جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

هدایت جنگ در دو سوی میدان غزه

چهار هفته از آغاز دفاع مشروع ملت فلسطین در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی در قالب طوفان الاقصی می‌گذرد و هر روز ابعاد جدیدی از این جنگ آشکار می‌‌شود. آنچه در میدان نبرد همچنان مطرح بوده این سؤال است که هدایت جنگ در دو سوی میدان به دست کیست؟

موج اعتراضات جهانی به رژیم صهیونیستی همزمان با ادامه بمباران مناطق مسکونی غزه

بر اساس آخرین اخبار رسیده از غزه،  توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر حملات خود را علیه مناطق شرق شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه از سر گرفته است. غرب خان یونس نیز با توپخانه ارتش رژیم اشغالگر هدف قرار گرفت.

Loading

چالش ناتو برای کاهش نیرو در افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تصمیم دولت ترامپ برای خروج چند هزار نیروی آمریکایی از طولانی‌ترین جنگ واشنگتن (در افغانستان)، بحث‌هایی را در میان 29 کشور متحد برانگیخته است.

توماس گیبسونز نف و جولیان ای. بارنس در مطلبی که نیویورک‌تایمز آن را منتشر ساخت، نوشتند: از زمانی که آمریکا به‌طور رسمی شروع به کاهش حضور نظامی خود در افغانستان کرده است، برخی از اعضای ناتو نیز خروج هزاران نفر از نیروهای نظامی خود را از افغانستان در دست بررسی دارند.

تصمیم دولت ترامپ برای کاهش نیروهایش در افغانستان از 12 هزار به 8500 نیرو موجب گردیده دیگر کشورهای کمک‌کننده به ائتلاف بین‌المللی مستقر در افغانستان در جهت خروج نیروهایشان از این کشور تصمیم‌گیری کنند.

درحالی‌که برخی کشورها بر این باورند که باید نیروهای خود را در افغانستان کاهش دهند، کشورهایی مثل ایتالیا و آلمان اعتقاد دارند که نیروهایشان تحت شرایط خاصی می‌توانند در افغانستان حضور داشته باشند.

مقامات ناتو به‌کرات اعلام داشته‌اند که تلاش‌های آن‌ها با اقدامات آمریکا مرتبط است و شعار ما این است که «با هم وارد شدیم و با هم خارج می‌شویم».

درحالی‌که مذاکره‌کنندگان آمریکایی به دنبال نهایی ساختن توافق جدید صلح با طالبان هستند، برخی از اعضای ناتو بر این باورند که آینده این سازمان در افغانستان با توجه به اینکه جنگ بار دیگر وارد مرحله جدیدی می‌شود ضعیف و شکننده است.

بیش از هزار نفر از نیروهای ناتو و دیگر کشورهای متحد در جنگ 18 ساله افغانستان کشته‌شده‌اند. متحدانی همچون انگلیس و کانادا در اوج درگیری‌ها در عملیات مرگبار در جنوب افغانستان جنگیدند.

مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان در دسامبر 2019 مجدداً آغاز شد. دولت افغانستان خواستار آتش‌بس است و طالبان حملاتش را در برخی شهرها و جاده‌ها کاهش داده است.

آمریکا حتی بدون توافق صلح با طالبان اعلام داشته است که در ماه‌های پیش‌رو احتمالاً برخی از نیروهایش را از افغانستان خارج خواهد ساخت. ترامپ در سخنرانی سالیانه خود به‌احتمال کاهش نیروهای آمریکا در افغانستان اشاره کرد. وی در سخنرانی سالیانه خود گفت: ما در حال تلاش برای نهایی ساختن موضوع پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ آمریکا و بازگرداندن نیروهایمان به خانه هستیم.

برخی از مقامات کشورهای عضو ناتو بر این باورند که این سازمان می‌تواند مانع از کاهش نیروها در مقیاس بزرگ در افغانستان شود، مادامی‌که آمریکا نیروهایش را کاهش ندهد. آمریکایی‌ها می‌گویند ابتدا قصد دارند نیروهای پشتیبانی خود را از افغانستان خارج نمایند.

بر اساس برنامه کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان، واشنگتن حداقل نیمی از پایگاه‌هایش (شش پایگاه)، ازجمله دو پایگاه به فرماندهی ایتالیا و آلمان را در این کشور حفظ خواهد کرد.

البته آمریکا از ناتو خواسته است تا صرف‌نظر از کاهش نیروهای این کشور، نیروهای خود را در افغانستان برای استمرار آموزش نیروهای افغانستانی حفظ کند.

برخی مقامات اروپایی بر این باور هستند که با توجه به استمرار و تداوم درگیری در افغانستان و نامشخص بودن وضعیت امنیتی این کشور، باید حضور نیروهای ناتو در افغانستان کاهش یابد.

برونو لته، کارشناس مسائل ناتو در دفتر صندوق مارشال آلمان مستقر در بروکسل در این خصوص گفت: بسیاری از پایتخت‌های اروپایی آشکارا نسبت به کاهش حضور نیروهای خود در افغانستان نگران و ناراضی نیستند و مایلند برگ حضور ناتو در افغانستان را ببندند.

در سال‌های اخیر نیروهای ناتو درگیر آموزش نیروهای افغانستانی بوده‌اند، اما روند آموزش با سرعت مطلوب به‌پیش نرفته است.

آمریکا اغلب به ناتو فشار وارد ساخته است که نیروهای بیشتری به افغانستان اعزام نماید و کشورهای متحد همواره برای یافتن نیروهای کافی جهت اعزام به افغانستان دچار مشکل بوده‌اند.

علیرغم حضور چندین ساله آمریکا و ناتو در افغانستان، وضعیت امنیتی این کشور بهبود نیافته است. از سال 2014 تاکنون بیش از 50 هزار نفر از نیروهای امنیتی افغانستان کشته‌شده‌اند. بعلاوه، همه‌روزه شاهد کشته شدن نیروهای افغانستانی در ایست‌های بازرسی هستیم.

نکته قابل‌توجه این است که از سال 2014 تاکنون ناتو نیروهایش را در افغانستان کاهش داده است. استثنایی‌ترین مورد، فرانسه است که تا پایان سال 2014، کلیه نیروهای خود را از افغانستان خارج کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *