جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ششمین نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی

ششمین نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه کشورمان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محور‌های مرتبط با روابط خارجی و بین المللی ایران برگزار شد. 

ششمین نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی

ششمین نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه کشورمان با مدیران مسئول و مدیران عامل رسانه‌های جمعی کشور با هدف گفتگو و تبادل نظر پیرامون مهمترین محور‌های مرتبط با روابط خارجی و بین المللی ایران برگزار شد. 

Loading

دولت انگلیس و چالش‌های پسابرگزیت

شورای راهبردی آنلاین – رصد: چهل‌و‌هفت سال پس از پیوستن انگلیس به جامعه اقتصادی اروپا و سه سال و هفت ماه پس از رأی مثبت رأی‌دهندگان انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا، سرانجام روز برگزیت (31 ژانویه 2020) فرا رسید.

آماندا اسلوت در یادداشتی که اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: جانسون، نخست‌وزیر انگلیس، اکنون پس از شعار کارزار انتخاباتی خود، «عمل به برگزیت»، می‌خواهد توجه عموم را به مسائل داخلی معطوف کرده و ظاهراً به مقامات دستور داده است تا بعد از 31 ژانویه، اصطلاح «برگزیت» را کنار بگذارند. بااین‌حال، این تاریخ صرفاً پایان مرحله نخست، یعنی جدایی، بوده و بحث‌های دشوار در خصوص روابط آینده انگلیس- اتحادیه اروپا پیش رو است.

آیا لایحه برگزیت با یک مانع نهایی مواجه می‌شود؟

نمایندگان جدید مجلس عوام 11 ژانویه از لایحه توافق خروج حمایت کردند؛ اما مجلس اعیان (که جانسون در آن از اکثریت برخوردار نیست) با حمایت از اصلاحات 21 ژانویه، اولین شکست قانونی را بر ای دولت جانسون رقم زدند؛ اما روز بعد، مجلس محافظه‌کار عوام، این اصلاحات را قاطعانه رد کرد. لایحه به مجلس اعیان بازگشت و اعضای این مجلس عقب‌نشینی کرده و متن نهایی را تصویب کردند. این لایحه 23 ژانویه موافقت سلطنتی را نیز دریافت کرد.

اتحادیه اروپا چطور توافق را نهایی کرد؟

24 ژانویه، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، توافق برگزیت را امضا کردند. کمیته امور قانون اساسی پارلمان اروپا نیز 23 ژانویه این توافق را تصویب کرد. همچنین، پارلمان اروپا با 621 رأی موافق در برابر 49 رأی مخالف در 29 ژانویه این فرایند را تکمیل کرد.

گرامیداشت روز برگزیت چگونه بود؟

روز 31 ژانویه، جانسون و کابینه وی برای بررسی برنامه‌های دولت برای بهبود رفاه اقتصادی در سراسر انگلیس، جلسه‌ای در شمال این کشور تشکیل دادند. ازنظر سیاسی، این جلسه تأییدی بر حمایت بلندمدت اعضای حزب کارگر این منطقه از محافظه‌کاران در انتخابات دسامبر محسوب می‌شود. همچنین، دولت یک سکه 50 پنی به تاریخ 31 ژانویه با نقش «صلح، رفاه و دوستی با همه ملت‌ها» ضرب کرد.

در بروکسل، دسترسی انگلیس به داخل ساختمان اتحادیه اروپا پس از نیمه‌شب به پایان رسیده و پرچم انگلیس از این ساختمان برداشته شد. سه رئیس اتحادیه اروپا بیانیه مشترکی صادر کرده و در مورد آینده اروپا به بحث خواهند نشست.

چالش‌های مهم پیش رو کدم‌اند؟

در حال حاضر انگلیس در آغاز دوره گذار 11 ماهه است. اگرچه انگلیس از نهادهای تصمیم‌گیری اتحادیه اروپا خارج می‌شود، اما همچنان به قوانین این اتحادیه پایبند مانده و تا پایان سال 2020 از مزایای این اتحادیه برخوردار خواهد شد. شهروندان و کسب‌وکارها باید سازگاری با واقعیت‌های پسابرگزیت را آغاز کنند. رهبران اروپا نیز به روابط اقتصادی آینده انگلیس- اتحادیه اروپا متمرکز خواهند شد.

از سوی دیگر، انتظار می‌رود که انگلیس مذاکرات تجاری با آمریکا را آغاز کند. دولت ترامپ خواهان یک پیروزی سریع در این سال انتخاباتی است و هم‌زمان دولت جانسون نیز به دنبال نمایش منافع مالی برگزیت است. بااین‌حال، لندن در موضوعاتی نظیر قیمت‌گذاری دارو، استانداردهای غذایی و محیط‌زیست با خواسته‌های بحث‌برانگیز واشنگتن مواجه است. به‌طورکلی، احتمال دارد که انگلیس در پیگیری سیاست‌های خارجی و اقتصادی پسابرگزیت، بین اروپا و آمریکا با مشکلات زیادی مواجه شود.

ایرلند شمالی

ایرلند شمالی بزرگ‌ترین چالش در دست‌یابی به توافق برگزیت بود طی پروتکلی قرار شد که ایرلند شمالی در کالاهای تولیدی و کشاورزی از قوانین اتحادیه اروپا پیروی کرده و در بندرهای آن قوانین گمرکی اتحادیه اروپا اجرا شود. همچنین قرار شد برای کنترل جریان کالا بین ایرلند شمالی و بریتانیای کبیر بازرسی‌هایی در مرزهای زمینی ایرلند ایجاد شود. این بازرسی‌ها در صورت پیروی بریتانیا از مقررات اتحادیه اروپا به حداقل می‌رسد، اما جانسون از منافع جدایی از اتحادیه اروپا خبر می‌دهد.

اسکاتلند

علیرغم وعده جانسون برای اتحاد این کشور، تنش‌ها بین ادینبرگ و لندن همچنان باقی خواهد ماند. حزب ملی اسکاتلند دولت اقلیت را در اسکاتلند رهبری می‌کند و در انتخابات دسامبر 48 کرسی از 59 کرسی را به دست آورده است. جانسون درخواست اواسط ژانویه نیکولاس استرگون، نخست‌وزیر اسکاتلند، برای دومین رفراندوم استقلال را رد کرد. جانسون معتقد است که رفراندوم 2014 رویدادی «یک‌بار برای یک نسل» بود، اما استرگون اظهار کرد که از آن زمان «شرایط تغییر ماهیت داده است».

در 29 ژانویه، پارلمان اسکاتلند از رفراندوم دوم استقلال حمایت کرده و به حفظ پرچم اتحادیه اروپا پس از برگزیت در بام این مجلس رأی داد. نظرسنجی‌ها از افزایش موافقان استقلال حکایت می‌کند اما همچنان از اکثریت کافی برخوردار نیست.

حرف آخر

اکنون مقامات انگلیس باید کار دشوار مذاکرات مجدد درباره روابط موجود، مدیریت اختلافات عمیق داخلی (در حوزه‌های انتخابیه و بخش‌های تشکیل‌دهنده کشور) را آغاز کرده و در دنیایی که از زمان پیوستن انگلیس به جامعه اقتصادی اروپا در سال 1973 تغییرات چشمگیری داشته است، نقش خود را پیدا کند. آن‌هم در شرایطی که دیوید ساسولی، رئیس پارلمان اروپا، دیدگاه‌های بسیاری از اروپائیان را این‌گونه بازتاب داده است که «ما به‌قدری باهم متحد هستیم و اشتراکات ما به‌قدری است که هیچ‌چیز نمی‌تواند ما را از هم جدا کند». در این وضعیت، جانسون برای پیدا کردن نقش جدید انگلیس در اروپا راه سختی پیش رو دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *