جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading
دو سال دیپلماسی ناموفق ترامپ در قبال کره شمالی

ناتوانی ترامپ در استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رئیس‌جمهور کره جنوبی علاقه‌مند به پیشبرد مناسبات بین دو کره است. ژاپن علیرغم نگرانی‌هایش نسبت به رویکرد ترامپ، مایل به حمایت از دیپلماسی در ارتباط با کره شمالی است.

مایکا فوچ و هانوئل لی در مطلبی که اندیشکده مرکز پیشرفت آمریکا آن را منتشر ساخت، نوشتند: همان‌گونه که مهلت تعیین‌شده توسط کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای ایجاد پیشرفت در مذاکرات با آمریکا تا آخر سال 2019 به پایان رسید، گمانه‌زنی گسترده‌ای وجود داشت که کره شمالی آزمایش موشک‌های دوربرد را از سر خواهد گرفت. سال جدید آغاز شد، اما چارچوبی ارائه نشد و اظهارات رهبر کره شمالی در پایان سال 2019، حاکی از آن بود که این کشور سیاست صبر و انتظار را در پیش‌گرفته است، اما مقیاس و اندازه سیاست بازدارندگی مطابق با نگرش آتی آمریکا در قبال کره شمالی خواهد بود. ‌

اگرچه آزمایش‌های موشکی متعدد کره شمالی در سال 2019، نشان داد که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی صبرش را نسبت به دیپلماسی از دست داده است، اما با آغاز سال 2020، به نظر می‌رسد باب دیپلماسی باز است لکن روزنه‌ای بیش نیست. اگرچه شانس پیشرفت مؤثر و معنادار اندک است، اما آمریکا باید نهایت تلاش خود را برای احیای دیپلماسی بکار گیرد.

 

احیای دیپلماسی

علیرغم نوسانات سیاست آمریکا در قبال کره شمالی در چند سال گذشته، سیاست ورزی در کشورهایی که دیپلماسی جایگاهی دارد مستعد توافق است. ترامپ به‌طور مستمر روشن ساخته است که امید به توافق با کره شمالی دارد تا از آن به عنوان پیروزی سیاسی یاد کند و بی‌میلی‌اش برای انتقاد از آزمایش‌های موشکی کره شمالی در سال 2019 موید این ادعا است.

اگرچه دشوار است که بدانیم آیا علاقه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به دیپلماسی واقعی است یا نه اما واقعیت این است که ترامپ هنوز به‌طورجدی روی به دیپلماسی نیاورده و عمدتاً دو سال گذشته را با عکس گرفتن با رهبر کره شمالی سپری کرده و دستاوردی جز تضعیف دیپلماسی و مذاکرات نداشته است.

در جریان نشست سران کره شمالی و آمریکا در هانوی، ترامپ پیشنهاد کیم جونگ اون را برای مسدودسازی برنامه‌ها در تأسیسات یونگ بیون در ازای لغو تحریم‌ها رد کرد و از آن زمان تاکنون رهبر کره شمالی نسبت به تعامل و انجام مذاکرات جدی با ترامپ مردد بوده است. بیانیه‌های کره شمالی حاکی از آن است که آمریکا باید پیشنهاد جدیدی ارائه کند، چنانچه قرار باشد گفتگوهای جدی از سر گرفته شود.

چنانچه آمریکا تاکنون دست به چنین کاری در نشست‌های خصوصی نزده و پیشنهاد جدی ارائه نکرده، برای شروع مذاکرات باید در پاسخ به پیشنهاد کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در نشست هانوی، پیشنهاد قابل‌توجهی در جهت کاهش تحریم‌ها علیه کره شمالی ارائه کند تا نشان دهد که مایل به مذاکرات واقعی است.

اگر قرار است گفتگوها از سر گرفته شود، آمریکا باید به شیوه‌ای تعامل کند که انگیزه‌ای به رهبر کره شمالی بدهد تا وضع موجود را تغییر دهد. انجام مذاکرات با کره شمالی مستلزم آن است که ترامپ دست از توییت کردن مستمر بردارد، عجله‌ای برای برگزاری نشست سران و عکس گرفتن نداشته باشد و نشان دهد به دنبال مذاکرات جدی است.

 

ترمیم اتحادها

درحالی‌که ترامپ مایل به انتقاد از کره شمالی نیست تا امیدش را برای انجام توافق با این کشور زنده نگه دارد، نگرانی‌های فزاینده‌ای در آمریکا وجود دارد که بن‌بست مذاکرات با کره شمالی به این کشور فرصت می‌دهد تا برنامه‌های اتمی و موشکی خود را با هزینه اندک به‌پیش ببرد. ازاین‌رو، آمریکا باید روشن سازد که گزینه دیپلماسی همچنان روی میز قرار دارد، ضمن اینکه اتحادها را ترمیم و تقویت کند.

اما متأسفانه دولت ترامپ همچنان به تضعیف اتحادها در آسیا، به‌ویژه با کره جنوبی ادامه می‌دهد. ترامپ با تقاضاهای متعدد از متحدان برای تقسیم هزینه‌های مالی و وضع تعرفه‌های حمایت‌گرایانه و زیر سؤال بردن ارزش‌های اتحادها، فشارها و تنگناهای جدی بر اتحادهای آمریکا با کره جنوبی و ژاپن وارد ساخته است.

درحالی‌که ترامپ پیام تبریک به مناسبت آغاز سال نو برای رهبر کره شمالی ارسال کرد، وزرای خارجه و دفاع وی با انتشار یادداشتی در جراید آمریکا پول بیشتری از کره جنوبی درخواست کردند. آمریکا به جای اخاذی از متحدان، باید برای اعاده و تقویت مناسبات با آن‌ها تلاش کند.

روابط تیره آمریکا و کره جنوبی در سال 2019 و برخورد تلخ ژاپن و کره جنوبی بر سر تاریخ، تجارت و امنیت به وضعیت بد این منطقه اضافه شد. اختلاف‌نظر بین متحدان آمریکا اهرمی برای کره شمالی فراهم می‌سازد تا از شرایط موجود بهره گیرد.

 

ایستادگی در برابر تحریکات کره شمالی

آمریکا علاوه بر تلاش برای ترمیم و تقویت اتحادها، باید به تحریکات کره شمالی پاسخ دهد. آزمایش‌های موشکی کره شمالی که نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد است مستلزم واکنش واقعی، ازجمله بیانیه‌های سه‌جانبه آمریکا – کره جنوبی و ژاپن و برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. البته آمریکا در حال حاضر باید نسبت به اجرای تحریم‌های بیشتر علیه کره شمال محتاط باشد.

 

نتیجه‌گیری

هر چه که در ماه‌های پیش‌رو اتفاق بیفتد، باید توجه داشت که بازگشت به دوره خشم و آتش و تهدیدهای نظامی سال 2017 خطرناک خواهد بود و شانس سوء محاسبه را افزایش می‌دهد که این امر به‌طور اتفاقی می‌تواند به جنگ ختم شود. با وجود کره شمالی برخوردار از موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای اتمی که آمریکا را در تیررس خود دارد و موشک‌های میان برد و توپخانه‌ای که نیروها، متحدان آمریکا و مردم منطقه را تهدید می‌کند، خطر تنش در شبه‌جزیره کره واقعی است.

با شروع سال 2020، احتمال دارد که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی آزمایش موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای هسته‌ای را از سر بگیرد. همچنین احتمال دارد که رهبر کره شمالی منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر 2020 باشد. نکته اصلی و قطعی این است که ترامپ قادر به استفاده از فرصت دیپلماتیک نیست.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *