جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند

سرکوب جنبش دانشجویی «همبستگی با مردم غزه» که در آمریکا از سوی پلیس این کشور و با همکاری برخی مسوولان دانشگاه‌ها ادامه دارد و پلیس ده‌ها نفر را در داشنگاه تکنیک ویرجنیا دستگیر کرده است.

پیام وزیر خارجه ایران به مناسبت گرامیداشت روز خلیج فارس

مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم، در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار میآید، لذا این روز بزرگ را به حضار محترم و همه ایرانیان تبریک میگویم.

مقابله به مثل؛ راهبرد حزب الله برای دفاع از مرجعیون و کفرکلا

دو شهر مرجعیون و کفرکلا در جنوب لبنان در روزهای اخیر هدف حملات گسترده رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند. کفرکلا با تشییع پیکر پانزدهمین شهید خود در عملیات «در مسیر قدس» تعهد و پایمردی خود در دفاع از مردم مظلوم غزه را به منصه ظهور رسانده است.

Loading

واکنش اروپا به فشار بازارهای مالی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: علیرغم اقدامات صورت گرفته توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بازارهای مالی و پولی اروپا در ماه‌های آتی به احتمال زیاد عزم سیاستگذاران را برای حفظ اتحادیه پولی آزمایش خواهند کرد و خطر بروز شوک‌های مالی برای ناحیه یورو همچنان زیاد است.

بارت استرولد در مطلبی که شورای آتلانتیک منتشر کرد، نوشت: رهبران دولت‌های اروپایی در 23 آوریل 2020 تنها به یک توافق حداقلی برای مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا دست ‌یافتند و تصمیمات مهم را به زمان دیگری در سال جاری موکول کردند. اینک خطر مشخصی وجود دارد که فشارهای بازار مالی دستورکار و سرعت تصمیم‌گیری در اروپا در چند ماه آتی را تعیین خواهد کرد.

مرکل، صدراعظم آلمان و کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا که هر دو در میز مذاکرات در خصوص بحران بدهی اروپا حضور داشتند در هفته‌های اخیر بیانیه‌هایی صادر کرده و اقداماتی را انجام داده‌اند که این امر بیانگر علاقه آن‌ها به اجتناب از تکرار تجربه مربوط به بحران بدهی است.

شورای اروپا در 23 آوریل 2020، بسته 540 میلیارد یورویی از اقدامات پیش‌بینی‌شده توسط وزیران اقتصاد گروه یورو را تصویب کرد. این بسته برای مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا مطابق با نقدینگی 2 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در چارچوب مکانیسم ثبات اروپا و کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق بانک سرمایه‌گذاری اروپا است.

گفتگوی سطح بالا در داخل اتحادیه اروپا درباره مرحله بعدی مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا ادامه دارد و قرار است رئیس کمیسیون اروپا در اواسط ماه مه‌2020 پیشنهاداتی ارائه نماید.

فشارها از ناحیه احزاب پوپولیست فضا را برای مانور بسیاری از شرکت‌کنندگان محدود می‌سازد. به عنوان مثال بعید است که کشورهای اروپایی به شدت متاثر از همه‌گیری ویروس کرونا مثل ایتالیا از دو درصد نقدینگی مکانیسم ثبات مالی پیشنهادی استفاده کند، چراکه این امر منجر به تحمیل نظرات و سیاست‌های بانک مرکزی اروپا و اتحادیه اروپا به کشورهای عضو خواهد شد. همین طور ائتلاف حاکم بر دولت هلند، چنانچه تسلیم فشارها برای موافقت با انتشار بدهی مشترک در کوتاه‌مدت شود، با تهدید انتخاباتی مواجه خواهد شد.

تصمیمات اتخاذ شده درباره بودجه اتحادیه اروپا و تامین مالی بهبود اقتصادی باید به گونه‌ای باشد که موجب تقویت احزابی نشود که موافق پروژه اروپایی نیستند. اقتصادهای ناحیه یورو باز و به شدت یکپارچه و به واسطه تجارت و کانال‌های مالی به هم وابسته است و منافع جمعی در بهبود اقتصادی مشترک قرار دارد. بدین منظور تراکنش‌های مالی به کشورهای عضو به شدت متاثر از همه‌گیری ویروس کرونا ضروری است و نباید منجر به افزایش بیش‌تر بار بدهی این قبیل کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.

برنامه نهایی بهبود اقتصادی احتمالاً به میزان یک تریلیون یورو و ترکیبی خواهد بود و قرار است از محل افزایش بودجه اتحادیه اروپا که به اعضا اجازه می‌دهد دست به انتشار بدهی بیشتری در بازارهای مالی بزنند و اصلاح مجدد و به‌روزرسانی برنامه چارچوب مالی هفت ‌ساله اتحادیه اروپا تامین شود. دیگر گزینه‌های مالی مد نظر شامل انتشار بدهی مشترک در قالب اوراق قرضه کرونا یا اوراق قرضه دائمی است که بعید است اجرایی شود.

استدلال‌های مناسبی برای انتشار بدهی مشترک توسط کشورهای عضو ناحیه یورو وجود دارد: این امر برداشت‌های ریسک مربوط به حاکمیت منطقه یورو و بانک‌ها در بازارهای سرمایه را از بین می‌برد. از این رو فشار بر یک عضو ناحیه یورو به دیگر عضو این ناحیه سرایت نخواهد کرد. به علاوه، دارایی ایمن به ارزش یورو نقش بین‌المللی یورو را تقویت کرده و اتحادیه اروپا را برای اجرای سیاست خارجی مستقل توانمند می‌سازد که کمتر به‌واسطه نقش جهانی دلار محدود خواهد شد.

البته اینکه انتشار بدهی مشترک توسط کشورهای عضو ناحیه یورو تنها راه حل برای مجموعه‌ای از چالش‌های سیاست فعلی است، در واقع متناقض و نادرست است. سوءاستفاده از همه‌گیری ویروس کرونا برای پیشبرد انتشار بدهی مشترک نگرش‌های سیاسی طیف‌هایی را که در این کشورها به طور تاریخی مخالف ایده یادشده هستند، سخت خواهد کرد.

با توجه به اینکه مرحله بعدی واکنش به همه‌گیری ویروس کرونا در شرایط انقباض اقتصادی طراحی و اجرایی خواهد شد، نقش بانک مرکزی اروپا برای کاهش خطر نقدینگی بازار برای ناحیه یورو مهم است.

با توجه به بدهی زیاد ایتالیا و وجود بدهی دولتی و بانکی این کشور در سراسر ناحیه یورو، ایتالیا همچنان ریسک اصلی برای ثبات سیاسی و مالی ناحیه یورو است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *