جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

تأثیر مخرب سیاست‌های انرژی آمریکا بر تغییرات اقلیمی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سامانتا گراس، عضو اندیشکده بروکینگز و کارشناس سیاست خارجی و امنیت انرژی معتقد است، انتشار زیاد متان موجب می‌شود که گاز طبیعی دیگر به‌عنوان سوخت فسیلی با کمترین کربن نباشد و به همین خاطر اتحادیه اروپا باید در این خصوص بر آمریکا فشار بیاورد. از سوی دیگر، اگر این شیوه تولید نفت شیل به کشورهای دیگر منتقل شود، احتمالاً آسیب ناشی از ممنوعیت جامع تزریق گاز برای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای، از فواید آن بیشتر خواهد بود.

جولیان وتنگل در یادداشتی که وب‌سایت انرژی پاک آن را منتشر کرد؛ نوشت: گراس معتقد است که توسعه در نفت شیل چشم‌انداز انرژی را کاملاً تغییر داد. قبل از توسعه در شیل، منظور ما از «پیک نفت» پیک عرضه بود، اما اکنون به معنای پیک تقاضا است. ازاین‌رو، روایت کاملاً عوض شده است. اگر ما گاز را کنار بگذاریم دلیل آن کمبود یا قیمت بالا نخواهد بود.

آمریکا در تولید نفت دیگر همانند گذشته به سایر کشورها وابسته نیست و سال‌هاست که از واردات نفت کاسته است. هم‌زمان تقاضای چین و دیگر کشورهای درحال‌توسعه آسیا به حد انفجار رسیده است. اکنون آسیا بزرگ‌ترین واردکننده نفت است و آمریکا به بزرگ‌ترین تولیدکننده تبدیل شده و تا حدودی از بازار جهانی جدا شده است. بااین‌حال، نفت کالایی است که به‌طور جهانی خریدوفروش و قیمت‌گذاری می‌شود و قیمت آن برای آمریکا، چه به‌عنوان تولیدکننده و چه واردکننده، تأثیر می‌گذارد.

توسعه تولید انرژی در آمریکا برای بازارهای جهانی مطلوب بوده است، زیرا آمریکا منبع انرژی غیرسیاسی است و این کشور از منابع انرژی خود برای مقاصد سیاسی استفاده نمی‌کند بلکه تصمیمات آن توسط شرکت‌های جداگانه و در راه سود این شرکت‌ها اتخاذ می‌شود، هرچند که رئیس‌جمهور فعلی آمریکا واقعاً می‌خواهد از انرژی به‌عنوان ابزاری در مذاکرات تجاری استفاده کند.

به اعتقاد گراس، توسعه گاز در آمریکا به‌ویژه برای اروپا مطلوب است، زیرا جایگزینی برای گاز روسیه محسوب می‌شود. حتی اگر اروپا گاز زیادی از آمریکا وارد نکند، وجود آن به‌عنوان جایگزین، حائز اهمیت است. علاوه بر این، قراردادهای گاز آمریکا در مقایسه با دیگر کشورها از انعطاف بیشتری برخوردار است. خط لوله گاز روسیه احتمالاً ارزان‌تر تمام می‌شود اما برخورداری از منابع دیگر، اهرم بزرگی در اختیار اروپا در مذاکره با روسیه قرار می‌دهد.

اتحادیه اروپا در حال تدوین یک راهبرد انتشار متان است که بر اساس پیامدهای اقلیمی، بر واردات آینده این اتحادیه از آمریکا یا روسیه یا جای دیگر تأثیر خواهد گذاشت. بااین‌حال، صرف‌نظر از اتحادیه اروپا، شرکت‌های بزرگ آمریکا نیز در مورد انتشار متان نگران بوده و می‌دانند که انتشار زیاد متان ممکن است نه‌تنها به شهرت این انرژی بلکه به جایگاه آن به‌عنوان سوخت فسیلی با کمترین کربن، آسیب بزند. در بهره‌مندی از گاز طبیعی، کاهش تولید متان بسیار حائز اهمیت است.

گراس معتقد است که فن‌آوری ردیابی انتشار متان بسیار بهبودیافته است. متأسفانه دولت فعلی آمریکا در قوانین فدرال در مورد تولید متان بسیار مخرب بوده است. اگر دولت آمریکا نگران ارتباط تقاضای اروپا با کاهش تولید متان باشد، باید در این مورد کاری انجام دهد، اما در حال حاضر این‌چنین نیست و این از عدم نگرانی آن‌ها حکایت می‌کند. موضوع دیگر این است که در استخراج نفت شیل زیرساخت انتقال گازها (گازهای تزریقی برای استخراج نفت) وجود نداشته و این گازها سوزانده می‌شود. در برخی موارد، گازها را بدین خاطر می‌سوزانند که قیمت آن‌ها پایین بوده و انتقال آن به بازار صرفه اقتصادی ندارد. اگر آمریکا می‌خواهد نفت تولید کند اما برای انتقال گازهای مربوطه به خود زحمت ندهد، باید شیوه استخراج خود را تغییر دهد. در این خصوص، فشار اتحادیه اروپا بر آمریکا در سطح ایالتی و فدرال کاملاً به جاست.

ترامپ در مذاکره با سایر کشورها، از انرژی به‌عنوان یک ابزار استفاده می‌کند. هنگامی‌که ترامپ تهدید به اعمال تعرفه بر صنعت خودرو اتحادیه اروپا کرد، وی و رئیس کمسیون اروپا توافق کردند تا اتحادیه اروپا گاز طبیعی مایع و سویای بیشتری از آمریکا خریداری کند. به نظر گراس، متأسفانه دولت آمریکا یک بعد سیاسی به تجارت افزوده است درحالی‌که عرضه انرژی باید غیرسیاسی باشد. برخلاف دیگر کشورها، عرضه انرژی در آمریکا در دست دولت نیست و این برای آمریکا و جهان یک مزیت محسوب می‌شود زیرا عرضه انرژی در جهت‌گیری‌های سیاسی گرفتار نخواهد شد.

 

نگرانی اروپا از بازی ترامپ با کارت انرژی

برنی سندرز، نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری، ظاهراً خواهان ممنوعیت کلی تزریق گاز است. سامانتا گراس معتقد است که دموکرات‌های آمریکا به دنبال کاهش تولید هستند. به نظر وی این کار در حال حاضر درست نیست، زیرا اگر کاهش عرضه آمریکا از کاهش تقاضای داخلی بیشتر باشد، آمریکا صرفاً به افزایش واردات نفت روی می‌آورد و این امر در عمل مایه کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای نخواهد شد. اگر گازهای گلخانه‌ای در آمریکا کاهش یابد و در جای دیگر افزایش یابد، نتیجه مطلوب دست نخواهد آمد. به نظر گراس، آمریکا باید به بهینه‌سازی تولید خود بپردازد و ممنوعیت تزریق گاز یا ممنوعیت صادرات فایده‌ای ندارد.

گراس امیدوار است که روابط وابسته متقابل ادامه یابد و روابط انرژی سیاسی نشود بلکه آمریکا به یک شریک قابل‌اعتماد در امنیت انرژی، به‌ویژه در گاز، تبدیل شود. آمریکا گاز زیادی برای صادرات دارد تا جایگزین زغال‌سنگ در سوخت نیروگاه‌ها شود. وی امیدوار است که این روابط به بده- بستان دو طرفه تبدیل نشده و رنگ سیاسی نگیرد. وی در این خصوص نگران تمایل ترامپ به بازی با کارت انرژی و بازی مکرر با آن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *