جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

جنبش حسینیون و کلیسای ارمنی، دو بال نقش آفرینی ایران در قفقاز جنوبی

احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنچه در ارمنستان در حال وقوع است، تاثیری مستقیم بر امنیت و اقتصاد و سیاست در ایران خواهد گذاشت. شکست روحانیت مسیحی برای حفاظت از ارمنستان در برابر هجوم نیروهای متحد غرب و صهیونیسم برای ایران نیز مطلوب نیست و این مساله ای است که نباید از چشم مقامات کشور دور بماند. انفعال ما خطرناک است!

نشست 6 جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

مقامات بلندپایه چند کشور عربی شب گذشته در ریاض، نشستی مشورتی برای بررسی تحولات اخیر غزه برگزار و بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری و جامع در این منطقه و انجام سازوکاری برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی تاکید کردند.

توصیه تاجیکستان به خودداری شهروندانش از سفر به روسیه و توضیح مسکو

تهران- ایرنا- در حالی که وزارت امور خارجه جمهوری تاجیکستان به خاطر سختگیری اخیر مسکو برای ورود تاجیکان به قلمرو روسیه به شهروندانش توصیه کرد که به طور موقت از سفر به خاک روسیه خودداری کنند، وزارت خارجه کشور روسیه اعلام کرد که این اقدامات سختگیرانه موقتی و در ارتباط با افزایش تدابیر امنیتی مرتبط به حادثه تروریستی است که نیاز به تفاهم دارد.

Loading

تاثیر بحران کرونا بر اقتصاد جهان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تا 5 آوریل 2020، 177 کشور مواردی از ابتلا به کرونا ویروس را تائید کرده‌اند که یک همه‌گیری بی‌سابقه محسوب می‌شود. با توجه به افزایش تعداد افراد مبتلا و فشار شدید بر نظام درمانی، بسیاری از کشورها به اقداماتی نظیر تعطیلی و محدودیت‌های مرزی مبادرت کرده‌اند. در نتیجه، فعالیت‌های اقتصادی در هر دو بخش تولید و مصرف موقتا متوقف شده است. در واقع، این همه‌گیری باعث بروز شرایطی شده است که اقتصاد جهان را به طور همزمان متوقف کرده است. به راستی این همه‌گیری بی‌سابقه چقدر بر اقتصاد جهان تاثیر خواهد گذاشت؟

کنسوکا یاناجیدا در یادداشتی که وب سایت موسسه امور بین‌الملل ژاپن آن را منتشر کرد، نوشت: برآوردها نشان می‌دهد هر قدر تداوم شیوع کووید-19 و گسترش ابتلا به آن بیش‌تر باشد، پیامد منفی آن بر اقتصاد جهان نیز بیش‌تر خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که تاثیر این همه‌گیری حتی از سطح «شوک لمان برادرز» نیز فراتر رود.

برخلاف بلایای طبیعی نظیر زلزله و توفان، بیماری‌های همه‌گیر تاسیسات تولید را نابود نمی‌کنند (شوک سرمایه) و از این رو، شوکی نسبتا کوتاه‌مدت قلمداد می‌شوند. با این حال، تاثیر شوک کرونا بسیار گزاف و عمیق بوده و شرکت‌ها، کارگرها، و زنان خانه‌دار سراسر جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

مهم‌ترین اولویت همه کشورها تلاش برای جلوگیری از گسترش کووید-19 و کنترل هرچه سریع‌تر آن است. هم‌زمان، کشورها باید سیاست‌های اقتصادی اتخاذ کنند که بسیار موثر و به موقع باشد تا فعالیت‌های اقتصادی بتواند پس از کنترل شیوع همه‌گیری به شکل اولیه خود بازگردد. در حمایت از این تلاش‌ها، بسیار مهم است که جامعه بین‌المللی همکاری‌ها را تقویت و به کشورها و مناطق آسیب پذیر کمک کند.

کانال‌های تاثیر کووید-19 بر اقتصاد واقعی عبارتند از: 1) رکود مصرف داخلی (بعد تقاضا)؛ 2) کاهش تقاضای خارجی به خاطر وخامت اقتصادهای خارجی (بعد تقاضا)؛ 3) رکود تجارت خدماتی نظیر گردشگری و حمل و نقل(بعد تقاضا)؛ 4) رکود تولید داخلی (بعد تولید)؛ 5) اختلال در زنجیره عرضه (بعد تولید) و 6) افزایش هزینه‌ها به خاطر اختلال در سامانه‌‌های تدارکاتی.

در چنین شرایطی دو سناریو می‌تواند مورد توجه قرار گیرد:

 سناریوی نخست: تاثیر کاهش تقاضای خارجی (تحلیل بعد تقاضا)

تولید ناخالص داخلی واقعی ژاپن در بیشترین حالت 5.4 درصد و در کمترین حالت 1.9 درصد کاهش خواهد یافت. تولید ناخالص داخلی واقعی آمریکا و اتحادیه اروپا به اضافه انگلیس در بیشترین حالت به ترتیب 4.8 درصد و 8.3 درصد و در کمترین حالت 1.4 درصد و 2.2 درصد کاهش خواهد یافت. رکود آمریکا و اروپا تاثیر منفی عظیمی بر اقتصاد جهان برجای خواهد گذاشت.

تولید ناخالص داخلی واقعی چین در بیشترین حالت 11.2 درصد و در کمترین حالت 2.9 درصد کاهش خواهد یافت. با این حال، انتظار می‌رود که اکنون اجرای اقدامات مالی مشابه برای چین بخاطر پسا-تاثیر وام‌ها و کاهش رشد اقتصادی آن، دشوار باشد.

همچنین، کشورهای شرق آسیا از طریق زنجیره عرضه تاثیر عظیمی بر صنعت تولید خواهند گذاشت و به‌ویژه کشورهای وابسته به صادرات، رشد منفی قابل توجهی تجربه خواهند کرد. از آنجا که شوک کرونا، بحرانی اقتصاد محور بوده و تاثیر قابل توجهی بر زنجیره عرضه برجای می‌گذارد، این شوک بر اقتصاد شرق آسیا که پایگاه‌های تولید در آنجا متمرکز شده است، تاثیری جدی‌تر خواهد داشت.

سناریوی دوم: تاثیر رکود تولید و اختلال در سامانه‌های لجستیکی (تحلیل بعد عرضه)

تولید ناخالص داخلی واقعی ژاپن در بیشترین حالت 3.9 درصد و در کمترین حالت 1.7 درصد کاهش خواهد یافت و تاثیر کلی آن به خاطر تاثیر منفی آن بر صادرات، چند برابر خواهد بود. تولید ناخالص داخلی واقعی آمریکا در بیشترین حالت 2.9 درصد و در کمترین حالت 1.2 درصد کاهش خواهد یافت. همچنین، صادرات کشاورزی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. تغییر جهت به تولید داخلی موجب رشد مثبت صنعت تولید خواهد شد اما صنعت خدمات شدیدا تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

تولید ناخالص داخلی واقعی چین در بیشترین حالت 6.1 درصد و در کمترین حالت 2.5 درصد کاهش خواهد یافت. همچنین، تولید ناخالص داخلی واقعی اتحادیه اروپا به اضافه انگلیس در بیشترین حالت 6.5 درصد و در کمترین حالت 3.0 درصد کاهش خواهد یافت. با این حال، تاثیر کلی این همه‌گیری به واسطه تاثیر قابل توجه آن بر صادرات تولیدی، چند برابر خواهد شد. تولید ناخالص داخلی واقعی آسه آن، کره جنوبی، تایوان و هنگ کنگ نیز بخاطر تاثیر بر صادرات تولید، عمدتا کاهش خواهد یافت. از آنجایی که شرق آسیا و روسیه اقتصادی نسبتا داخلی محور هستند، رکود صنایع داخلی تاثیر منفی قابل توجهی برجای خواهد گذاشت. در جنوب آسیا (به‌ویژه هند) صنعت خدمات شدیدا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

تاثیر تخمینی همه‌گیری بی‌سابقه کووید-19 بر اقتصاد جهان به اندازه شوک لمان برادرز و حتی بیش‌تر از آن خواهد بود. قبل از این، اقتصاد کل جهان هرگز همزمان متوقف نشده بود، به‌طوری‌که هر دو بخش تولید و مصرف به‌طور همزمان منقبض شود. سیاستگذاران در طراحی سیاست‌های مقابله با این همه‌گیری، باید میزان شوک کرونا را به درستی دریابند تا برای مقابله با پیامدهای غیرمنتظره آن سیاست‌های نوآورانه و انعطاف‌پذیر اتخاذ کنند.

برای غلبه بر این همه‌گیری نامتوازن، جامعه بین‌المللی باید همبستگی خود را تقویت کند. گروه 7 و  گروه 20 باید به پیشبرد همکاری‌های سیاست پولی و مالی ادامه دهند. رویکردهای اقتصادی بهینه باید به اشتراک گذاشته شود و اهمیت شبکه‌های ایمنی اجتماعی به‌طور فعال در انجمن‌ها و سازمان‌های مختلف بین‌المللی مورد بحث قرار گیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *