جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.

​​​​​​​لتونی: اوکراین مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است

تهران- ایرنا- بایبا برازه وزیر خارجه لتونی با بیان اینکه در حال حاضر کشورهایی وجود دارند که بدون هیچگونه محدودیت و پیش‌شرطی، سلاح‌های خود را در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند، گفت: اوکراین پیش‌تر مجوز غرب برای حمله به خاک روسیه را دریافت کرده است.

نماینده پاکستان: عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل مصونیت از مجازات را علت اصلی سرکشی رژیم آپارتاید اسرائیل از اجرای قطعنامه آتش‌بس شورای امنیت در غزه دانست و تاکید کرد: برداشته شدن حق وتو و تصویب عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برای حل مناقشه کنونی بسیار حائز اهمیت است.

پلیس آمریکا دانش‌آموز مسلح را در محوطه مدرسه کشت

تهران- ایرنا- اداره پلیس شهر مونت هورب در ایالت ویسکانسین آمریکا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان یک حادثه تیراندازی در محوطه بیرونی یک دبیرستان در این شهر، یک دانش‌آموز مسلح به دست افسران پلیس کشته شد.

مقام حماس: پایان رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر است

تهران- ایرنا- عزت الرشق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به قطع رابطه دیپلماتیک کلمبیا با رژیم صهیونیستی و اعتراضات گسترده افکار عمومی جهانی در حمایت از غزه گفت که همه این رویدادها متغیرهایی هستند که نشان می‌دهد پایان رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر است.

Loading
در جستجوي آزادی عمل در قبال آمريكا:

تأکید مکرون بر بازدارندگی هسته‌ای فرانسه و همکاری و همبستگی اروپایی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رئیس جمهور فرانسه روز 18 بهمن، یک هفته پس از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا که موجب شده فرانسه تنها قدرت اتمی این بلوک شناخته شود، سخنرانی‌ای درباره بازدارندگی هسته‌ای ایراد کرد که مدت‌ها بود انتظارش می‌رفت.

تارا وارما در تفسیری که اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی منتشر کرد، نوشت: این سخنرانی، سنتی است که همه روسای جمهوری پنجم فرانسه آن را ایراد می‌کنند و به عنوان نقطه عطفی در دوران ریاست جمهوری‌شان محسوب می‌شود.

اتخاذ موضع هواداری از اتحادیه اروپا از سوی امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری 2017، بزرگ‌ترین عامل نامعلوم در سخنرانی او درباره بازدارندگی محسوب می‌شد. در واقع، با وجود اینکه او همواره خود را هوادار اتحادیه اروپا معرفی می‌کرد، اما متحدان اروپایی فرانسه و شرکای این کشور اغلب در خصوص پیشنهادهای او به ویژه در پی مصاحبه‌اش با اکونومیست در نوامبر 2019 که خواستار بازنگری راهبردی در ناتو شد، دچار سوءتفاهم شده‌اند.

سخنرانی بازدارندگی رئیس جمهور فرانسه به اروپایی‌ها امکان حرکتی جسورانه می‌دهد؛ او پیشنهاد گفتگویی راهبردی را در خصوص نقش فرانسه در بازدارندگی امنیتی اروپایی به کسانی می‌دهد که تمایل به چنین گفتگویی داشته باشند و در همین حال، امکان همکاری مشترک را با نیروهای هسته‌ای فرانسه مطرح کرده است.

علاوه بر این، او در این سخنرانی تصریح می‌کند که نیروی تهاجمی ارتش فرانسه همچنان ملی است، اما این کشور به مسئولیت‌های خود در ارتقای فرهنگ راهبردی اروپایی جهت بقا در جهانی که دچار اختلالات فزاینده است، پایبند خواهد ماند. این پیشنهاد تغییر اندکی نسبت به ابتکارات اخیر دارد که در آن مکرون دست خود را به سوی اروپایی‌ها دراز کرده بود.

مکرون در سخنرانی خود ابتدا دیدگاه خود را درباره موضوع دفاع و بازدارندگی شرح داد. این سخنان تکمیل کننده سخنرانی بود که اوت گذشته در جمع سفیران این کشور داشت و در آن خواستار آن شده بود تا روسیه به بخشی از معماری امنیتی اروپایی تبدیل شود.

تشخیص و پیش‌بینی او همچنان مثل گذشته است؛ یعنی گفت جهان دچار اختلال است، توازن قدرت سیاسی و فناوری اروپا در معرض تهدید قرار دارد، نظم لیبرال بین‌المللی ضعیف شده است و دیگر هنجارهای جهانی را شکل نمی‌دهد. از این رو اروپایی‌ها باید برای رسیدگی به چالش‌های جمعی با هم همکاری کنند.

مکرون بر این باور است که مبارزه با تروریسم همچنان اولویت شماره یک فرانسه است، اما پاریس نمی‌تواند صرفا بر این تهدید متمرکز شود، چرا که جهانی‌شدن «بر حاکمیت و امنیت ملی» فرانسه اثرگذار است. جهان شاهد طیفی از تغییرات اساسی و پیچیده در حوزه‌های راهبردی، حقوق، سیاسی و فناورانه است. مکرون تاکید کرد که با توجه به اثرگذاری شدید رقابت آمریکا – چین بر روابط بین‌المللی و رشد فزاینده امکان تشدید تنش‌های نظامی در بخش‌های مختلف جهان «امنیت اروپایی به چیزی بیش از اتکا به روابط فراآتلانتیکی نیازمند است». در این قالب، بحران بین‌المللی در زمینه چندجانبه‌گرایی بر نظام حکمرانی فرانسه و به طور گسترده‌تر بر اروپا اثرگذار و ممکن است اروپا به رقابت تسلیحاتی در زمینه تسلیحات متعارف یا حتی تسلیحات هسته‌ای کشیده شود.

بخش جالب سخنرانی مکرون به نسل پنجم اینترنت و توسعه و کارکرد زیرساخت‌های حیاتی برمی‌گشت. او در این زمینه قائل به وجود فرصت و همچنین تهدید بود، به طوری که از یک سو این فناوری را منبع ابتکارات و در همین حال مخاطراتی دانست که عامل تشدید رقابت قدرت‌های بزرگ و تسهیل «خودکامگی دیجیتال» خواهد بود.

مکرون در همین حال تصریح کرد که ناتو و دفاع اروپایی دو ستون امنیت اروپایی هستند و در این زمینه تقریبا مشابه آنچه در کنفرانس سفیران گفته بود، صحبت کرد.

به نظر می‌رسد مکرون گلایه‌هایی برخی اروپایی‌ها را در خصوص آن سخنرانی و مصاحبه‌اش با اکونومیست شنیده بود. سخنرانی وی درباره بازدارندگی حول موضوع «آزادی عمل» برای کشورهای اروپایی در خصوص تقویت حاکمیت ملی خودشان می‌گشت. این عبارت نه فقط شامل اقدام نظامی، بلکه همچنین «حاکمیت ملی اقتصادی و دیجیتال» می‌شد که می‌تواند به اروپایی‌ها کمک کند تا از زیرساخت‌های حیاتی خود حفاظت کنند و چارچوب‌های مقرراتی لازم را فراهم آورند.

وی همچنان باور دارد که اروپایی‌ها باید بتوانند از خودشان در صورت لزوم حفاظت کنند. رئیس جمهور فرانسه همچنین از روسیه خواست تا به بازیگری سازنده در امنیت اروپایی تبدیل شود و تصریح کرد که درخواستش برای بهبود روابط با این کشور در اوت گذشته، صرفا با هدف بهبود امنیت در اروپا مطرح شده است. او در همین قالب از اروپایی‌ها خواست تا دستور کاری برای کنترل تسلیحات ارائه دهند.

مکرون از این سخنرانی برای یادآوری به اروپایی‌ها استفاده کرد تا بگوید تصمیم‌گیری مستقل فرانسه در استفاده از بازدارندگی هسته‌ای کاملا منطبق با «همبستگی تزلزل‌ناپذیر با شرکای اروپایی» فرانسه است. او تاکید کرد که نیروهای هسته‌ای فرانسه نقش عمده‌ای در اروپا ایفا می‌کند و در نتیجه «بعد اروپایی منحصربه‌فردی» دارد.‌ای

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *