جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

بحران شبه‌جزیره کره و انفعال اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دو نشست و نیز برگزاری دیدار میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، هنوز نتوانسته است به توافق خلع سلاح برای صلح منجر شود. در واقع روابط آمریکا – کره‌ شمالی یک سال بعد از نشست هانوی، همچنان دچار بن‌بست است.

رامون پاچکو پاردو در گزارشی تحلیلی که وب سایت فرندزآویوروپ منتشر کرد، نوشت: اگر از جنبه مثبت نگاه شود، اکنون بر روابط فعلی آمریکا و کره شمالی، دیپلماسی و نه «آتش و خشم 2017» حاکم است. حتی با وجودی که واشنگتن و پیونگ یانگ از ماه اکتبر تا کنون دور دیگری از گفت‌وگوهای کاری را برگزار نکرده‌اند، هر دو طرف تأکید کرده‌اند که به مذاکرات متعهدند. این نشان می‌دهد که ترامپ و کیم معتقدند که می‌توانند بر مبنای اعلامیه مشترکی که در ژوئن 2018 امضا کردند، به یک توافق برسند.

در واقع تاریخ به ما می‌گوید که واشنگتن و پیونگ یانگ احتمالا در آینده یک توافق قابل اجرا را امضا می‌کنند. بیل کلینتون و جورج بوش، هر دو با کره شمالی به توافقاتی رسیده بودند. باراک اوباما نیز بلافاصله بعد از روی کار آمدن کیم جونگ اون توافقی را با این کشور امضا کرد. تمامی این توافقات شامل تعهد کره شمالی به خلع سلاح در ازای صلح و روابط دیپلماتیک با آمریکا بود.

بنابراین تا حدودی به نظر می‌رسد که کیم با یک رئیس جمهور آمریکایی، چه ترامپ باشد یا رئیس جمهور بعد از او، به توافقی خواهد رسید. در عین حال اتحادیه اروپا می‌تواند نقشی بزرگ‌تر را در تسهیل دیپلماسی و در نهایت حمایت از اجرای هرگونه توافقی ایفا کند که واشنگتن و پیونگ یانگ امضا کنند.

عادلانه است اگر بگوییم که بروکسل در شبه جزیره کره کمتر از ظرفیتش اقدام می‌کند. این درست است که واشنگتن و پکن به دلایل جغرافیایی و ساختاری بازیگران مهمی در این منطقه هستند، اما به معنای آن نیست که اتحادیه اروپا نمی‌تواند برای تبدیل شدن به بازیگری فعال کار بیشتری انجام دهد. این به معنای آن است که برخی از اشتباهات سال‌های اخیر جبران شود. به عنوان مثال، اختلال در گفت‌وگوی سیاسی که در سال 2015 برگزار شد، به معنای آن است که بروکسل از بهترین سکو برای مذاکره درباره خلع سلاح، صلح یا حقوق بشر با پیونگ‌یانگ صرف نظر کرده است و مقامات اروپایی باید در عوض بر محاسباتی دست دوم تکیه کنند.

ممکن است تسهیل گفت‌وگو میان کره شمالی و آمریکا، مفید باشد، اما در نهایت اتحادیه اروپا باید به‌طور مستقیم با کره شمالی گفت‌وگو کند. احیای گفت‌وگو سکویی را برای بروکسل فراهم می‌کند تا نگرانی‌هایش را به‌طور مستقیم با پیونگ یانگ مطرح کند.

به علاوه، اتحادیه اروپا برای حمایت از صلح در شبه جزیره کره کار چندانی انجام نداده‌ است. مطمئنا مقامات اتحادیه در اظهاراتی از برنامه‌های آشتی رئیس جمهور مون جائه حمایت کرده‌اند؛ اما برای یک راهبرد در دسترس عموم که تعیین کننده ملاک‌های دیپلماتیک یا اقتصادی باشد که ممکن است اروپا به حمایت از آن‌ها تمایل داشته باشد، کار چندانی انجام شده است.

مطمئنا اتحادیه اروپا می‌تواند و باید نقش فعال‌تری را ایفا کند تا آمریکا و کره شمالی توافقی را امضا کنند. بروکسل باید به دنبال حمایت دیپلماتیک و سیاسی از هرگونه توافق باشد تا تضمین کند که آن توافق فرو نمی‌پاشد. مورد توافق ایران نشان می‌دهد که اروپا دست کم می‌تواند یک توافق را حتی در صورتی که یک طرف آن را ترک کرده باشد، برای چند سال زنده نگهدارد.

به علاوه در صورت انعقاد یک توافق، از اتحادیه اروپا درخواست خواهد شد که از کره شمالی حمایت اقتصادی کند. بروکسل باید این درخواست بپذیرد، اما فقط در صورتی که در خصوص نوع بسته اقتصادی که کره شمالی دریافت می‌کند امکان اظهار نظر داشته باشد. به عبارت دیگر، اتحادیه اروپا باید اعمال فشار کند تا جایی را برای نشستن بر سر میز مذاکره پیدا کند. در خصوص شرط کمک به کره شمالی، تاسیسات سرمایه‌گذاری آسیایی، بانک اروپایی بازسازی و توسعه یا بودجه کمکی خودِ اتحادیه اروپا می‌تواند برای این هدف مورد استفاده قرار گیرد.

دولت‌های عضو اتحادیه می‌توانند برای پشتیبانی از خلع سلاح کره شمالی کمک فنی ارائه کنند. خلع سلاح، حمل و نقل، انبار و نابودی مواد هسته‌ای کره شمالی وظیفه‌ای بسیار دشوار خواهد بود. نظارت بر این که آیا کره شمالی به تعهداتش عمل می‌کند یا خیر امری مهم خواهد بود. دانشمندان و بازرسان فرانسه، سوئد و دیگر دولت‌های عضو با مهارت‌هایی مرتبط می‌توانند در این روندها مشارکت داشته باشند.

در کل، بروکسل، باید تصمیمش را بگیرد که آیا می‌خواهد بازیگری مرتبط در یکی از مسائل امنیتی مهم در شرق آسیا باشد یا خیر؟ اگر پاسخ آری است، کمیسیون جدید فرصتی طلایی برای جبران سال‌ها انفعال و رهبری تلاش‌های اروپایی برای پشتیبانی از توافق در شبه جزیره کره خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *