جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

آغاز مذاکرات فشرده و دشوار انگلیس – اتحادیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: عده‌ای می‌گویند هدف واقعی بوریس جانسون در بحث برگزیت، خدمت به حزب محافظه‌کار و نایجل فراژ، رهبر حزب برگزیت و نداشتن رابطه با بروکسل بازی پایانی‌اش است.

کولین چاپمن در مطلبی که موسسه امور بین‌المللی استرالیا آن را منتشر ساخت، نوشت: آغاز مذاکرات دشوار درباره تجارت آزاد بین انگلیس و اتحادیه اروپا در سومین روز ماه مارس همراه با حلقه‌ای از مخاطرات است.

کسانی که این مسائل را از نزدیک دنبال نمی‌کنند بهانه‌شان این است که برگزیت انجام شد و پایان پذیرفت. بااین‌حال آیا انگلیس به‌طور رسمی اتحادیه اروپا را در 31 ژانویه 2020 بعد از سال‌ها مذاکرات طولانی ترک نکرد؟ آیا بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس اعلام نکرد که برگزیت دیگر به واژگان رسمی تعلق ندارد؟ پاسخ هر دو پرسش مثبت است؛ اما ازآنجایی‌که انگلیسی‌ها در ژوئن 2016، رأی به خروج از اتحادیه اروپا دادند، بحث‌های بی‌پایانی درباره موافقت‌نامه خروج وجود داشته است، اما اینک طرفین با موضوع مهمی درباره آینده مناسبات فی‌مابین روبه هستند.

در پایان فوریه 2020 اتحادیه اروپا و انگلیس فقط مواضع مذاکراتی خود را درباره توافق تجارت آزاد بدون تعرفه و عاری از سهمیه‌بندی به‌طور مبسوط مشخص کردند؛ اما موضوع به این سادگی نیست. موانع آغاز مذاکرات و پایان بخشیدن به آن جدی است.

برخی از موانع ممکن است به‌سادگی قابل برطرف شدن باشد، اما با توجه به اینکه موضوعات و مسائل زیادی برای بحث و بررسی وجود دارد، اصلی‌ترین مانع این است که چگونه در یک جدول زمانی به توافق دست ‌یابند. بوریس جانسون اصرار دارد موافقت‌نامه تجارت آزاد بین انگلیس و اتحادیه اروپا قبل از 31 دسامبر 2020 یعنی زمان پایان دوره انتقالی امضا شود. چنین اصراری مسائل زیادی را به مخاطره انداخته است. اگر وی موفق به انجام این کار نشود، انگلیس بدون موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اروپا از این اتحادیه خارج خواهد شد و این امر پیامدهایی خواهد داشت.

در روزهای اخیر مقامات نخست‌وزیری انگلیس مخاطرات را بیشتر کرده‌اند و می‌گویند چنانچه تا پایان ژوئن 2020، چارچوب‌های موافقت‌نامه تجارت آزاد آماده نشود، وزرا موظف به ازسرگیری آماده‌سازی‌ها برای خروج از اتحادیه اروپا بدون موافقت‌نامه خواهند بود.

اتحادیه اروپا شرایط مدنظر خود را تعیین کرده است. میشل بارنیه، مذاکره‌کننده اصلی اتحادیه اروپا شرایط را به روشن‌ترین شکل ممکن تشریح کرده و پیشنهاد‌های وی به انگلیس منوط به حفظ قوانین و مقررات ناظر بر موقعیت فعلی لندن در ارتباط با بازار واحد اروپا است. وی بر این نظر است که عدم اجرای استانداردهای اروپایی در حوزه‌های اصلی همچون حفظ محیط زیست، شرایط نیروی کار و کیفیت مواد غذایی توسط انگلیس به این کشور برتری رقابتی نابرابر می‌دهد. پاسخ بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس این بود که تحت هیچ شرایطی انگلیس فقط مجری مقررات نخواهد بود.

آیا بوریس جانسون بلوف می‌زند یا موضع خصمانه گرفته است؟ بسیاری بر این باورند که موضع وی یک حقه مذاکراتی است و انتظار می‌رود یک جایی در مذاکرات به مصالحه دست ‌یابد. کسانی که به وی اعتماد ندارند (باید به خاطر بیاوریم تارنمایی وجود دارد که تماماً به دروغ‌های بوریس جانسون اختصاص دارد)، می‌گویند که تصویرگری وی از خود به‌عنوان یک دولت واحد محافظه‌کار حاکم بر مردم، ساختگی و جعلی است. عده‌ای دیگر می‌گویند هدف واقعی بوریس جانسون خدمت به حزب محافظه‌کار و نایجل فراژ، رهبر حزب برگزیت است و اینکه بازی پایانی‌اش نداشتن رابطه با بروکسل است.

باید امیدوار باشیم که انگلیس و اتحادیه اروپا در روزهای آغازین و اولیه مذاکرات در بروکسل اختلافات خود را روی میز طرح نکنند، بلکه حتی‌الامکان به دنبال زمینه‌های مشترک باشند. بررسی جامع مواضع طرفین نشان می‌دهد که زمینه‌های مشترک زیادی وجود دارد. امید می‌رود فضای مذاکرات بین انگلیس و اتحادیه اروپا دوستانه نه گستاخانه باشد. دور دوم مذاکرات در دو هفته پایانی مارس 2020 در لندن برگزار خواهد شد.

در اکتبر 2019، در بیانیه سیاسی که بخشی از توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود، لندن و بروکسل توافق کردند که رژیم قوی برای تضمین رقابت آزاد و عادلانه بین انگلیس و اتحادیه اروپا برای تقویت و تحکیم مناسبات تجاری جدید ضروری و حیاتی است.

مایکل گاو وزیر کابینه انگلیس می‌گوید میشل بارنیه از موافقت‌نامه دوری جسته است و تأکید دارد که انگلیس به اجرای مقررات اتحادیه اروپا ادامه دهد. وی خاطرنشان می‌سازد که بروکسل انعطاف‌پذیری بیشتری برای کانادا نسبت به آنچه برای انگلیس در نظر دارد نشان داده است (انگلیس به دنبال الگوی موافقت‌نامه تجارت آزاد کانادا و اتحادیه اروپا است).

میشل بارنیه در پاسخ اعلام داشته است که انگلیس و اروپا بسیار به هم نزدیک‌تر هستند و برای لندن دور زدن اتحادیه اروپا یا ارائه مقررات ضعیف‌تر آسان‌تر است. مایکل گاو و بوریس جانسون بلافاصله این اظهارات را رد کردند و اعلام داشتند که در بسیاری از زمینه‌ها همچون مرخصی والدین، دستمزد حداقلی و یارانه‌های دولتی به صنایع، انگلیس استانداردها و الزامات بالاتری از اتحادیه اروپا دارد. بوریس جانسون همچنین گفت ما مقررات خود را به اتحادیه اروپا تحمیل نمی‌کنیم و آن‌ها نیز نباید مقررات خود را به ما تحمیل کنند.

در برخی موارد با این گفته که طرفین قصدی برای تضعیف سطوح فعلی حفاظت از محیط‌زیست و نیروی کار ندارند، اختلافات خود را به سطح فرهنگ لغات تقلیل داده‌اند. مایکل گاو تأکید دارد که برای انگلیس یافتن مجموعه‌ای از لغات و الفاظ که معنی مشابه عبارات بروکسل داشته باشد آسان خواهد بود. در بخش مهمی همچون خدمات مالی طرفین باید بر نظام‌های مربوطه خود با استفاده از چارچوب‌های هم‌عرض یکجانبه نظارت کنند.

البته اشتباه است که نشان دهیم همه مذاکرات بازی با کلمات است. موضوعات و مسائل دشوار همچون صنعت ماهیگیری وجود دارد که باید حل‌وفصل شود. اگرچه صنعت ماهیگیری انگلیس بخش کوچکی از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد، اما لندن اصرار دارد که آب‌های انگلیس باید انحصاراً در خدمت صنعت شیلات این کشور باشد. در طرف مقابل، اتحادیه اروپا بر این نظر است که کشورهای هم‌مرز با دریای شمال باید به‌طور دائم مجاز به ماهیگیری در آب‌های انگلیس باشند. حل‌وفصل این اختلاف بسیار دشوار است و مهلت بوریس جانسون یعنی ماه ژوئن نزدیک است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *