جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

از تهدید ویروس کرونا برای اقتصاد چین تا جنگ ارز رمزها

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دولت جدید لبنان، سابقه غرب در مداخلات خارجی، جاه‌طلبی ترکیه در مدیترانه، جنگ ارز رمزها، چرایی حمایت دیوان کیفری بین‌المللی از مسلمانان روهینگیا، چرایی ارزیابی مجدد توسل به نیروی نظامی در ژاپن، تهدید ویروس کرونا برای اقتصاد چین، مزایا و معایب شورای امنیت اروپایی از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

بروکینگز

از دولت جدید لبنان چه انتظاری باید داشت؟: دولت جدید حامی سوریه و حزب‌الله که به‌زودی در لبنان قدرت را به دست می‌گیرد، به‌غیراز اقتصاد در حال انفجار لبنان یک مشکل دارد. رئیس‌جمهور میشل عون و نیروهای سیاسی که در پشت این کابینه نخ‌ها را می‌کشند این فرصت را خواهند داشت که از اختیارات دولت در برابر رقبای سیاسی خود که طرفدار غرب هستند، استفاده کنند.

غرب باید سابقه‌اش در مداخلات خارجی را دوباره ارزیابی کند: یک کنفرانس بین‌المللی به میزبانی آلمان از چندین قدرت خارجی قول گرفت تا مداخله در مناقشه مسلحانه لیبی را متوقف کنند. همچنین نگاهی اجمالی به آینده دیپلماسی مناقشه در قرن بیست و یکم داشت.

میدل ایست فوروم

جاه‌طلبی‌های ترکیه و تهدید بروز مناقشه‌ای جدید در مدیترانه: مناقشه‌ای جدید در شرق مدیترانه در حال شکل‌گیری است که از نگاه افراد کم‌تجربه ممکن است جنگ داخلی لیبی به نظر برسد؛ اما درواقع ترکیه در تلاش است که قلمروی نفوذش در جهان عرب را که بعد از جنگ اول جهانی از دست داد و به 600 سال حکمرانی عثمانی‌ها بر اعراب در سرزمین‌های عربی مستعمره خود پایان داد، دوباره احیا کند.

بلفر

جنگ ارز رمزها: شبیه سازی یک بحران امنیت ملی: در 19 نوامبر 2019 مرکز ابتکار دیپلماسی اقتصادی موسسه بلفر میزبان یک شبیه‌سازی بحران امنیت ملی در مجمع جان اف کندی جونیور برای حضاری از دانشگاه هاروارد و ام. آی. تی. بود.

این رویداد با استفاده از تجربه اعضای مرکز بلفر که در سطوح عالی‌رتبه دولت آمریکا خدمت کرده‌اند به بررسی رابطه قدرت اقتصادی آمریکا و منافع امنیت ملی آن پرداخت.

شورای روابط خارجی آمریکا

چرا دیوان بین المللی کیفری می‌کوشد از روهینگیا حمایت کند؟: چرخ‌های دیوان بین‌المللی کیفری به‌کندی می‌چرخد اما هفته گذشته چرخش این چرخش‌ها سرعت گرفت تا از حقوق روهینگیا، اقلیت مسلمان بومی در میانمار که از حملات بی‌رحمانه نیروهای دولتی از سال 2016 تاکنون رنج برده‌اند، حمایت کند. دیوان، رکن قضائی سازمان ملل، دستور داد میانمار از تمامی اشکال نسل‌کشی علیه روهینگیا دست بردارد و به این کار پایان دهد و شواهد اقدامات نسل‌کشی را حفظ کند. اما این‌که میان کار قصد دارد چطور به این حکم پاسخ بدهد هنوز مشخص نیست.

چرا ژاپن قدرت نظامی‌اش را ارزیابی مجدد می‌کند؟: بعد از جنگ دوم جهانی قانون اساسی ژاپن که از سوی آمریکا تحمیل شد از توسل به نیروی نظامی تهاجمی صرف‌نظر کرد. اما کره شمالی هسته‌ای و چین باعث شده‌اند که ژاپن به ارزیابی مجدد این تعهد بپردازد.

امریکن اینترپرایز

چالش‌های سیاست فن‌آوری در توافق تجارت آزاد آمریکا-انگلیس: باوجودی که زمان زیادی مانده تا انگلیس به‌طور کامل از اتحادیه اروپا جدا شود، در حال حاضر پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌های زیادی برای یک توافق تجارت آزاد میان آمریکا و انگلیس در آینده در حال انجام است. دونالد ترامپ آن را به‌عنوان بخشی از دستور کار تجاری آینده خود اعلام کرده است.

در حمله به پایگاه‌های آمریکایی در عراق ایران دقیقا می‌دانست چه می‌کند: این واقعیت که هیچ آمریکایی در حمله ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عراق کشته نشد تصادفی نبود. این‌که فرض شود ندادن تلفات به معنای آن است که ایران به لحاظ نظامی ناکارآمد یا ناتوان است، اشتباه است.

پترسون

بحران ویروس کرونا تهدیدی برای اقتصاد چین: حدود یک ماه از ظهور ویروس کشنده کرونا در شهر ووهان واقع در مرکز چین می‌گذرد و مقامات چین با مرگ‌ومیر و بیماری گسترده‌ای روبرو شده‌اند که بزرگ‌ترین بحران بهداشت عمومی این کشور در نزدیک به دو دهه گذشته بوده است. این بحران مطمئناً علاوه بر 17 کشته و چند صد بیمار، با ضررهایی که در بازار سهام چین ثبت‌شده، به اقتصاد کند این کشور نیز ضربه خواهد زد.

کارنگی

مزایا و معایب شورای امنیت اروپایی: فرانسه و آلمان ایجاد یک شورای امنیت اروپایی را پیشنهاد داده‌اند تا اروپا را قادر کند به لحاظ راهبردی بهتر فکر و عمل کند.

روسیه در سازمان ملل: حقوق، استقلال حاکمیت و مشروعیت: هدف سیاست خارجی پوتین بازگشت روسیه به‌عنوان یک قدرت جهانی بوده است. سازمان ملل سکویی مثبت برای رسیدن به این هدف است اما نپذیرفتن هنجارهای بیرونی توسط روسیه این نهاد را فلج کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *