جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

Loading

بی‌اعتنایی ترامپ به درخواست‌های بین‌المللی برای توقف تحریم‌ها علیه ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اعضای کنگره، رهبران جهان، سازمان‌های بین‌المللی، اعضای تحریریه‌ها و فعالان جوامع مدنی از دولت ترامپ می‌خواهند که تحریم‌های ایران را دست کم به صورت موقت و تا زمانی که این کشور در حال مبارزه با بیماری کرونا است، لغو کند. دولت‌های پیشین آمریکا تحت ریاست جمهوری باراک اوباما و جورج بوش، در بحران بعد از زلزله‌های 2003 و 2012 تحریم‌های ایران را کاهش دادند. با توجه به این که تحریم‌ها توان ایران برای واردات تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مبارزه با کووید-19 و تامین شبکه‌های ایمن مالی برای مردمش در قرنطینه را محدود کرده است، از دولت ترامپ نیز خواسته می‌شود، همین کار را انجام دهد.

اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی که به قلم نگار مرتضوی منتشر کرد، نوشت: در آمریکا تعدادی از اعضای دموکرات کنگره به رهبری برنی ساندرز و الیزابت وارن در سنا و الکساندریا اوکازیو کورتز و ایلهان عمر در مجلس نمایندگان نامه‌ای را امضا و از دولت ترامپ خواسته‌اند تحریم‌های ایران را متوقف کند تا ایران بتواند با این ویروس مهلک مبارزه کند.

جو بایدن، معاون سابق رئیس جمهور آمریکا هم از دولت آمریکا خواسته است کانال‌های بشردوستانه به ایران را مشخص کند و به شرکت‌ها و سازمان‌ها اطمینان دهد که در صورت کمک به ایران در پاسخگویی به کرونا هدف تحریم‌های آمریکا قرار نخواهند گرفت.

رهبران جهان و دیپلمات‌های خارجی نیز از دولت آمریکا خواسته‌اند در شرایط بحرانی فعلی تحریم‌ها را متوقف کند. عمران خان در توییتر از دولت ترامپ درخواست کرد و تعدادی از دولت‌های اروپایی از آمریکا خواستند کاهش فشار اقتصادی بر ایران را در نظر بگیرد. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و میشل باشله، کمیسیونر حقوق بشر از جمله اشخاص برجسته‌ای هستند که از آمریکا خواسته‌اند در زمانی که جهان با کرونا درگیر است تحریم‌های ایران را لغو کند.

گزارشات رسانه‌ای متعددی آثار منفی تحریم‌های آمریکا بر مبارزه ایران با ویروس کرونا را مستند کرده‌اند و در یادداشت‌های متعددی نیز از ترامپ خواسته شده است به روش خلف‌های خود تحریم‌ها را کاهش دهد. شورای سردبیران نیویورک تایمز نوشتند که لغو «فشار حداکثری» بر ایران یک «اقدام دیپلماتیک سنجیده» خواهد بود. یک مقام سابق دولت اوباما نیز گام‌هایی را تشریح کرد که دولت آمریکا می‌تواند برای لغو تحریم‌ها به منظور کمک به ایران در پاسخگویی به این بحران بردارد، بدون آنکه «اهداف کلی تحریم‌های دولت» تضعیف شود.

فعالان مستقر در امریکا کمپین‌هایی دیجیتالی را در اعتراض به تحریم ایران با استفاده از هشتگ به تحریم کووید پایان دهید ( #EndCOVIDSanctions ) در توییتر و اینستاگرام به راه انداختند. اتباع ایرانی-آمریکایی‌ نیز ویدئوهایی از خودشان منتشر و در آنها توضیح می‌دهند که تحریم‌ها چطور خانواده‌های شان در ایران را که در حال مبارزه با کرونا هستند، تحت فشار گذاشته است.

تعداد زیادی از دانشگاهیان برجسته در سراسر آمریکا و کانادا مانند نوام چامسکی دادخواستی را امضا کرده و می‌گویند «غیرمنصفانه» است در این بحران جهانی ایرانی‌ها را تنها گذاشت و این کار ناقض حق آنها بر سلامت و دسترسی به مراقبت‌های پزشکی است.

با این حال، دولت ترامپ هیچ تمایلی به لغو فشار بر ایران نشان نداده است. در واقع دولت آمریکا بعد از شروع همه گیری کرونا تحریم‌های جدیدی را هم بر ایران اعمال کرد.

دیدگاههای دولت ترامپ همراستا با جنگ طلبان واشنگتن است که سال‌ها است برای فروپاشی حکومت ایران تلاش کرده‌اند و حتی ممکن است این بحران را فرصتی برای تحقق آنچه به دنبالش بودند، در نظر بگیرند. آن طور که بن فریدمن، مدیر سیاسی اندیشکده آمریکایی «دیفنس پریاریتیز» و استاد دانشگاه جورج واشنگتن به نویسنده این گزارش گفته است: «اصرار دولت ترامپ بر حفظ تحریم‌های ایران در حالی که این کشور با کرونا مبارزه می‌کند و با توجه به شکست آشکار تحریم‌ها تا کنون، نشان می‌دهد که ظلم محصول جانبی تحریم نیست بلکه هدف تحریم است.»

در هر صورت واقعیت با آرزوی فروپاشی حکومت ایران فاصله زیادی داشته است. سیاست آمریکا در قبال ایران در چهار دهه گذشته نشان داده است که تحریم و فشار بیش‌تر نیروهای میانه رو و جامعه مدنی را تضعیف کرده است.

کرونا مرز یا سیاست نمی‌شناسد. به سرعت شیوع پیدا می‌کند و مرزها و کشورها را در می‌نوردد. کمک به ایران در مهار آن نه تنها به نفع 80 میلیون ایرانی بلکه به نفع میلیون‌ها تن از همسایگان آنها در کشورهایی است که جنگ و خشونت نظام‌های بهداشتی‌شان را نابود کرده و توان آنها برای مبارزه با فجایعی در این مقیاس را کاهش داده است. برخی از همسایگان ایران مانند قطر، کویت و امارات این موضوع را درک کرده و با ارائه کمک مالی و بشردوستانه به کمک به ایران شتافتند. اما این کافی نیست. جامعه بین‌الملل و نیز کشورهای منطقه باید از دولت ترامپ بخواهند تحریم‌ها را به طور موقت، لغو کند تا تهران بتواند به منابع لازم برای کنترل این بیماری دست یابد و باقی جهان بتواند از کانالی باز و آسان برای کمک به ایران استفاده کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *