموده و تخصص لازم برای درک نیازهای جوامع محلی داخل یک کشور خاص را توسعه دهد.

پیام پساکووید-19 چین، تناقض در اساس دیپلماسی چین را آشکار ساخت. مقامات این کشور نژادپرستی ضد چین را در خارج محکوم می‌کنند اما نژادپرستی در داخل چین تحمل شده و حتی تشویق می‌شود. رهبران چین کمک‌های پزشکی این کشور را خیریه و انسان دوستانه جلوه می‌دهند اما حداقل در برخی موارد، این کمک‌ها وسیله‌ای برای دست‌یابی به قدرت نرم بوده است. اگر حزب کمونیست چین به دنبال تحقق بلندپروازی‌های خویش در خارج از این کشور است، نخست باید این تضادهای درونی خویش را حل‌وفصل کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *