جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

تمرین رژه روز پیروزی بر آلمان نازی در مسکو

این گالری عکس اسپوتنیک به تمرین رژه روز پیروزی ارتش شوروی بر آلمان نازی در مسکو. این رژه در میدان سرخ مسکو در 9 ماه مه به مناسبت جشن 79 سالگی پیروزی در جنگ جهانی دوم برگزار می شود.

کرملین: روابط مسکو و پکن ادامه می‌یابد

تهران- ایرنا- کرملین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به چین را کم اهمیت دانست و گفت به رغم لابی واشنگتن، مسکو و پکن به گسترش روابط خود ادامه خواهند داد.

حزب‌الله: توقف نبرد جبهه مقاومت در گرو پایان جنگ غزه است

تهران-ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب‌الله لبنان با بیان اینکه تجاوز به غیرنظامیان در لبنان معادلات را تغییر نخواهد داد، تاکید کرد که جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها با توقف تجاوزها به نوار غزه، متوقف خواهند شد.

Loading

وعده تد کروز برای توقف خط لوله نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و سخنگوی شرکت گازپروم اعلام داشتند که ساخت پروژه نورد استریم 2 در اوایل سال 2021 به اتمام خواهد رسید. این خط لوله در بازی شطرنج ژئوپلیتیکی برای کنترل بر بازارهای انرژی اروپا حیاتی است.

دایان فرانسیس در مطلبی که شورای آتلانتیک آن را منتشر ساخت، نوشت: یک نکته روشن در دوره تیره و تاریک برای اکراین این است که تلاش شرکت گازپروم برای جلوگیری از تحریم‌های آمریکا علیه خط لوله نورد استریم 2 مؤثر واقع نخواهد شد.

گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که کشتی روسی به سمت دریای بالتیک برای ازسرگیری ساخت خط لوله نورد استریم 2 حرکت کرده و روسیه قصد دارد ساخت پروژه یادشده را ادامه دهد که مدتی است متوقف شده است.

اما تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه سنای آمریکا به‌عنوان هم‌بانی تحریم‌های واشنگتن علیه پروژه نورد استریم 2 بیان داشت که وی برای متوقف ساختن دائمی پروژه نورد استریم 2 متعهد است. وی بر این باور است که آمریکا باید هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از پروژه نورد استریم 2 و عملیاتی شدن آن انجام دهد.

تد کروز در ارتباط با تلاش‌هایش برای متوقف ساختن پروژه نورد استریم 2 گفت: «قانون پیشنهادی وی همراه با سناتور جین شاهین همانند چاقوی جراحی به‌عنوان یک حداقل لازم جهت متوقف ساختن پروژه نورد استریم 2 در سال 2019، طراحی شد. اگر روسیه در اوایل سال 2021 پروژه مذکور را تکمیل کند، گزینه‌های دیگری، ازجمله تحریم‌های گسترده وجود دارد که رئیس‌جمهور و کنگره آمریکا در اختیار دارند».

در 20 دسامبر 2019، تحریم‌هایی وضع شد و ساخت پروژه نورد استریم 2 قبل از اینکه به اتمام برسد متوقف شد. لازم به ذکر است 160 کیلومتر از لوله‌گذاری باقی مانده است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این خط لوله سیستم ترانزیت گاز طبیعی اکراین را دور زده و 70 درصد از گاز طبیعی روسیه را به آلمان به‌عنوان هاب انرژی اروپا صادر خواهد کرد.

به دنبال وضع تحریم‌های آمریکا، ظرف چند ساعت مقاطعه‌کار گاز پروم یعنی شرکت آلسیز گروپ اس. اِی مستقر در سوئیس به مشارکت خود در پروژه نورد استریم 2 پایان داد. روسیه کشتی مجهز به ظرفیت فنی جهت تکمیل این پروژه ندارد.

روسیه کشتی دیگری برای تکمیل پروژه یادشده به راه انداخته است و شرکت گازپروم با درخواست از آژانس انرژی دانمارک برای صدور مجوز جدید گام بیشتری برای پیشبرد پروژه برداشته است. چنانچه آژانس انرژی دانمارک مجوز جدید را صادر کند، شرکت روسی می‌تواند به ادامه ساخت خط لوله بپردازد. دانمارک در بدو امر برای صدور مجوز تأخیر ایجاد کرد و انجام این کار دو سال زمان برد و این امر موجب شد تا کنگره زمان کافی برای تصویب تحریم داشته باشد.

تأخیر ایجاد شده توسط دانمارک برای صدور مجوز به‌واسطه نگرانی درباره امنیت ملی این کشور و حفاظت از امنیت انرژی اروپا و نیز مسائل و موضوعات زیست‌محیطی بود. وقتی دانمارک مجوز نهایی را صادر کرد در آن قید نمود که لوله‌گذاری باید با استفاده از کشتی مجهز به استقرار دینامیکی باشد. اینک شرکت گازپروم قصد دارد خود را معاف از این شرط نماید، اما این درخواست قابل قبول نیست.

استقرار دینامیکی، فناوری است که لوله‌گذاری به‌طور خودکار توسط کشتی نصب و ثابت می‌شود بدون اینکه نیاز باشد از لنگر استفاده کند. روسیه پیشنهاد کرده است از بارج (شناور) برای لوله‌گذاری استفاده کند که برای انجام این کار باید از لنگر در آب‌های عمیق استفاده شود. بر اساس مقررات دانمارک و کشورهای حوزه دریای بالتیک استفاده از لنگر برای هر پروژه‌ای، ازجمله سکوهای حفاری، کشتی‌های تحقیقاتی یا کشتی‌ها برای کابل‌گذاری و لوله‌گذاری در بستر دریا ممنوع است.

از حیث عملیاتی، کشتی که مجهز به استقرار دینامیکی نباشد ناچار است در هر 10 متر لنگر بیندازد. لنگراندازی آسیب زیست‌محیطی دارد، چراکه به هنگام لنگر انداختن ممکن است تصادفاً به بمب‌های عمل‌نشده از زمان جنگ جهانی دوم در دریای بالتیک برخورد کند و موجب انفجار و بروز خسارات زیست‌محیطی شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *