جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

معاون وزیر خارجه انگلیس: ما در کنار شرکای خود، آماده‌ایم در مقابل ایران از همه گزینه‌های موجود از جمله آغاز به‌کارگیری مکانیسم ماشه و پایان دادن به برجام در صورت لزوم، استفاده کنیم

معاون وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد: ما در کنار شرکای بین‌المللی خود، آماده‌ایم تا از همه گزینه‌های موجود برای مقابله با مشکلاتی که اشاره شد، از جمله آغاز به‌کارگیری مکانیسم ماشه و پایان دادن به برجام در صورت لزوم، استفاده کنیم. اندرو میچل این ادعا را در پاسخ به پرسش آنتونی هیگین بوتهام نماینده مجلس عوام در منطقه برنلی مطرح کرد که مدعی شد: ایران برخلاف برجام به فعالیت خود ادامه می‌دهد و برنامه هسته‌ای این کشور بسیار فراتر از میزان مورد نیاز برای فرآیند‌های صرفاً صلح آمیز است.

اصرار انگلیس بر مواضع غیرسازنده در قبال برجام

معاون وزیر امور خارجه انگلیس بدون اشاره به اینکه اجرای برجام در نتیجه خروج یکجانبه آمریکا از این توافق و بدعهدی طرف‌های اروپایی به بن‌بست کشیده شد، ادعا‌ها درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را تکرار کرد.

Loading

آلمان و راهبرد تقویت قدرت بازدارندگی ناتو

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آلمان در فکر تامین یک هواپیمای دومنظوره برای استفاده در ناتو است تا به عنوان بخشی از رویکرد بازدارندگی این ائتلاف، از توانایی حمل و سقوط آزاد بمب هسته‌ای برخوردار باشد. در حال حاضر این اقدام در آلمان توسط ناوگان قدیمی هواپیمای تورنادو انجام می‌شود. آیا آلمان و به‌طور کلی ناتو، بمب سقوط آزاد را مولفه بازدارندگی معتبری برای محیط نظامی فعلی و آینده تلقی می‌کنند؟

داگلاس باری در یادداشتی که وب سایت مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک منتشر کرد، نوشت: این پرسش درصورتی نامربوط محسوب می‌شد که جنگنده دومنظوره ناتو صرفا نمادین؛ و هدف آن تضمین حضور تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک اروپا و اتصال به بازدارندگی گسترده واشنگتن بود.

با این حال، اگر قرار است که این هواپیما یک توانمندی نظامی واقعی تلقی شود، پس این عنصر بازدارندگی ناتو باید نه تنها در چشم این ائتلاف، بلکه از نظر مسکو نیز معتبر باشد. روسیه، همانند اتحاد شوروی، دارای زرادخانه عظیم کلاهک‌های مادون – راهبردی (Sub-Strategic) است. زرادخانه روسیه علاوه بر بمب‌های هسته‌ای سقوط آزاد، شامل موشک‌های تاکتیکی و همچنین موشک‌های کروز هوا- پایه، زمین- پایه و دریا- پایه است که از قابلیت سازگاری با کلاهک‌های هسته‌ای و متعارف برخوردار است. نقش تسلیحات مادون- راهبردی در دکترین هسته‌ای روسیه معلوم نیست، اما مسلما برای ناتو نگران‌کننده است. استقرار موشک کروز زمینی دومنظوره 9M729 (هدایت پذیر SSC-8) توسط مسکو موجب فروپاشی پیمان منع تسلیحات هسته‌ای میان برد در اوت 2019 شد – پیمانی که آمریکا و اتحاد شوروی (و جایگزین آن، روسیه) را از آزمایش موشک‌های بالستیک زمینی و سامانه‌های موشکی کروز با برد 500 تا 5500 کیلومتر منع کرده بود.

دو جنگنده چند منظوره «نسل چهارم» (اف 18 سوپر هورنت بوئینگ آمریکا و یوروفایتر اروپا) ظاهرا جایگزین جنگنده تورنادو برای اجرای ماموریت‌های ناتو خواهد شد. در هفته‌های آینده در مورد خرید این جنگنده تصمیم‌گیری خواهد شد. در حال حاضر، وظیفه دی‌سی‌ای (DCA) یعنی تامین توانایی تحویل (در صورت لزوم) بمب سقوط-آزاد B61 آمریکا به عنوان بخشی از موضع بازدارندگی ناتو بر عهده جنگنده تورنادو است. بلژیک، ایتالیا و هلند نیز از نقش تورنادو در ناتو حمایت کرده و بمب B61 تحت کنترل آمریکا در خاک آنها انبار شده است. تصور می‌شود که بمب B61 در پایگاه آمریکا در اینجرلیک ترکیه نیز انبار شده باشد.

بلژیک، ایتالیا و هلند به دنبال عملیاتی کردن جنگنده رادار-گریز اف-35‌ای (F-35A) لاکهید مارتین در نقش تورنادو هستند، اما آلمان از یک جنگنده نسل چهارم استفاده خواهد کرد و «اف-35‌ اِی» را از گزینه‌های خود کنار گذاشته است. با این حال، برای حمل موفقیت‌آمیز این بمب سقوط-آزاد، هواپیما باید از دفاع هوایی دشمن عبور کند. این امر نیازمند هواپیمای جنگنده و کمربند چندلایه موشک‌های پیشرفته سطح- به- هواست. حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا هواپیمای جنگی نسل پنجم برای عملیات تورنادو گزینه‌ای مناسب محسوب می‌شود یا خیر. «اف-35‌ اِی» به خاطر طراحی رادار-گریز آن، در نفوذ به دفاع هوایی از احتمال بقای بیشتری برخوردار است، اما باز هم خطر وجود خواهد داشت. اگرچه «اف-35‌ اِی» رادار گریز است و پنهانکاری آن خطر ناشی از ردیابی توسط سامانه‌های دفاع هوایی را کاهش می‌دهد، اما پرواز نزدیک بر فراز هدف، احتمال ردیابی جنگنده توسط سنسورهای دفاع هوایی درگیر را افزایش خواهد داد.

با اختصاص تعداد کمی از تسلیحات موازی به نقش فعلی دی‌سی‌ای، بقای جنگنده و احتمال موفقیت محموله بیش‌تر خواهد شد. مسلما، ناتو می‌تواند تعداد کلاهک‌های هسته‌ای را کاهش دهد، زیرا سامانه موازی بکار گرفته شده در این نقش، اعتبار بازدارندگی را افزایش خواهد داد.

سلاح موازی هوایی یکی از گزینه هاست. موشک کروز پرتاب از زیردریایی نیز می‌تواند گزینه دیگر باشد. فرانسه تنها عضو اروپایی ناتوست که در زرادخانه خود از موشک کروز هوایی مسلح به هسته‌ای برخوردار است. موشک کروز فراصوتASMPA بر روی جنگنده چند منظوره داسو رافال، به عنوان بخشی از بازدارندگی ملی فرانسه محسوب می‌شود.

با این حال، فرانسه عضو گروه برنامه ریزی هسته‌ای ناتو نیست و پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای، پاریس را از تامین تجهیزات هسته‌ای برای یک قدرت غیر هسته‌ای (در اینجا آلمان) منع می‌سازد. اگر مقررات پیمان منع گسترش یا سیاست‌های داخلی، مانع از این کار شود، فرانسه به جای آن می‌تواند تعداد کمی موشک بدون بسته هسته‌ای در اختیار آلمان بگذارد. سپس، کلاهک آمریکایی سوار شده و سامانه به همان روش بمب B61 در ساختار دی سی‌ای ناتو بکار می‌رود. این موشک می‌تواند روی هواپیمای خریداری شده توسط برلین سوار شود، درست همانطور که B61-12 بر روی سوپر هورنت یا یوروفایتر سوار می‌شود.

علاوه بر این، ناتو در حال حاضر ماهیت پاسخ خود به استقرار موشک‌های کروز زمینی دومنظوره روسیه را مورد ملاحظه قرار می‌دهد. پرداختن به رویکردهای چندمنظوره و توانمندی‌های دومنظوره، یکی از راه‌های ترغیب روسیه به مذاکره و ازسرگیری گفتگوها در مورد محدودسازی تسلیحات هسته‌ای است. آیا برلین این فرصت را فراهم خواهد کرد؟

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *