جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

روان‌پریشی و سیاست‌خارجی متزلزل دونالد ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکا چند روزی مانده به آغاز چهارمین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ به دلیل وضعیت متزلزل روان و سیاست خارجی ترامپ در آستانه جنگ با ایران قرار گرفت. گفته شده که تصمیمات رئیس‌جمهور در حوزه سیاست خارجی نامنسجم یا حتی غیرعقلانی است، اما آیا واقعاً همین‌طور است؟

ناتاشا کوزو در تحلیلی که موسسه امور بین‌الملل استرالیا در وب سایتش منتشر کرد، نوشت: در ژوئن 2016 پروفسور دان مک‌آدامز مقاله‌ای در آتلانتیک با عنوان «روان دونالد ترامپ» منتشر کرد. مک‌آدامز در این مقاله با احتیاط و به‌تفصیل ویژگی‌های شخصیتی هشداردهنده بالقوه مردی را تشریح کرد که قرار بود چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا باشد. بررسی او بیشتر به این دلیل توجهات را به خود جلب کرد که به بحث جامع‌تری موسوم به قانون گلدواتر مربوط می‌شد که بر اساس آن مجمع روان‌پزشکان آمریکایی اصول اخلاقی این انجمن را در سال 1973 منتشر کرد. این قانون روان‌پزشکان را از دادن نظرات حرفه‌ای درباره اشخاص عمومی که آن‌ها را شخصاً بررسی نکرده‌اند، منع می‌کند. این قانون در سال‌های بعد از صدور، بیشتر به‌عنوان یک دکترین پذیرفته شد، اما درهرصورت در سال 2016 با خیزش دونالد ترامپ برای ریاست جمهوری اوضاع تغییر کرد.

متخصصانی ازجمله مک‌آدامز، جرالد پست، مسئول سابق سیا، باندی لی، روان‌پزشک قانونی دانشگاه ییل و جمعی دیگر این موضوع را رد کردند و گفتند که دستورالعمل مجمع روان‌پزشکان بیشتر از این‌که یک قانون باشد یک اصل است و سابقه روانشناسی ترامپ او را فردی نامناسب برای رهبری کشور نشان می‌دهد. یک روان خطرناک تصمیمات خطرناکی در حوزه سیاست خارجی می‌گیرد و به نظر می‌رسد این امر با دستور به ترور سردار قاسم سلیمانی به اوج خود رسید. ایران و آمریکا تاکنون از کشیده شدن به سمت جنگ خودداری کرده بودند، اما عواقب اقدام یک‌جانبه ترامپ در برابر سلیمانی گسترده است.

این اولین باری نبود که به تصمیمات ترامپ در حوزه سیاست خارجی با دیده تردید نگاه شد، اما هدف گرفتن سلیمانی که به‌صورت علنی به‌عنوان اقدام در برابر «تهدید قریب‌الوقوع برای جان آمریکایی‌ها» توجیه شد، بر ضرب مهر شخصی ترامپ بر سیاست خارجی کنونی دولت آمریکا تأکید کرد. درحالی‌که نباید عوامل دیگر نظیر فشار جنگ‌طلبان ضد ایران در کاخ سفید، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و رابریت اوبراین، مشاور امنیت ملی را نادیده گرفت، اما اقدامات ترامپ ممکن است ناشی از حس تزلزل ناشی از استیضاح قریب‌الوقوع او بوده باشد. این وضعیتی است که او با آن ناآشنا است و باعث شد تصمیمات سیاست خارجی نسنجیده‌ای اتخاذ کند که نشانگر «قدرت» او باشد.

بسیاری از اقدامات عجیب ترامپ در زمینه سیاست خارجی (مانند به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل، آغاز مذاکرات دوجانبه با کره شمالی) مطابق با هویت روایی او اتخاذ می‌شود که ناشی از روانشناسی اجتماعی است و می‌گوید که یک شخص حسی را نسبت به «خود» بر اساس محیط اطراف، تعاملات و روابطش درونی می‌سازد و سپس آن را در روایاتی که دارد بیان می‌کند.

هویت روایی ترامپ در سال 1987 در کتاب «هنر معامله» ترسیم‌شده است. او به دنبال رسیدن به یک ایده‌آل داروینی است و درباره لزوم کوچک شمردن رقابت، جاه‌طلب بودن، مقابله‌به‌مثل نوشته است. این ذهنیتی است که ترامپ در طول عمرش پرورش داده و به او در رقابت انتخاباتی سال 2016 کمک کرد. ترامپ به دنبال آن است که خودش را در برابر روسای جمهور پیشین «پیروز» ببیند. این ذهنیت اغلب به تصمیمات او در حوزه سیاست خارجی کشیده شده است که انگیزه آن‌ها نیاز بیمارگونه به اقدام و توییت به روشی است که بر پیروزی‌های او تأکید کند.

تصمیم او به اعلام به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسراییل در دسامبر 2017 گواهی بود بر روش شدیداً شخصی او در تصمیم‌سازی‌های مربوط به سیاست خارجی. زمان اعلام این تصمیم هم مانند زمان ترور سلیمانی زمانی حیاتی بود. دنیس راس، مشاور دولت‌های بوش، کلینتون و اوباما در امور خاورمیانه می‌گوید که این اقدام بدون یک بستر متقاعدکننده و مطمئناً بدون مشورت با دولت‌های عربی که می‌توانستند شدت ضربه چنین تصمیمی را کم کنند، اتخاذ شد. به نظر می‌رسد که تنها پیش‌درآمد آن بازدید ترامپ از دیوار ندبه در بخش قدیمی بیت‌المقدس بوده است، کاری که هیچ رئیس‌جمهوری در آمریکا پیش از آن انجام نداده بود. بنابراین ترامپ به‌جای آنکه مبنای اقداماتش را نیازهای بین‌المللی و داخلی قرار دهد، تصمیماتش را در راستای سیاست‌های شخصی خود، نیازش به پیروز نشان دادن خود و انجام دادن کاری اتخاذ می‌کند که روسای جمهور پیشین قادر به انجامش نبوده‌اند.

دو سال بعدازآن اقدام، اقدام اخیر ترامپ برای صدور دستور ترور سردار سلیمانی و درعین‌حال تصمیم به خودداری از تشدید تنش با ایران یادآور همان بیانیه مربوط به بیت‌المقدس بود. ترامپ درصدد بوده قابلیتش را برای ارسال پیامی قوی به ایران اثبات کند. آن‌طور که دکتر لی گفته است ترامپ به‌شدت مجذوب کارهایی مانند حمله ریاست جمهوری علیه یک دشمن است تا نشان دهد از ظرفیت روانی لازم برخوردار است و درعین‌حال از روال‌های مناسبی نظیر اطلاع به کنگره که ممکن است عدم ظرفیتش را نشان دهد، خودداری می‌کند. منطقی به نظر می‌رسد که ترامپ با استرس نزدیک شدن استیضاح، به‌عنوان یکی از آخرین دشمنانی که باید شکستش بدهد، به یک اقدام یک‌جانبه و هم‌راستا با روایتش احساس نیاز کند.

محاسبات سیاست خارجی بر مبنای هویت روایی یک فرد اقدامی غیرمحتاطانه است، اما این روش، شیوه عمل دونالد ترامپ است. هویت روایی او مدت‌ها است برند متزلزل تصمیم‌گیری در حوزه سیاست خارجی را شکل داده است و احتمال دارد که اقدامات او در قبال ایران نیز کمتر به سیاست‌های بین‌المللی و بیشتر به‌تلافی جنجالی در برابر استرس استیضاح مربوط باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *