جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد.

Loading

چشم‌انداز امنیت بین‌المللی پس از بحران کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: همه‌گیری کرونا ویروس بسیاری از فرضیه‌ها در مورد نظم فعلی جهان را به هم زده است. وقت آن است که اصول امنیت بین‌المللی به عنوان یک موضوع اضطراری مورد بررسی قرار گیرد.

ایگور ایوانف در یادداشتی که وب سایت شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر کرد، نوشت: در این همه‌گیری، برای اولین بار در طول حیات بشر، انسان با یک تهدید مشترکی مواجه است که باید به‌طور جمعی آن را شکست دهد. در حال حاضر، عمده بحث‌ها حول هزینه اقتصادی و تلفات جانی این پیروزی جریان دارد. صدمات این همه‌گیری حقیقتا عظیم بوده و تنها با ویرانی‌های جنگ‌های بزرگ جهانی قابل مقایسه است.

با این حال، وقت آن است که برنامه‌ریزی برای پیروزی نهایی آینده را آغاز کنیم. همانند پایان جنگ‌های جهانی، نظیر جنگ جهانی دوم، پایان این جنگ همه‌گیری نیز نقطه عطفی تاریخی خواهد بود.

این ویروس به ما آموخت که تهدیدات امنیت جهانی به سرعت در حال تغییر است و ما در تقابل با دشمنان اساسا جدیدی هستیم. این امر مستلزم تحولات بنیادین در اولویت‌های امنیتی ماست. امنیت ملی دیگر نباید صرفا بر اساس توانمندی‌های نظامی یک کشور تعریف شود. تسلیحات هسته‌ای و دیگر تسلیحات مدرن قادر به مبارزه با همه‌گیری، تغییرات اقلیمی، مهاجرت‌های غیرقابل کنترل و دیگر چالش‌های فراروی بشر به‌طور کلی و کشورها به‌طور انفرادی نیستند. اکنون ما شاهد آن هستیم که بسیاری از ابزارهای قدیمی که از گذشته برای تضمین امنیت ما به ارث رسیده‌اند، بی‌فایده است و صرفا باعث هزینه منابع عظیمی می‌شود که می‌تواند صرف توسعه علمی، آموزش و پزشکی شود.

بسیاری از کشورها در مقابل چالش‌های جهانی بیدار هستند. آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل همگان را به آتش‌بس در همه جنگ‌های حال حاضر جهان دعوت کرده است. پاپ نیز به پایان همه جنگ‌ها فراخوانده است تا ما تلاش‌های خود را به مبارزه با این همه‌گیری معطوف سازیم. گفته می شود ائتلاف به رهبری عربستان نیز از تعلیق عملیات نظامی علیه حوثی‌ها در یمن برای «مبارزه با شیوع کووید-19» در آنجا خبر داده است. اسرائیل و حماس نیز مذاکرات برای مبادله اسرا را آغاز کرده اند.

این تحولات حاکی از آن است که بسیاری کرونا ویروس را، به قول گوترش، «دشمن مشترک ما» قلمداد می‌کنند. همچنین، ما یقیناً می‌دانیم که در آینده تعداد این «دشمن مشترک» بیش‌تر هم خواهد شد.

علاوه بر این، ما شاهد روند دیگری هستیم که همانند کرونا ویروس دارای ویژگی‌های یک بحران است یعنی، گرایش سنتی کشورها به استفاده از مواقع بحرانی برای برتری‌جویی در قبال رقبای سنتی. کروناویروس به جنگ اطلاعاتی و متهم کردن کشورها به شیوع این ویروس دامن زده است. همچنین بحث‌های داغی در مورد تجهیزات بهینه کشورهای استبدادی یا دموکراتیک در مبارزه با همه‌گیری و اثربخشی بهتر مدل‌های اقتصادی در جریان است.

این جنجال‌ها نشان می‌دهد که بشر در مبارزه با این ویروس با مشکلات سیاسی دشواری (مشکلی که از هم اکنون شروع شده است) در مورد شکل نظم جدید جهانی مواجه است. هر کشوری طرفدار یکی از روش‌های فکری قدیمی یا جدید است. جبهه این جنگ جدید (به جای بین ائتلاف‌ها یا کشورها) اساسا در داخل کشورهاست.

نتیجه مثبت این مناقشات بستگی به این دارد که سیاستمداران بتوانند امنیت جهانی را بر بلندپروازی‌های سیاسی فردی ترجیح دهند، تاکتیک‌ها را پیرو راهبرد سازند و روش ستنی ترجیح دادن منافع ملی را به نفع منافع سیستم بین‌المللی کلی کنار بگذارند.

در اوت 1944، اعضای قدرت‌های متفق در آستانه پیروزی در جنگ جهانی دوم برای بررسی تاسیس سازمان جهانی به منظور پیشبرد صلح و امنیت در «دامبارتون اوکس» دیدار کرده و یک سال بعد در سانفرانسیسکو منشور سازمان ملل متحد را امضا کردند. علیرغم تفاوت و بعضا تضاد دیدگاه آنها در مورد بسیاری از مسائل اساسی در روابط بین‌الملل و حتی در مورد آینده تمدن بشری، طرف‌های پیروز توانستند به یک توافق دست یابند.

در حال حاضر، معلوم نیست که پیروزی بشر بر کرونا ویروس کی اتفاق خواهد افتاد، اما اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل هم اکنون می‌توانند طرح مشترکی برای آغاز مذاکرات در مورد کنترل مشترک سیستم روابط بین‌المللی راه اندازی کنند. یک طرح جهانی از این نوع، از یک طرف می‌تواند موجب تسریع در پیروزی مشترک بشر بر کرونا ویروس شود و از طرف دیگر، اعتماد متقابل بشر در جهان پساکرونا را افزایش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *