جدیدترین مطالب

آیا مقدمات صلح پایدار در قفقاز فراهم می شود؟

آیا مقدمات صلح پایدار در قفقاز فراهم می شود؟

رسول اسماعیل زاده دوزال در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با توجه به تحلیل ها و گزارش ها و موضع گیری های اخیر پیش بینی می شود در صورتی که دو کشور با یک توافق منطقی و مبتنی بر اصول بین المللی و لحاظ منافع همه کشورهای درون قفقازی و همسایگان قفقاز مانع ورود و دخالت قدرت های بیگانه شوند، این توافق پایدار بستر مناسبی برای صلح دائمی در قفقاز خواهد بود.

ادامه تظاهرات سراسری حمایت از غزه در جهان

تظاهرکنندگان اردنی که سفارت رژیم صهیونیستی در اردن را برای اعلام حمایت از مردم مظلوم غزه محاصره کرده اند، شعار می‌دهند: نه سفارت می‌خواهیم و نه سفیر… برو بیرون‌ ای خوک.

Loading

أحدث المقالات

هشدار بیش از ۱۰۰ قانون‌گذار انگلیس درباره عواقب دیپلماتیک جنگ غزه بر روابط با اسرائیل

لندن– ایرنا– افزون بر ۱۰۰ قانون‌گذار انگلیس از احزاب سیاسی مختلف، طی نامه‌ای مشترک خطاب به «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه این کشور با اشاره به بحران انسانی در غزه و نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه در این باریکه، بازنگری در روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را خواستار شدند.

Loading
ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس

اقدام تجاوزکارانه و غیرقانونی آمریکا و نقض توافقنامه امنیتی با عراق

شورای راهبردی آنلاین – رصد: قربانی ساختن و نادیده گرفتن حاکمیت عراق توسط آمریکا تائید نظرات بسیاری از گروه‌های عراقی است که خواهان خروج این کشور از عراق هستند.

اینا ردولف در مطلبی که شورای روابط خارجی آلمان آن را منتشر ساخت، نوشت: ترور سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران و ابومهدی المهندس، معاون حشدالشعبی عراق توسط آمریکا اقدامی تجاوزکارانه بود که فاقد مشروعیت است و حاکمیت عراق را بیشتر تضعیف می‌کند.

ناظرین بین‌المللی باید توجه داشته باشند که تشدید تنش بین آمریکا و ایران هزینه انسانی خواهد داشت. شرکای عراق در اتحادیه اروپا باید به‌طور خاص از همدستی با آمریکا در خاورمیانه اجتناب کنند.

ترور ابومهدی المهندس پیامدهای جدی برای آمریکا خواهد داشت. معلوم نیست که ترور معاون حشدالشعبی حساب‌شده بوده یا خسارت جانبی است، اما این اقدام هر چه که باشد همراه با حملات قبلی آمریکا به پایگاه حشدالشعبی در عراق، اقدام تجاوزکارانه بی‌سابقه توسط آمریکا است.

هم ترور ابومهدی المهندس و هم حمله به پایگاه‌های حشدالشعبی بر اساس حقوق مخاصمات مسلحانه، حمله به بخش لاینفک نیروی امنیتی عراق و خلاف قوانین بین‌المللی است. ماده 43 پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو در مورد درگیری‌های مسلحانه تصریح دارد که ارتش یک کشور متشکل از تمامی نیروها و واحدهای مسلح سازمان‌یافته است که تحت یک فرماندهی مسئول قرار دارند. چنین نیروهای مسلحی باید مشمول نظام انضباطی داخلی باشند که در جای خود پایبند به مقررات حقوق بین‌الملل مرتبط با درگیری‌های مسلحانه نیز باشند. ازآنجایی‌که عراق عضو پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو است، قوه مجریه می‌تواند عملیات آمریکا را به چالش بکشد، زیرا علیه اهدافی صورت می‌گیرد که مورد تائید حقوق و مقررات مورد اشاره در کنوانسیون مذکور است.

بعلاوه، حشدالشعبی دارای محبوبیت در میان مردم عراق است و به‌واسطه مبارزه علیه داعش توانست مشروعیت کسب کند. با توجه به نقش معمارگونه ابومهدی المهندس در تشکیل حشدالشعبی، رزمندگان مقاومت مرگ وی را قهرمانانه می‌دانند که به دستان نیروهای اشغالگر انجام شد.

توافقنامه امنیتی بین عراق و آمریکا تصریح دارد که آمریکا نباید از دریا، زمین و فضای عراق برای انجام حمله یا محلی ترانزیت جهت انجام حملات علیه کشورهای دیگر استفاده کند یا نباید به دنبال یا درخواست ایجاد پایگاه نظامی دائمی یا حضور نظامی دائمی در عراق باشد. ازاین‌رو این موافقت‌نامه حتی آمریکا را از بهره‌گیری از اهرمش برای رصد ایران در خاک عراق منع می‌کند که ترامپ در فوریه 2019 چنین اظهارنظری داشت، چه برسد به اینکه فرمانده نظامی ارشد این کشور را در خاک عراق ترور کند.

عراقی‌ها تشییع باشکوهی برای ادای احترام به پیکرهای سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق برگزار کردند. درحالی‌که پیش‌ازاین انتظار می‌رفت عراقی‌ها برای خروج ایران از کشورشان شعار دهند، شعار مرگ بر آمریکا سر دادند. کسانی که به شکل‌گیری تظاهرات ضدایرانی در عراق دل‌بسته بودند، امیدشان بر باد رفت.

درحالی‌که دولت عراق مدت طولانی برای کسب حمایت از توافقنامه امنیتی با آمریکا تلاش می‌کرد، نقض توافقنامه یادشده توسط واشنگتن به نفع افراد و گروه‌هایی است که مخالف توافقنامه امنیتی مذکور هستند و خواستار اخراج آمریکا از عراق می‌باشند. در حقیقت مصوبه مجلس عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور حاکی از آن است که چگونه اقدامات کوته‌بینانه ترامپ به ضررش تمام خواهد شد.

صرف‌نظر از اقدامات تنش‌زدایی فعلی، آمریکایی‌ها بر روی بشکه باروت نشسته‌اند. اتحادیه اروپا بجای اینکه عقب بنشیند باید نسبت به حفاظت از عراق در برابر تنش‌ها متعهد باشد. به‌ویژه در ارتباط با جدیدترین تهدیدهای تحریمی ترامپ علیه عراق برای قطع دسترسی این کشور به‌حساب مرکزی‌اش نزد بانک فدرال رزرو آمریکا، اتحادیه اروپا باید در نقش حامی عراق ظاهر شود تا مانع از ایجاد مشکلات اقتصادی شدید برای بغداد شود.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *